Philipp Schiemer - Jochen Hermann, CEO - CTO της Mercedes-AMG
Philipp Schiemer - Jochen Hermann, CEO - CTO της Mercedes-AMG

Η Daimler ανακοίνωσε ότι ο Philipp Schiemer αναλαμβάνει CEO της AMG, θυγατρικής της Mercedes-Benz. Θα αποχωρήσει από την τρέχουσα θέση του ως επικεφαλής της Mercedes-Benz do Brasil Ltda. Επιπλέον, ο Jochen Hermann αναλαμβάνει Chief Technical Officer της AMG. Θα επιστρέψει στην AMG από τον σημερινό του ρόλο ως επικεφαλής ανάπτυξης e-drive στην Daimler AG.

Ο Tobias Moers, ο οποίος είναι CEO της Mercedes-AMG GmbH με έδρα το Affalterbach από το 2013, πρόκειται να αποχωρήσει από την εταιρεία κατόπιν αιτήματός του για να γίνει ο νέος CEO της Aston Martin Lagonda Ltd. στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο κ. Moers θα αναλάβει τη νέα του θέση την 1η Αυγούστου 2020.

“Με τον Philipp Schiemer και τον Jochen Hermann, θα έχουμε δύο πολύ έμπειρα στελέχη που θα ηγούνται της AMG. Θα προωθήσουν την ανάπτυξη της AMG, διασφαλίζοντας ότι η ηλεκτροκίνηση παίζει βασικό ρόλο στο μελλοντικό χαρτοφυλάκιο προϊόντων της μάρκας μας υψηλής απόδοσης”, δήλωσε ο Ola Källenius, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και της Mercedes-Benz AG.

Το 2019, η Mercedes-AMG πέτυχε τις υψηλότερες πωλήσεις οχημάτων της, με περισσότερα από 132.000 αυτοκίνητα, ενώ ο ετήσιος όγκος πωλήσεών της το 2015 ήταν ακόμη περίπου 70.000 μονάδες.

“Ο Tobias Moers οδήγησε το brand AMG σε μεγάλη επιτυχία και θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε θερμά για όλα τα επιτεύγματά του στην Daimler. Έχουμε μεικτά συναισθήματα για την αναχώρησή του. Αφενός χάνουμε ένα ανώτατο στέλεχος, αλλά ταυτόχρονα γνωρίζουμε ότι η τεχνογνωσία του θα έχει μεγάλη αξία για την Aston Martin, μια εταιρεία με την οποία έχουμε μακροχρόνια και επιτυχημένη συνεργασία”, συνέχισε ο κ. Källenius.

Ο Philipp Schiemer κατείχε διάφορες διοικητικές θέσεις στον Όμιλο Daimler στη Γερμανία και τη Βραζιλία από το 1987, υπήρξε επικεφαλής του product management για την A-Class και του μάρκετινγκ της Mercedes Benz Cars. Από το 2013, είναι υπεύθυνος για την επιχείρηση στη Βραζιλία ως CEO της Mercedes-Benz do Brasil Ltda.

Ο Jochen Hermann έχει εργασθεί ως επικεφαλής της συνολικής ανάπτυξης οχημάτων στην AMG από το 2014 έως το 2016, προτού επικεντρωθεί στα συστήματα ηλεκτρικών κινητήρων και την έρευνα για τις μπαταρίες, στο ρόλο του ως επικεφαλής ανάπτυξης e-drive στην Daimler AG. Ο Jochen Hermann εργάζεται στον Όμιλο Daimler από το 1997, όπου εργάστηκε επίσης στους τομείς των συστημάτων υποστήριξης οδηγού και συστημάτων διεύθυνσης.

Οι Philipp Schiemer και Jochen Hermann θα αναλάβουν τις νέες θέσεις τους την 1η Αυγούστου 2020.

Προηγούμενο άρθροNissan: οικονομικά αποτελέσματα για τη χρήση 2019
Επόμενο άρθροΣχέδιο μείωσης κόστους 2 δισ. του Groupe Renault