Η Qualcomm Technologies, Inc. και το Renault Group, ανακοίνωσαν πως συνεργάζονται με την Google για τον σχεδιασμό μιας πλούσιας και συναρπαστικής εμπειρίας για το ηλεκτρικό όχημα επόμενης γενιάς της Renault, το νέο Mégane E-TECH Electric, που παρουσιάστηκε στην IAA Mobility 2021, στο Μόναχο.

Το Renault Group θα χρησιμοποιήσει τις πλατφόρμες 3ης γενιάς, Snapdragon Automotive Cockpit, της Qualcomm Technologies, για να τροφοδοτήσει το τεχνικά προηγμένο σύστημα infotainment του οχήματος, το οποίο περιλαμβάνει οθόνες αφής με οπτικοακουστικές λειτουργίες και λειτουργίες πλοήγησης , που παρέχουν εύκολη χρήση και άνεση στους οδηγούς και τους επιβάτες.

Για περαιτέρω ενίσχυση της εμπειρίας οδηγών και επιβατών, τα συστήματα infotainment του νέου Mégane E-TECH Electric θα είναι εξοπλισμένα με ενσωματωμένες εφαρμογές και υπηρεσίες της Google που θα παρέχουν, όχι μόνον έξυπνες εφαρμογές ψυχαγωγίας και εξυπηρέτησης εντός οχήματος (όπως Google Assistant, Google Maps και Google Play), αλλά και αναβαθμίσεις για επικαιροποίηση του οχήματος βάσει των εξελισσόμενων ψηφιακών τάσεων.

Το σύστημα infotainment του νέου Mégane E-TECH Electric στοχεύει στην κάλυψη των απαιτήσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας και την αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για κορυφαίες εμπειρίες και την κατάταξη του Mégane E-TECH Electric ως εξαιρετικά ανταγωνιστικού ηλεκτρικού οχήματος.

Το ψηφιακό πιλοτήριο του Mégane E-TECH Electric τροφοδοτείται από το Android Automotive Operating System (AAOS), χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της Google για νέο επίπεδο ευφυΐας οχημάτων. Με την τεχνολογία της Google, το Mégane E-TECH Electric θα διαθέτει επίσης υποστήριξη hands-free από την Google Assistant, χάρτες πλοήγησης ακριβείας με την Google Maps, καθώς και ένα πλούσιο οικοσύστημα εφαρμογών και υπηρεσιών με το Google Play, συνδεδεμένων και αναβαθμίσιμων.

«Τα ψηφιακά πιλοτήρια άλλαξαν τον τρόπο που οι οδηγοί και οι επιβάτες αλληλεπιδρούν με τα οχήματά τους, επιτρέποντας περισσότερη εξατομίκευση και βελτιωμένη άνεση», δήλωσε ο Thierry Cammal, Αντιπρόεδρος της Alliance Global Renault Software Factory. «Πιστεύουμε πως η συνεχιζόμενη συνεργασία μας με την Google και την Qualcomm Technologies είναι ζωτικής σημασίας για τον επαναπροσδιορισμό των εμπειριών οχήματος, επιτρέποντάς μας να παρέχουμε προηγμένα συστήματα και δυνατότητες για αυξημένες εμπειρίες οδηγών και επιβατών».

«Αναγνωρίζουμε τις αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών και των αυτοκινητοβιομηχανιών για έξυπνες και ασφαλείς εμπειρίες οχήματος και είμαστε υπερήφανοι που οι πλατφόρμες τρίτης γενιάς Snapdragon Automotive Cockpit συναινούν στην κάλυψη αυτών των αναγκών με τα οχήματα Mégane E-TECH Electric». δήλωσε ο Nakul Duggal, ανώτερος αντιπρόεδρος & γενικός διευθυντής συστημάτων αυτοκινήτου της Qualcomm Technologies, Inc.

«Ανυπομονούμε να επεκτείνουμε τις μακροπρόθεσμες σχέσεις μας με ηγέτες του κλάδου όπως η Google και το Renault Group για να επαναδημιουργήσουμε και να επανασχεδιάσουμε τη συνολική εμπειρία οδηγών και επιβατών της νέας ψηφιακής εποχής».

Οι ενσωματωμένες πλατφόρμες αυτοκινήτων της Qualcomm Technologies, συμπεριλαμβανομένου του Snapdragon® Digital Chassis, συνεχίζουν να ενισχύουν τις δραστηριότητες τηλεματικής, infotainment και συνδεσιμότητας αυτοκινήτων της εταιρείας, με παραγγελίες άνω των 10 δισ. δολαρίων. Οι λύσεις της Qualcomm Technologies συνδυάζουν πλήθος κορυφαίων τεχνολογιών, κλίμακα και εμπειρία με υποστήριξη δημιουργίας προηγμένων συστημάτων infotainment. Οι πλατφόρμες Snapdragon Automotive Cockpit της Qualcomm Technologies προσφέρουν τεχνολογίες επόμενης γενιάς σε αυτοκινητοβιομηχανίες και προμηθευτές Tier-1 σε όλο τον κόσμο, για να σχεδιάσουν και να τροφοδοτήσουν τα ψηφιακά συστήματα πιλοτηρίου επόμενης γενιάς.

Προηγούμενο άρθροΗ οικογένεια BMW επεκτείνεται και αναβαθμίζεται
Επόμενο άρθροΤο ηλεκτρικό roadster Aura που χρηματοδότησε η βρετανική κυβέρνηση