Η ελβετική startup Opium, που σχεδιάζει ηλεκτρικά ποδήλατα τεχνολογίας αιχμής μεγάλης αυτονομίας, σχεδιάζει να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη δύο ηλεκτρικά ποδήλατα το επόμενο καλοκαίρι.

Τα δύο μοντέλα, που ονομάζονται 6.0 και 4.0, θα έχουν αυτονομία 340 χλμ με μία μόνο φόρτιση μπαταρίας. Εκτός της αυτονομίας, τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι εξοπλισμένα με διάφορες τεχνολογίες απόδοσης και ασφάλειας και προσφέρουν νέο επίπεδο ποδηλατικής εμπειρίας.

Και τα δύο ποδήλατα διαθέτουν πιρούνι S-Pedelec, που δίνει στα ποδήλατα άμεση απόκριση και αυξημένη άνεση. Το 6.0 είναι εξοπλισμένο με σύστημα ταχυτήτων Pinion C-Series 12 ταχυτήτων, ενώ το 4.0 διαθέτει σύστημα 9 ταχυτήτων. Το 6.0 διαθέτει φρένα Magura MCI 4 εμβόλων με στάνταρ ABS και προβολέα Lupine SL-X, το καλύτερο σύστημα φωτισμού μεγάλης σκάλας στην αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Αμφότερα τα ηλεκτρικά ποδήλατα φέρουν κύρια μπαταρία 1.670 Wh, με προαιρετική επέκταση 470 Wh, η οποία προσθέτει 84 χλμ αυτονομίας, ήτοι συνολικά 340 χλμ. Η μπαταρία τροφοδοτεί τον περιστροφικό κινητήρα χωρίς ψήκτρες Opium, αποδίδοντας ονομαστική ισχύ 850 W.

Επιπλέον, τα ηλεκτρικά ποδήλατα Opium είναι εξοπλισμένα με σύστημα FIT για διάφορες εφαρμογές και λειτουργίες cloud για καλύτερη εμπειρία μετακίνησης. Τα φτερά με ενσωματωμένη σχάρα προστατεύουν από βροχή και λάσπη. Και τα δύο ποδήλατα διαθέτουν επίσης σύστημα εντοπισμού GPS και σύστημα ακινητοποίησης χωρίς κλειδί, για περισσότερη ασφάλεια.

Οι προπαραγγελίες για τα 6.0 και 4.0 προβλέπεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι και τα ποδήλατα θα κυκλοφορήσουν το 2023.

Τον Ιούλιο, οι λάτρεις των ηλεκτρικών ποδηλάτων θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα ποδήλατα στο EUROBIKE 2022 στην Φρανκφούρτη.

Η τιμή των ηλεκτρικών ποδηλάτων δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Προηγούμενο άρθροΤο ανανεώσιμο υδρογόνο και η Hydrogen Europe
Επόμενο άρθροΤρίτος γύρος αξιολογήσεων ασφαλείας 2022 του Euro NCAP