Η Panasonic Corp. σκοπεύει να εφαρμόσει το σύστημα κυβερνοασφάλειας που έχει αναπτύξει για συνδεδεμένα αυτοκίνητα για την αποτροπή επιθέσεων μέσω διαδικτύου.

Το νέο σύστημα θα εγκαθιστά λογισμικό εντοπισμού ανωμαλιών σε αυτοκίνητα συνδεδεμένα στο διαδίκτυο και ειδικές ομάδες της Panasonic και των αυτοκινητοβιομηχανιών θα τα ελέγχουν καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, δήλωσε ο ιαπωνικός όμιλος ηλεκτρονικών.

 

Πρόσφατα, η Panasonic παρουσίασε ένα παράδειγμα κυβερνοεπίθεσης και πώς ανιχνεύεται, σε κέντρο δοκιμών του Τόκιο. Όταν το αυτοκίνητο δοκιμής στην Οσάκα δέχθηκε πειραματική επίθεση εξ αποστάσεως, το τιμόνι του περιστράφηκε κατά 180 μοίρες και ήχησε προειδοποιητικό μήνυμα στο Τόκιο.

«Εάν τα αυτοματοποιημένα χειριστήρια πληγούν κατά την οδήγηση, θα επέλθουν θανατηφόρα ατυχήματα. Στην πράξη, οι αποκλίσεις πρέπει να ανιχνεύονται σε πολύ πρώιμο στάδιο», ανέφερε αξιωματούχος της εταιρείας, προσθέτοντας πως το σύστημα μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό.

Οι ομάδες αναμένεται να συμμετάσχουν στη συλλογή πληροφοριών και στην ανανέωση του συστήματος αυτοκινήτου. Το εγκατεστημένο λογισμικό μπορεί να ενημερωθεί εξ αποστάσεως, εάν χρειαστεί, για αποτροπή εξωτερικής επίθεσης, ανέφερε η Panasonic.

Το κέντρο ελέγχου μπορεί να διαχειρίζεται αυτοκίνητα στην Ιαπωνία και στο εξωτερικό με ενιαίο τρόπο, όπως ανέφερε η εταιρεία.

Σύμφωνα με την ιαπωνική ερευνητική εταιρεία Fuji Keizai Group Co., ο αριθμός των συνδεδεμένων διαδικτυακά αυτοκινήτων αναμένεται να αυξάνεται σταθερά και να καλύπτει το 80% όλων των επιβατικών αυτοκινήτων που θα πωληθούν παγκοσμίως έως το 2035, από 34% το 2019.

Η ιαπωνική κυβέρνηση αυστηροποιεί επίσης τα μέτρα κατά των κυβερνοεπιθέσεων. Τα αυτοκίνητα με ασύρματη αναβάθμιση συστημάτων ελέγχου οδήγησης που θα διατίθενται στην αγορά από τον Ιούλιο του επόμενου έτους πρέπει να ελέγχονται από το Υπουργείο Γαιών, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού.

Τα κριτήρια αξιολόγησης περιλαμβάνουν την θέσπιση εκ μέρους των αυτοκινητοβιομηχανιών συστήματος διαχείρισης κυβερνοασφάλειας και την παροχή ανάλογων αναβαθμίσεων λογισμικού, όπως ανέφερε το υπουργείο.

Αξιωματούχος της Panasonic δήλωσε πως η εταιρεία θα συνεργαστεί με εταιρείες πληροφορικής και «θα καταστήσει το σύστημα στάνταρ για τον κλάδο».

 

 

Προηγούμενο άρθροΗ Nissan με νέο φωτοβολταϊκό πάρκο στο Ηνωμένο Βασίλειο
Επόμενο άρθροΒραβείο «Car Design» στην Peugeot για το συνολικό της σχεδιασμό