Οι μεγάλες εταιρείες ευρυζωνικής επικοινωνίας σε δύο από τις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης συμμετέχουν σε προγράμματα για προσαρμογή των οδικών θαλάμων τους για φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Τα έργα αυτά θα βοηθήσουν τους οδηγούς που δεν έχουν την δυνατότητα να εγκαταστήσουν έναν οικιακό ηλεκτρικό φορτιστή αυτοκινήτου.

1.200 νέα σημεία φόρτισης στο Ηνωμένο Βασίλειο

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η μητρική εταιρεία της Virgin Media, Liberty Global, σχεδιάζει να δημιουργήσει και να λειτουργήσει 1.200 νέα σημεία φόρτισης τους επόμενους 18 μήνες, στο πλαίσιο ενός έργου που ονομάζεται Virgin Media Park & ​​Charge. Η Liberty Global πιστεύει πως η Virgin Media έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει ένα πλήρως κλιμακούμενο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων μέσω των 40.000 οδικών θαλάμων και των 170.000 χλμ. αγωγών που θα μπορούσαν να δεχθούν καλώδια ρεύματος.

Η Liberty Global αποτελεί μέρος μιας κοινοπραξίας 19 εταιρειών, μεταξύ των οποίων η Innovate UK, το τμήμα έρευνας και καινοτομίας της βρετανικής κυβέρνησης, και η Vattenfall, η οποία κατασκευάζει το δίκτυο επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων inCharge στη Βόρεια Ευρώπη.

Ο Jason Simpson, Αντιπρόεδρος Παγκόσμιας Ενέργειας και Δημοσίων Υπηρεσιών της Liberty Global, δήλωσε: “Η αξιοποίηση οδικών θαλάμων επιτρέπει στη Liberty Global να βλέπει πέρα ​​από τις παραδοσιακές χρήσεις των τηλεπικοινωνιακών υποδομών και να επηρεάζει θετικά το περιβάλλον και τις κοινότητες του Ηνωμένου Βασιλείου. Παρέχοντας περισσότερους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων και την ανάλογη συνδεσιμότητα στους δρόμους της Βρετανίας, συμβάλλουμε σημαντικά στη φιλοδοξία της Innovate UK για ενθάρρυνση περισσοτέρων πολιτών να αγοράσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα”.

Προσαρμογή των οδικών θαλάμων για φόρτιση EV και από την Deutsche Telekom 

Στη Γερμανία, η Deutsche Telekom εγκατέστησε ήδη τους πρώτους δημόσιους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Βόννη και στο Ντάρμσταντ, καθώς αποσκοπεί στη δημιουργία ενός εθνικού δικτύου, αναβαθμίζοντας τμήματα της υφιστάμενης τηλεπικοινωνιακής της υποδομής σε σταθμούς φόρτισης.

Οι οδικοί θάλαμοι της Deutsche Telekom θα διαθέτουν χωριστά τροφοδοτικά και ψηφιακές ενδείξεις καταμέτρησης. Κάθε ένας από τους σταθμούς φόρτισης μπορεί να τροφοδοτεί δύο οχήματα ισχύος 11 kW έκαστο, μέσω βυσμάτων φόρτισης τύπου 2. Αυτό αρκεί για παροχή επαρκούς ισχύος σε μια ώρα, για εμβέλεια 50-75 χιλιομέτρων, ανάλογα με το όχημα.

Ο γίγαντας των τηλεπικοινωνιών σχεδιάζει επίσης να εγκαταστήσει 500 σταθμούς ταχείας φόρτισης στα επόμενα δύο χρόνια, ικανούς για φόρτιση 150kW.

Προηγούμενο άρθροΒραβείο για την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Επόμενο άρθροBASF: Το λευκό κυριάρχησε στα αυτοκίνητα το 2019