Η Mitsubishi Motors Corporation (MMC) θα παρουσιάσει σε παγκόσμια πρεμιέρα το compact SUV ASX Μ.Υ. 2020 (RVR ή Outlander Sport σε μερικές αγορές) στo 89o Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (GIMS) που θα πραγματοποιηθεί 5 -17 Μαρτίου.

Από το 2009 που παρουσιάστηκε, το ASX έχει πουλήσει σχεδόν 1,32 εκατομμύρια μονάδες σε 90 χώρες περίπου. Οι μεγαλύτερες αγορές είναι Β. Αμερική, Ευρώπη, Αυστραλία και Κίνα. Αυτή τη στιγμή τρίτο σε πωλήσεις μοντέλο της MMC, το ASX παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια στρατηγική της εταιρίας.

Αισθητικά, το νέο μοντέλο, είναι πλήρως ανανεωμένο, στο πλαίσιο της σχεδιαστικής φιλοσοφίας “στιβαρό & ευφυές,” που εκφράζει απόλυτα το δόγμα της MMC “Drive your Ambitions.”

Το ASX είναι ένα compact SUV σχεδιασμένο για την πόλη, ενώ η τεράστια ευελιξία του το καθιστά ιδανικό για όλα, από καθημερινή χρήση μέχρι συναρπαστικές περιπέτειες. Το ελαφρύ, συμπαγές αμάξωμα σε συνδυασμό με εξαιρετική ορατότητα επιπέδου SUV χαρίζουν στο ASX άριστη οδική συμπεριφορά και οδηγησιμότητα.

Για τις Ευρωπαϊκές αγορές, το ASX εφοδιάζεται με έναν 16βάλβιδο κινητήρα 2.0L MIVEC*2 που συνδυάζεται είτε με πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ή με INVECS*3-III CVT με Sports Mode 6 σχέσεων. Θα είναι διαθέσιμο τόσο σε δικίνητες όσο και τετρακίνητες εκδόσεις.

Το ASX προσφέρει επίσης αξιοπιστία και ασφάλεια με χαρακτηριστικά όπως η δομή αμαξώματος RISE για στις συγκρούσεις και ένα σύστημα πέδησης Forward Collision Mitigation (FCM) που περιορίζει τις επιπτώσεις μιας εμπρόσθιας σύγκρουσης.

*2: Mitsubishi Innovative Valve timing Electronic Control system (Καινοτόμο Ηλεκτρικό Σύστημα Ελέγχου Χρονισμού Βαλβίδων)

*3: Intelligent and Innovative Vehicle Electronics Control System (Ευφυές και Καινοτόμο Σύστημα Ελέγχου Ηλεκτρονικών)

Οι βασικές αλλαγές στο μοντέλο είναι οι ακόλουθες:

Για τη Σχεδίαση:

  • Η σχεδιαστική φιλοσοφία είναι ”Impact & Impulse.” Εκτός από τη στιβαρότητα και αντοχή, που είναι εγγενές στοιχείο της Mitsubishi, η αναβαθμισμένη και αυθεντική σχεδίαση δηλώνει δύναμη, καλώντας τους οδηγούς να ακολουθήσουν τα ένστικτά τους και να αναλάβουν νέες προκλήσεις.
  • Το νέο ASX υιοθετεί μία εξελιγμένη μορφή της σχεδιαστικής φιλοσοφίας εμπρός τμήματος DYNAMIC SHIELD της MMC. Ο προφυλακτήρας αγκαλιάζει το κεντρικό προστατευτικό τμήμα και από τις δύο πλευρές, ενώ η γεωμετρική αισθητική της μάσκας και της ποδιάς με τις κάθετες και οριζόντιες γραμμές κάτω από τον προφυλακτήρα εκφράζει δύναμη και αντοχή. Στο πλαίσιο της νέας σχεδίασης, το καπό γίνεται βαθύτερο, ενισχύοντας οπτικά τη φυσιογνωμία του οχήματος. Η χαρακτηριστική διάταξη φώτων LED με τα φλας και τα φώτα ομίχλης στα άκρα του προφυλακτήρα, σηματοδοτεί μία νέα εμφάνιση Mitsubishi στο εμπρός τμήμα.
  • Το ASX χρησιμοποιεί πίσω φώτα LED (εκτός των φλας) σε μία εκφραστική σχεδίαση που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του αυτοκινήτου και τονίζει το στιβαρό στήσιμο. Η ποδιά στο κάτω τμήμα του προφυλακτήρα αποπνέει ομοίως μία αίσθηση αντοχής.
  • Για το ASX προσφέρεται η ζωηρή, πολύ λαμπερή απόχρωση Red Diamond, η σπορ και γεμάτη ενέργεια Sunshine Orange, και η κομψή και φινετσάτη Oak Brown.

Για το Smartphone-link Display Audio (SDA), που έχει αναβαθμιστεί με έμφαση στην προηγμένη συνδεσιμότητα.

  • Το μέγεθος της οθόνης έχει αυξηθεί από επτά σε οκτώ ίντσες. Βίντεο αποθηκευμένα σε USB memory sticks μπορούν τώρα να προβάλλονται στην οθόνη SDA*4.
  • Οι κορυφαίες εκδόσεις εφοδιάζονται με σύστημα πλοήγησης Tom Tom*5. Πληροφορίες οδικής κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο μπορούν τώρα να αξιολογούνται με σύνδεση στο internet και τη χρήση ενός smartphone.
  • Σύντομα θα διατίθεται μία εφαρμογή που χρησιμοποιεί ταχύμετρο, χιλιομετρητή, προειδοποιητικές λυχνίες και άλλες πληροφορίες του οχήματος. Η εφαρμογή θα ελέγχει το υπόλοιπο καυσίμου και θα καθοδηγεί τον οδηγό στους πλησιέστερους σταθμούς ανεφοδιασμού, ενώ θα ενημερώνει και για τα απαιτούμενα διαστήματα σέρβις και ελέγχων.

*4: Μόνο όταν το όχημα είναι σταματημένο

*5: Εταιρεία με έδρα την Ολλανδία που παράγει προϊόντα πλοήγησης και χαρτογράφησης.

Η MMC έχει δημιουργήσει ένα ειδικό website με πληροφορίες σχετικά με τα εκθέματά της στην GIMS 2019

Προηγούμενο άρθροΤο πιο οικολογικό αυτοκίνητο για το 2019
Επόμενο άρθροΠτώση 4,7% στις ταξινομήσεις επιβατικών στην Ευρώπη