Οι μάρκες Ram, Dodge και Jeep του ομίλου Stellantis αρίστευσαν στην έρευνα ικανοποίησης πελατών της J.D. Power για το 2021.

Η Ram αναδείχθηκε πρώτη ανάμεσα σε 32 μάρκες, αποτελώντας τη μοναδική εταιρεία επαγγελματικών οχημάτων που κατακτά την κορυφή στην έρευνα0 της J.D Power. Η Dodge βρέθηκε στη δεύτερη θέση, ενώ η Jeep στην όγδοη, ολοκληρώνοντας την εξαιρετική εικόνα που έχουν για τις μάρκες αυτές οι απαιτητικοί πελάτες στις ΗΠΑ.

Η J.D. Power, ένας από τους κορυφαίους οργανισμούς ερευνών στον κόσμο, σε ετήσια βάση πραγματοποιεί την J.D Power IQS (Initial Quality Study), η οποία σαν στόχο έχει να αναλύσει την ικανοποίηση των αγοραστών νέων αυτοκινήτων. Για το 2021, οι Ram, Dodge και Jeep, εταιρείες του Ομίλου Stellantis, εντυπωσίασαν με τα αποτελέσματα τους σε μια αγορά όπως εκείνη των ΗΠΑ, η οποία είναι γνωστή για το απαιτητικό της κοινό. Η J.D Power πραγματοποιεί έρευνα σε κατόχους νέων αυτοκινήτων από 32 μάρκες και καταμετρά τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί ανά 100 οχήματα (PP100).

Τη φετινή χρονιά, η Ram εντυπωσίασε κατακτώντας την 1η θέση, κάτι που για πρώτη φορά επιτυγχάνει στην J.D Power IQS μια μάρκα με αμιγώς επαγγελματική γκάμα. Την πολύ καλή εικόνα του Ομίλου Stellantis συνέχισε η Dodge που βρέθηκε στη 2η θέση, ενώ η Jeep παρουσιάζοντας βελτίωση κατά 3 θέσεις σε σχέση με το 2020, βρέθηκε στην 8η θέση ανάμεσα σε 32 μάρκες.

«Αυτή η επίδοση δεν αποτελεί απλά ένα στοιχείο, αλλά μια τάση», ανέφερε ο Mark Champine, Επικεφαλής του τμήματος Customer Experience της Stellantis για την Β. Αμερική. «Για όσους γνωρίζουν τη στιβαρότητα των προϊόντων μας, τη βελτίωση των διαδικασιών μας και την δέσμευση του προσωπικού μας, αυτά τα αποτελέσματα δεν αποτελούν έκπληξη».

Στη σημαντική άνοδο της Jeep κρίσιμο ρόλο έπαιξε και το νέο pick-up της μάρκας, το Gladiator, το οποίο αναδείχθηκε πρώτο στην κατηγορία του. Με τη συνολική παραγωγή του μοντέλου να ολοκληρώνεται στη μονάδα παραγωγής του Τολέδο (Οχάιο, ΗΠΑ), το Gladiator ήδη πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή πορεία σε παγκόσμιο επίπεδο. Για την Ευρώπη το μοντέλο εφοδιάζεται με έναν V6 Turbo-Diesel κινητήρα 3 λίτρων, με απόδοση 264 ίππων και 600 Nm ροπής, που το καθιστούν το ισχυρότερο pick-up στην κατηγορία του.

«Βλέπουμε τη σκληρή δουλειά που κάνουν οι άνθρωποι της Stellantis», ανέφερε ο Dave Sargent, αντιπρόεδρος του τομέα ποιότητας αυτοκινήτων της J.D. Power. «Τα νέα αποτελέσματα πιστοποιούν την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών τους και αποτελούν ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα».

Εκτός από τις διαδικασίες και τους ελέγχους ποιότητας στην γραμμή παραγωγής, κρίσιμο σημείο για την επίτευξη του υψηλού επιπέδου ποιότητας αποτελεί εξαρχής η σχεδίαση του προϊόντος. Το Gladiator με βάση το θρυλικό Wrangler επωφελείται από το στιβαρό πλαίσιο, τα ανθεκτικά μηχανικά μέρη, αλλά και μια σειρά τεχνολογικών στοιχείων που του επιτρέπουν να προσφέρει υψηλή δυνατότητα φόρτωσης, κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες, αλλά και πολιτισμένη συμπεριφορά στις καθημερινές διαδρομές.

Προηγούμενο άρθροΝέα παράταση για την εκπόνηση ΣΦΗΟ από Δήμους
Επόμενο άρθροΣημεία φόρτισης EV ΔΕΗ Βlue στο Athens Metro Mall