Παγκόσμια αγορά οχημάτων χαμηλής ταχύτητας (LSV)
Squad Solar Car Wikimedia Commons, By Ogidya - Own work, CC BY-SA 4.0,

Η παγκόσμια αγορά οχημάτων χαμηλής ταχύτητας (low-speed vehicleLSV) θα φτάσει τα 9,95 δισ. δολάρια το 2027, όπως προβλέπει το ResearchAndMarkets.com.

Η παγκόσμια αγορά οχημάτων χαμηλής ταχύτητας (LSV) αναμένεται να αυξηθεί από 6,85 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022 σε 7,45 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023 με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 8,7%. Η αγορά οχημάτων χαμηλής ταχύτητας (LSV) αναμένεται να φτάσει τα 9,95 δισεκατομμύρια δολάρια το 2027 με CAGR 7,5%.

Ένα όχημα χαμηλής ταχύτητας (LSV) είναι τετράτροχο με τελική ταχύτητα 40 χλμ και μεικτό βάρος οχήματος μικρότερο από 1.360 κιλά. Τα οχήματα αυτά είναι συνήθως ηλεκτρικά.

Η αυξανόμενη ζήτηση για φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα αναμένεται να προωθήσει την ανάπτυξη της αγοράς τους στο μέλλον. Τα φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα είναι εκείνα που έχουν μικρότερη δυσμενή επίδραση στο περιβάλλον από τα περισσότερα συμβατικά οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE) που λειτουργούν με βενζίνη ή ντίζελ.

Τα οχήματα χαμηλής ταχύτητας με κινητήρες που λειτουργούν με μπαταρία είναι ασφαλή, απλά στη λειτουργία και παρέχουν καλύτερη διαχείριση της μπαταρίας τόσο για εμπορική όσο και για ιδιωτική χρήση.

Οι καινοτομίες στα οχήματα χαμηλής ταχύτητας είναι βασική τάση που κερδίζει δημοτικότητα στην αγορά. Οι μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά των οχημάτων χαμηλής ταχύτητας (LSV) εισάγουν αρκετά καινοτόμα οχήματα για να διατηρήσουν τη θέση τους σσε αυτή. Για παράδειγμα, τον Ιούνιο του 2021, η Club Car, μια εταιρεία κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων με έδρα τις ΗΠΑ, κυκλοφόρησε το Club Car Current, ένα εντελώς νέο ηλεκτρικό όχημα (EV) για υπηρεσίες logistics και φορτίου χαμηλής ταχύτητας.

Αυτό το ηλεκτρικό όχημα είναι πιστοποιημένο όχημα χαμηλής ταχύτητας (LSV), με μοναδικό σύγχρονο αμάξωμα, φώτα LED, νέα δίχρωμα γκρι καθίσματα bucket, τελευταίου τύπου λογισμικό, τεχνολογία μπαταριών VRLA γέλης, βελτιωμένη θέρμανση 1000 W, νέα κάμερα οπισθοπορείας 170 μοιρών, νέο σχεδιασμό φωτιζόμενου ψηφιακού επιλογέα ταχυτήτων, επιπλέον χώρο για τα πόδια και πολλά άλλα.

Η Βόρεια Αμερική ήταν η μεγαλύτερη αγορά οχημάτων χαμηλής ταχύτητας (LSV) το 2022. Οι περιοχές που καλύπτονται στην έκθεση οχημάτων χαμηλής ταχύτητας (LSV) είναι η Ασία-Ειρηνικός, η Δυτική Ευρώπη, η Ανατολική Ευρώπη, η Βόρεια Αμερική, η Νότια Αμερική, η Μέση Ανατολή και Αφρική.

Οι βασικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτή την αγορά είναι οι John Deere GmbH & Co., Yamaha Motor Co. Ltd., Textron Inc., Polaris Industries Inc., Goupil, The Toro Company, Club Car LLC, Tomberlin USA, Garia, American Landmaster, HDK Electric Vehicle, Columbia Vehicle Group Inc., Speedway Electric Vehicle Private Limited, Star EV Corporation, Moto Electric Vehicles, JH Global Services Inc., Waev Inc., ACG Inc., Tropos Motors, Bintelli LLC, Eli Electric Vehicles, GEM Electric Vehicles, AYRO Inc., Suzhou Eagle Electric Vehicle Manufacturing, AGT Electric Cars, Westward Vehicles.

 

Προηγούμενο άρθροΠαραδόθηκαν τα πρώτα Tesla Cybertruck
Επόμενο άρθροΗ τρίτη γενιά της Porsche Panamera