New Group structure with Daimler as parent company: Mercedes-Benz AG will be responsible for the current Mercedes-Benz Cars and Mercedes-Benz Vans divisions, while the Daimler Trucks and Daimler Buses divisions will be joined in Daimler Truck AG. Daimler Financial Services AG, which is already legally independent, will be named Daimler Mobility AG beginning 24 July 2019.

5.000 περίπου μέτοχοι της Daimler AG ψήφισαν για την αναδιοργάνωση του Ομίλου Daimler με μεγάλη πλειοψηφία κατά την ετήσια Γενική τους Συνέλευση στο Βερολίνο στις 22 Μαΐου. Έτσι, άνοιξε ο δρόμος για τον διαχωρισμό της επιχείρησης αυτοκινήτων και vans από αυτή των φορτηγών και λεωφορείων σε δύο νομικά ανεξάρτητες οντότητες μέσω ενός spin-off, με την Daimler ως μητρική εταιρεία. Το έργο αυτό, το οποίο ονομάζεται Project Future, θα τεθεί σε ισχύ όταν καταχωρηθεί στο εμπορικό μητρώο του Δικαστηρίου της Στουτγάρδης.

Η έναρξη της νέας δομής της εταιρείας θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου 2019. Από τότε και μετά η Mercedes-Benz AG θα είναι υπεύθυνη για τα τρέχοντα τμήματα Mercedes-Benz Cars και Mercedes-Benz Vans, ενώ θα προστεθούν οι Daimler Trucks και Daimler Buses στην Daimler Truck AG. Η Daimler Financial Services AG, η οποία είναι ήδη νομικά ανεξάρτητη, θα αποκαλείται Daimler Mobility AG από τις 24 Ιουλίου 2019.

Παράλληλα, ο Dr. Dieter Zetsche, επί 13 χρόνια Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, της εταιρείας όπου άρχισε την καριέρα του το 1976 από θέση junior manager, παρέδωσε τα ηνία στον διάδοχό του, Ola Kälenius, που προσελήφθη στον Όμιλο το 1995. Ο κ. Kälenius διορίστηκε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και επικεφαλής της Mercedes-Benz Cars για περίοδο πέντε ετών.

Annual Shareholder’s Meeting of Daimler AG on May 22, 2019 in Berlin: Dr Dieter Zetsche, Chairman of the Board of Management and Head of Mercedes-Benz Cars (on the right), with Ola Källenius, Member of the Board of Management of Daimler AG, Group Research & Mercedes-Benz Cars Development (on the left), and Dr Manfred Bischoff, Chairman of the Supervisory Board of Daimler AG (in the middle). 

Ο Manfred Bischoff, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Daimler AG, δήλωσε: “Οι μέτοχοι της Daimler AG ενέκριναν τα σχέδιά μας για μια νέα, σύγχρονη δομή του Ομίλου. Με αυτή τη νέα δομή, θέλουμε να προσφέρουμε στους εργαζομένους μας μια μακροπρόθεσμη προοπτική. Συμφωνούμε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων σε αυτό το θέμα. Με τη σημερινή απόφαση και την αναδιοργάνωση του ομίλου Daimler, θέτουμε τα θεμέλια ώστε η πορεία της εταιρείας μας και του ανθρώπινου της δυναμικού ώστε να είναι επιτυχημένη και στον μελλοντικό κόσμο της κινητικότητας».

Ο Michael Brecht, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Εργασίας της Daimler AG, συμπλήρωσε: “Η νέα δομή είναι μια σαφής στρατηγική που θα μας κάνει πιο ισχυρούς και θα προστατεύσει τη μακροχρόνια απασχόληση. Για εμάς στο Γενικό Συμβούλιο Εργασίας, αυτή ήταν η πρώτη προτεραιότητα για όλες τις αποφάσεις σχετικά με το Project Future εξ αρχής. Η συμφωνία που έχουμε διαπραγματευτεί σε σχέση με το έργο αυτό θέτει την ασφάλεια των συναδέλφων μας πρώτα απ ‘όλα”.

Προηγούμενο άρθροΝέο Opel Corsa-e με αυτονομία 330 km
Επόμενο άρθροFCA και Renault επιδιώκουν συγχώνευση ύψους 33 δισ. ευρώ