Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής παρουσίας της, η βιετναμέζικη startup EV Vinfast επέλεξε την Shell Recharge ως συνεργάτη και πάροχο οικιακών φορτιστών.

Οι γερμανοί, γάλλοι και ολλανδοί πελάτες της μάρκας αυτοκινήτων θα μπορούν να παραγγείλουν τον εξοπλισμό απευθείας μέσω της εφαρμογής Vinfast.

Κατόπιν σχετικών διαβουλεύσεων, η Vinfast κατέληξε στην Shell Recharge λόγω των απρόσκοπτων λειτουργιών που παρέχει, όπως προγραμματισμένη φόρτιση και φόρτιση εξ αποστάσεως. Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται εάν οι πελάτες τυγχάνουν έκπτωσης επιλέγοντας την Shell Recharge έναντι άλλων παρόχων.

Προφανώς, μέσω της συνεργασίας, η Vinfast επιδιώκει ειδική προσφορά έναντι των οικιακών φορτιστών κατασκευαστών αυτοκινήτων premium. Πρόκειται για την δεύτερη συνεργασία της Shell Recharge με κατασκευαστή αυτοκινήτων, μετά την παρόμοια συμφωνία με την πολυτελή μάρκα Genesis, η οποία περιλαμβάνει και κάρτα που καλύπτει 300.000 δημόσια σημεία φόρτισης.

Ο Ho Thanh Huong, CEO της VinFast Ευρώπης, δήλωσε: «Πιστεύουμε πως τα πακέτα με το κλειδί στο χέρι που προσφέρει η Shell Recharge Solutions θα προσφέρουν στους πελάτες μας βελτιστοποιημένη εμπειρία κατ’ οίκον φόρτισης και η φήμη της εταιρείας για την ανάπτυξη τεχνολογίας φόρτισης θα καθησυχάσει τους αρχάριους πελάτες EV και θα απλοποιήσει την αγορά τους”.

Από τα τέλη του 2022, η Vinfast σκοπεύει να ανοίξει περισσότερα από 50 καταστήματα στην Ολλανδία, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Μέχρι τότε, η Shell Recharge θα είναι έτοιμη να προμηθεύσει τους πελάτες με τους σταθμούς φόρτισης VF8 και VF9 για SUV.

Προηγούμενο άρθροΠρεμιέρα του Plug-in Toyota Prius πέμπτης γενιάς
Επόμενο άρθροMercedes-Benz: επέτειος 50 χρόνων Service24h