Το νέο Renault 4 E-Tech Electric είναι το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της γαλλικής εταιρείας, με εμφανείς επιρροές από το εμβληματικό Renault 4, το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε τη δεκαετία του 1960. Αποτελώντας σύμβολο ελευθερίας και ευελιξίας, το αρχικό Renault 4 ήταν ένα αυτοκίνητο που ανταποκρινόταν στις ανάγκες της εποχής του, με περισσότερες από 8 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως.

Το νέο B-SUV έρχεται να προσφέρει έναν συνδυασμό ρετρό και φουτουριστικής σχεδίασης, εξοπλισμένο με προηγμένη τεχνολογία και βιώσιμα χαρακτηριστικά. Διατηρεί τα βασικά στοιχεία του DNA του αρχικού μοντέλου, όπως την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα, ενώ εισάγει σύγχρονα τεχνολογικά χαρακτηριστικά.

Θα διατίθεται με δύο σύγχρονους ηλεκτροκινητήρες.

  • Στην έκδοση “Comfort range”, με έναν 110 kW, απόδοσης 150 bhp/245 Nm, μπαταρίας ιόντων λιθίου 52 kWh με αυτονομία έως 400 χλμ.
  • και στην έκδοση “Urban range” με έναν 90 kW, απόδοσης 120 bhp/225 Nm, μπαταρίας ιόντων λιθίου 40 kWh με αυτονομία πάνω από 300 χλμ.

Με μήκος 4,14m, το Renault 4 E-Tech Electric συνδυάζει αρμονικά το σχεδιαστικό παρελθόν της εταιρίας με το μέλλον. Η εμπρός γρίλια με φωτιζόμενο σήμα, το πίσω τμήμα με σπορ γραμμές και τα μοντέρνα LED φώτα είναι μερικά από τα σημεία που συνδέουν το νέο μοντέλο με τον προκάτοχό του.

Η ανοιγόμενη υφασμάτινη οροφή “Plein Sud” προσφέρει άπλετη θέα, ενώ το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι αρθρωτό και προσαρμόσιμο, επιτρέποντας την εκμετάλλευση του χώρου για κάθε είδους χρήση.

Το πορτμπαγκάζ χωρητικότητας 420 λίτρων, τα αναδιπλούμενα καθίσματα και οι καινοτόμοι αποθηκευτικοί χώροι το καθιστούν ένα λειτουργικό αυτοκίνητο, ιδανικό για καθημερινή χρήση, αλλά και για εξορμήσεις εκτός πόλης.

Από τεχνολογικής πλευράς, το Renault 4 E-Tech Electric ενσωματώνει πληθώρα έξυπνων και καινοτόμων συστημάτων. Με συστήματα υποβοήθησης οδήγησης Επιπέδου 2, όπως το Active Driver Assist, το μοντέλο προσφέρει υψηλό επίπεδο ασφάλειας και άνεσης στον οδηγό και στους επιβαίνοντες. Το σύστημα πολυμέσων OpenR Link, ενσωματωμένο με Google, εξασφαλίζει συνεχή συνδεσιμότητα, ενώ το Reno, το avatar της Renault, υπόσχεται μια πρωτόγνωρη εμπειρία αλληλεπίδρασης με το όχημα. Παράλληλα, η δυνατότητα οδήγησης με ένα πεντάλ βελτιώνει την οδηγική εμπειρία.

Η δέσμευση της Renault για τη βιωσιμότητα αποτυπώνεται στη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών σε ποσοστό 88,6% του Renault 4 E-Tech Electric, ενώ το 26,4% των υλικών προέρχονται από την κυκλική οικονομία. Το Renault 4 E-Tech Electric συνδυάζει την πολιτισμική κληρονομιά του αρχικού Renault 4 με τις σύγχρονες απαιτήσεις για βιώσιμη κινητικότητα και τεχνολογία αιχμής.

Προηγούμενο άρθροΗ Alpine στην Έκθεση Παρισιού
Επόμενο άρθροΈκθεση Παρισιού: Πολλές πρεμιέρες για τη Stellantis