Η Reliance και η bp συνεργάζονται στην Reliance BP Mobility Limited (RBML), μια νέα κοινοπραξία καυσίμων και κινητικότητας με την επωνυμία “Jio-bp”.

Η bp και η Reliance Industries Limited (RIL) ανακοίνωσαν την έναρξη της νέας κοινοπραξίας ινδικών καυσίμων και κινητικότητας, Reliance BP Mobility Limited (RBML). Μετά τις αρχικές συμφωνίες του 2019, οι ομάδες της bp και της RIL συνεργάστηκαν στενά τους τελευταίους μήνες σε ένα δύσκολο περιβάλλον για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή όπως είχε προγραμματιστεί. Η bp κατέβαλε 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην RIL για μερίδιο 49% της κοινοπραξίας, με τη RIL να κατέχει το 51%.

Λειτουργώντας με την επωνυμία “Jio-bp“, η κοινοπραξία στοχεύει να ηγηθεί στις αγορές καυσίμων και κινητικότητας της Ινδίας. Θα αξιοποιήσει την παρουσία της Reliance σε 21 πολιτείες και τα εκατομμύρια καταναλωτών μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Jio. Η bp θα προσφέρει την εκτεταμένη παγκόσμια εμπειρία της σε υψηλής ποιότητας διαφοροποιημένα καύσιμα, λιπαντικά και προηγμένες λύσεις κινητικότητας χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Η bp και η RIL προβλέπουν ταχεία ανάπτυξη του εγχειρήματος για την κάλυψη των ταχέως αναπτυσσόμενων αναγκών της Ινδίας για ενέργεια και κινητικότητα. Η Ινδία αναμένεται να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά καυσίμων στον κόσμο τα επόμενα 20 χρόνια και ο αριθμός επιβατικών αυτοκινήτων στη χώρα εκτιμάται πως θα αυξηθεί σχεδόν κατά έξι φορές στην ίδια περίοδο. Η RBML στοχεύει να επεκταθεί από το υπάρχον δίκτυο λιανικής πώλησης καυσίμων των 1.400 σταθμών λιανικής στις 5.500 στα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτή η ταχεία ανάπτυξη θα απαιτήσει τετραπλάσια αύξηση προσωπικού σε πρατήρια καυσίμων – από 20.000 σε 80.000. Η κοινοπραξία στοχεύει επίσης να αυξήσει την παρουσία της από τα 30 σε 45 αεροδρόμια στα επόμενα χρόνια.

Σχολιάζοντας τη συνεργασία, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Reliance Industries Limited, Mukesh Ambani, δήλωσε: “Η Reliance επεκτείνει την ισχυρή και πολύτιμη συνεργασία της με την bp δημιουργώντας μια παν-ινδική παρουσία στα αεροπορικά καύσιμα και στη λιανική. Η RBML θα επιδιώξει να καταστεί ηγέτης σε λύσεις κινητικότητας και χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, προσφέροντας καθαρότερες και προσιτές επιλογές στους Ινδούς καταναλωτές κυρίως μέσω ψηφιακής τεχνολογίας”.

Ο Bernard Looney, CEO της bp, δήλωσε: “Η Ινδία πρωτοστάτησε με καινοτομίες στην ψηφιακή τεχνολογία, τη μηχανική και τις νέες ενεργειακές λύσεις. Είναι μια χώρα που θα χρειαστεί περισσότερη ενέργεια για την οικονομική της ανάπτυξη και, καθώς προοδεύει, οι ανάγκες της για κινητικότητα και ευκολία θα αυξηθούν. Η bp έχει μακρά ιστορία στην Ινδία για πάνω από έναν αιώνα. Έχουμε την τιμή να είμαστε ο στρατηγικός συνεργάτης της Reliance – την πιο πολύτιμη εταιρεία της Ινδίας – και ευτυχείς που η συνεργασία μας αναπτύχθηκε ουσιαστικά την τελευταία δεκαετία”.

“Οι ψηφιακές δυνατότητες, η τεχνογνωσία και η επέκταση της Reliance συμπληρώνουν τις διεθνείς προσφορές μας σε καύσιμα και υπηρεσίες. Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί άλλο ένα ορόσημο του κοινού μας στόχου εξυπηρέτησης του Ινδού καταναλωτή. Αυτή η νέα δραστηριότητα αποτελεί μοναδική ευκαιρία για δημιουργία μιας κορυφαίας, ταχέως αναπτυσσόμενης επιχείρησης που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της Ινδίας και να δημιουργήσει συναρπαστικές νέες ψηφιακές και χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για το μέλλον”.

Αντανακλώντας τις φιλοδοξίες για μηδενικές εκπομπές, η νέα κοινοπραξία φιλοδοξεί να παράσχει στους Ινδούς καταναλωτές προηγμένα καύσιμα χαμηλότερων εκπομπών, φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων και άλλες λύσεις χαμηλού άνθρακα με την πάροδο του χρόνου. Η RBML έχει επίσης δεσμευτεί για μείωση εκπομπών των δραστηριοτήτων της, καθώς και του ευρύτερου οικοσυστήματός της.

Η RBML έλαβε άδεια εμπορίας για καύσιμα μεταφορών, μεταξύ άλλων απαραίτητων κανονιστικών και νομοθετικών εγκρίσεων. Η κοινοπραξία θα ξεκινήσει αμέσως την πώληση καυσίμων και λιπαντικών Castrol από τα υπάρχοντα καταστήματα λιανικής, τα οποία θα μετονομασθούν “Jio-bp” σε εύθετο χρόνο.

Η bp στην Ινδία

Με τις πολλαπλές επενδύσεις της στην Ινδία και την απασχόληση περίπου 7.500 εργαζομένων στις δραστηριότητες πετρελαίου, φυσικού αερίου, λιπαντικών και πετροχημικών, η bp είναι μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες ενέργειας στην Ινδία. Εκτός από την αλυσίδα αξίας φυσικού αερίου, το λιανικό εμπόριο, τα αεροπορικά καύσιμα και τη συμμαχία κινητικότητας με τη Reliance Industries Ltd, οι δραστηριότητες της bp περιλαμβάνουν λιπαντικά Castrol. εμπορία πετρελαίου και φυσικού αερίου · έργα καθαρής ενέργειας μέσω επενδύσεων στην Lightsource bp, δραστηριότητες IT back office, ένα νέο παγκόσμιο κέντρο επιχειρηματικών υπηρεσιών, στελέχωση και εκπαίδευση για τον παγκόσμιο θαλάσσιο στόλο της bp και πρόσληψη Ινδών ειδικευμένων εργαζομένων για τις παγκόσμιες επιχειρήσεις της. Η India Gas Solutions Private Limited, μια κοινοπραξία 50:50 για την προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου στην Ινδία, αποτελεί επίσης μέρος της συμμαχίας αλυσίδας αξίας αερίου της bp με τη RIL.

Η Reliance Industries Limited (RIL)

Η RIL είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ιδιωτικού τομέα της Ινδίας, με ενοποιημένο κύκλο εργασιών 87,1 δισ. δολάρια, κέρδη μετρητών 9,4 δισ. δολάρια και καθαρό κέρδος 5,3 δισ. δολαρίων για το έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου, 2020. Οι δραστηριότητες της RIL καλύπτουν την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων, τη διύλιση και την εμπορία πετρελαίου, τα πετροχημικά, τις λιανικές και ψηφιακές υπηρεσίες. Η RIL είναι η κορυφαία εταιρία της Ινδίας που περιλαμβάνεται στη λίστα Fortune’s Global 500 των μεγαλύτερων εταιρειών παγκοσμίως και κατατάσσεται στην 106η θέση ως προς τα έσοδα και τα κέρδη. Η εταιρεία βρίσκεται στην 71η θέση στην κατάταξη “Forbes Global 2000” για το 2019 – κορυφαία μεταξύ των ινδικών εταιρειών. Κατατάσσεται 10η μεταξύ των “Καλύτερων Εταιρειών προς Εργασία στην Ινδία” του LinkedIn (2019).

 

Προηγούμενο άρθροΓερμανία: απαγορεύει στην Tesla δηλώσεις για Autopilot
Επόμενο άρθροΛύση τηλεματικής Geotab – Ford στην Ευρώπη