Πρόσκληση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών για την εκδήλωση ενδιαφέροντος ώστε να ορισθεί τεχνική υπηρεσία έγκρισης τύπου οχημάτων στη χώρα μας. 

Πρόσκληση ενδιαφέροντος προκειμένου να συσταθεί στην Ελλάδα, Τεχνική Υπηρεσία έγκρισης τύπου οχημάτων, απηύθυνε στις 12 Ιουλίου 2021, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Σήμερα δεν υπάρχει στο εσωτερικό τέτοιος φορέας, με συνέπεια να μην είναι δυνατή η έκδοση εγκρίσεων τύπου που απαιτούνται για την κυκλοφορία των οχημάτων, είτε αυτά κατασκευάζονται στη χώρα μας είτε στο εξωτερικό.

Ως αποτέλεσμα, κατασκευαστές οχημάτων απευθύνονται σε ανάλογους φορείς που λειτουργούν σε άλλες χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με την παρούσα πρόσκληση, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καλεί ενδιαφερόμενους φορείς ελέγχου που επιθυμούν να οριστούν ως Τεχνικές Υπηρεσίες για την έγκριση κάθε κατηγορίας οχημάτων (δίκυκλα, τρίκυκλα και τετράκυκλα), να υποβάλλουν σχετική αίτηση στην Δ/νση Τεχνολογίας Οχημάτων (Δ.Τ.Ο.) του Υπουργείου.

Αν η έδρα του φορέα ελέγχου βρίσκεται στο εξωτερικό, τότε αυτός θα πρέπει να διαθέτει γραφεία και εκπρόσωπο – αντιπρόσωπο στην Ελλάδα.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν και οι υποχρεώσεις που θα έχει η Τεχνική Υπηρεσία περιγράφονται στην πρόσκληση, όπου επισυνάπτεται και η φόρμα υποβολής της αίτησης.

Υπενθυμίζεται πως ο κανονισμός για την έγκριση και εποπτεία της αγοράς μηχανοκίνητων οχημάτων στην ΕΕ εκσυγχρονίστηκε και άρχισε να ισχύει από τον Σεπτέμβριο του 2020, δημοσιεύθηκε δε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 31 Δεκεμβρίου – ΦΕΚ 5946.

Φωτογραφία: Συμβούλιο της ΕΕ © Marcel Kusch / DPA

Προηγούμενο άρθροΘετική η πορεία της αγοράς στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΠρωτότυπο ηλεκτρικό Škoda RE-X1 Kreisel

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here