Η Lotus παρουσίασε στη Νέα Υόρκη την Emeya, το πρώτο τετράθυρο ηλεκτρικό hyper-GT της εταιρείας.

Η Emeya θέτει νέα πρότυπα οδήγησης και εμπειρίας της Lotus, συνδυάζοντας την 75χρονη τεχνογνωσία μηχανικής και σχεδίασης της εταιρείας, με τις τελευταίες καινοτομίες – προσφέροντας ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο εξαιρετικών επιδόσεων, συναρπαστικό στην οδήγηση.

Διαθέτει προηγμένα και ενεργά αεροδυναμικά συστήματα, όπως πρωτοποριακή ενεργή μάσκα, οπίσθιο διαχύτη και αεροτομή που, σε συνδυασμό με το χαμηλό κέντρο βάρους, ενισχύουν την σταθερότητα κατά την οδήγηση και θέτουν νέα πρότυπα στην κατηγορία GT.

Η Emeya διαθέτει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα αερανάρτησης. Οι προηγμένοι αισθητήρες του σαρώνουν το οδόστρωμα 1.000 φορές το δευτερόλεπτο και προσαρμόζουν αυτομάτως το όχημα για ομαλή οδήγηση.

Το κορυφαίων προδιαγραφών μοντέλο Emeya διαθέτει τον διπλό κινητήρα μεγάλης ισχύος της Lotus, με τελική ταχύτητα άνω των 250 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 2,8 δευτερόλεπτα, καθιστώντας το ένα από τα ταχύτερα ηλεκτρικά GT παγκοσμίως.

Οι επιδόσεις της Emeya συμπληρώνονται με τις κορυφαίες δυνατότητες φόρτισης της Lotus. Με περίπου πέντε λεπτά φόρτισης μπορεί να προστεθεί αυτονομία 150 χλμ, με τον ταχυφορτιστή DC 350 kW, καθώς και να αυξηθεί η αυτονομία έως και 80% εντός 18 λεπτών.

Η Emeya σχεδιάστηκε με εξελιγμένα βιώσιμα υλικά βιώσιμης ανάκτησης, για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα. Χρισιμοποιείται νέο ύφασμα πολυτελείας, κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα νήματα – καθώς και από αλουμίνιο PVD, Alcantara, δέρμα Nappa και υλικά PU.

Η Emeya αποτελεί την ναυαρχίδα των ηλεκτρικών οχημάτων πολυτελείας της Lotus και μέρος του οράματος της εταιρείας να καταστεί παγκόσμια μάρκα επιδόσεων έως το 2028. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το 2024.

Δείτε εδώ το video παρουσίασης του μοντέλου.

«Αυτή είναι μία  Lotus όπως δεν την έχετε ξαναδεί. Βασιστήκαμε σε όλα όσα έχει επιτύχει η Lotus μέχρι στιγμής για να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές αυτοκίνητο επιδόσεων για τους οδηγούς, σχεδιασμένο να εμπνέει εμπιστοσύνη, να ενθουσιάζει με έντονο συναίσθημα και άκρατη ευχαρίστηση – συνδέοντάς τους με το δρόμο», δήλωσε ο Ben Payne, Αντιπρόεδρος Σχεδιασμού του Lotus Group.

Προηγούμενο άρθροΗ premium EV startup Avatr παρουσίασε το 12
Επόμενο άρθροStellantis: κέντρο τεχνολογίας μπαταριών στο Τορίνο