Παγκόσμια πρεμιέρα του αμιγώς υβριδικού Plugin Toyota Prius πέμπτης γενιάς, της πιο αποδοτικής έκδοσης του μοντέλου, με νέα αεροδυναμική σχεδίαση και βελτιωμένη επιτάχυνση για απολαυστική οδήγηση.

Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις θα διαθέτουν αποκλειστικά τεχνολογία plug-in υβριδικών ηλεκτρικών οχημάτων, επισημαίνοντας τη θέση της Toyota στην ηλεκτροκίνηση και εμπλουτίζοντας τις επιλογές της γκάμας.

Η Toyota παρουσίασε το Prius με κομψότερο σπορ επανασχεδιασμό και νέα γκάμα πιο ισχυρών συστημάτων κίνησης.

Το Prius έχει σημαδέψει την Toyota και τον κόσμο από τότε που κυκλοφόρησε, το 1997 και καθιερώθηκε ως σύμβολο ηλεκτροκίνησης του κλάδου, ορίζοντας τις μελλοντικές τάσεις. Η νέα γενιά, η οποία θα διατίθεται αποκλειστικά ως Plug-in υβριδική στην Ευρώπη, κάνει το επόμενο βήμα.

Το νέο Plug-in Prius ενισχύει τη αντίστοιχη γκάμα της Toyota, η οποία περιλαμβάνει ηλεκτροκίνητα μπαταρίας (BEV) και ηλεκτροκίνητα κυψελών καυσίμου (FCEV), με αυξημένη απόδοση και μείωση εκπομπών άνθρακα. Το Prius παρουσιάζει τη νέα γενιά υβριδικών Plug-in της Toyota, βελτιωμένης απόδοσης μέσω μεγαλύτερης μπαταρίας.

Ο ισχυρότερος ηλεκτροκινητήρας και ο βενζινοκινητήρας δύο λίτρων αποδίδουν συνδυασμένη ισχύ 223 DIN (164 kW) (έναντι 122 ίππων της τρέχουσας έκδοσης plug-in) για ισχυρή και γρήγορη επιτάχυνση. Το αεροδυναμικό αναβαθμισμένο αμάξωμα βελτιστοποιεί τη ροή του αέρα και επιτυγχάνει εξαιρετική απόδοση καυσίμου, χειρισμό και σταθερότητα.

Η ηλεκτρική αυτονομία της νέας έκδοσης plug-in έχει αυξηθεί πάνω από 50% χάρη στη μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου 13,6 κιλοβατωρών.

Η plug-in έκδοση επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ/ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα, σε σύγκριση με τα 11,1 δευτερόλεπτα του υπάρχοντος μοντέλου.

Το ξεχωριστό στυλ που έχει κάνει διάσημο το Prius έχει προσλάβει νέο, πιο δυναμικό στυλ κουπέ. Βασίζεται στην πλατφόρμα GA-C δεύτερης γενιάς της Toyota New Global Architecture (TNGA), με μειωμένο βάρος και μεγαλύτερη ακαμψία. Το χαμηλότερο κέντρο βάρους επιτυγχάνεται με την βελτιωμένη τοποθέτηση της μπαταρίας και της δεξαμενής καυσίμου, παρέχοντας συναρπαστική εμπειρία και ήρεμη οδήγηση.

Η ευρύχωρη καμπίνα συνδυάζει οδηγική απόλαυση και ενθουσιασμό, με το νέο πλαίσιο «Island Architecture» του Prius. Τα καθίσματα είναι χαμηλότερα, με πιο σπορ αίσθηση, ενώ οι οθόνες και τα χειριστήρια είναι βέλτιστα τοποθετημένα.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του μοντέλου πέμπτης γενιάς πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία και στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, ενώ θα ακολουθήσει η ευρωπαϊκή πρεμιέρα στις 5 Δεκεμβρίου.

Προηγούμενο άρθροBCA Europe – Nissan: πανευρωπαϊκή συνεργασία
Επόμενο άρθροΗ Vinfast επιλέγει την Shell για φόρτιση κατ΄οίκον