Ο Dr. Herbert Diess στο πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο Νέων Ενεργειακών Οχημάτων (WNEVC) στην κινεζική πόλη Boao

Μετά τις διώξεις εναντίον τους, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen AG, Dr. Herbert Diess, και ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου, Hans Dieter Pötsch, θα παραμείνουν στη θέση τους. Αυτό αποφασίστηκε από το εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας σε έκτακτη συνεδρίαση.

Μετά την εξέταση του κατηγορητηρίου της εισαγγελικής αρχής του Brunswick, το εποπτικό συμβούλιο δήλωσε στις 25 Σεπτεμβρίου: ‘Το εποπτικό συμβούλιο συμμερίζεται την εκτίμηση που εξέφρασε χθες η εκτελεστική επιτροπή. Με βάση τις δικές της εκτενείς και ανεξάρτητες έρευνες από το φθινόπωρο του 2015, το Εποπτικό Συμβούλιο εξακολουθεί να μη βλέπει, επίσης και σήμερα ότι δεν ενημερώθηκε σκόπιμα η κεφαλαιαγορά. Αυτό δεν άλλαξε και μετά την ανάλυση του κατηγορητηρίου. Για το λόγο αυτό, η Volkswagen AG θα συνεχίσει την επιτυχημένη συνεργασία της με τον πρόεδρο του εποπτικού συμβουλίου και τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου”.

Το γραφείο του εισαγγελέα του Brunswick ανακοίνωσε στις 24 Σεπτεμβρίου ότι κατηγορεί τον πρώην πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen AG, καθ. Martin Winterkorn, καθώς και τον πρόεδρο του εποπτικού συμβουλίου Hans Dieter Pötsch και τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, Dr. Herbert Diess, για την εικαζόμενη χειραγώγηση της αγοράς.

“Το εποπτικό συμβούλιο και οι μέτοχοι της οικογένειας στηρίζουν ανεπιφύλακτα τους Hans Dieter Pötsch και Dr. Herbert Diess στα αντίστοιχα καθήκοντά τους στην Porsche SE και τη Volkswagen AG”. Με αυτά τα λόγια, ο Wolfgang Porsche και ο Hans Michel Piëch, πρόεδρος και αναπληρωτής πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Porsche Automobil Holding SE (Porsche SE) της Στουτγάρδης, ανταποκρίθηκαν στην απόφαση του γραφείου του εισαγγελέα του Brunswick να ασκήσει κατηγορίες εναντίον των δύο ενεργών ανωτάτων στελεχών και του πρώην προέδρου του ΔΣ. Ο Dr. Porsche δήλωσε επίσης: “Εάν φτάσουμε σε δίκη, είμαστε πεπεισμένοι ότι οι τρεις κατηγορούμενοι θα αντικρούσουν τις κατηγορίες του εισαγγελέα”.

Ο Hans Michel Piëch πρόσθεσε: “Σύμφωνα με τη δήλωση που εξέδωσε σήμερα το Εποπτικό Συμβούλιο της Volkswagen AG, πιστεύουμε ότι η εταιρεία τήρησε πλήρως τις υποχρεώσεις πληροφόρησης που απορρέουν από τη νομοθεσία περί κεφαλαιαγορών”.

Η Porsche Automobil Holding SE είναι ο κύριος μέτοχος του ομίλου Volkswagen. Η Porsche SE κατέχει το 53,1% των κοινών μετοχών της αυτοκινητοβιομηχανίας.

 

 

Προηγούμενο άρθροΔέσμευση της Ελλάδας για μετάβαση σε οικονομία χαμηλού άνθρακα
Επόμενο άρθροΕλαστικό που αυτορυθμίζεται από την Continental