2018 Opel Combo Life

Η Opel ενισχύει το Combo, με μία ολοκληρωμένη γκάμα νέων αξεσουάρ, σχεδιασμένων για το συμπαγές, πολυχρηστικό όχημα. Τα κομψά και πρακτικά αξεσουάρ, που προορίζονται για την επιβατική έκδοση Combo Life και το Combo Cargo LCV, περιλαμβάνουν από σχάρες ποδηλάτων και παιδικά καθίσματα μέχρι μπαγκαζιέρες οροφής, εμπρός και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος και προστατευτικά χώρων φόρτωσης/αποσκευών.

Η λίστα αξεσουάρ του Combo διαθέτει όλα τα απαραίτητα για προσαρμογή στο στυλ ζωής ή τις επαγγελματικές ανάγκες του οδηγού. Η φόρτωση/εκφόρτωση γίνεται γρήγορα και εύκολα. Η απόλαυση (ή η δουλειά όταν πρόκειται για το Combo Cargo) ξεκινά, για παράδειγμα, με τα κιτ σταθερών ή αφαιρούμενων κοτσαδόρων με καλωδίωση 13επαφών για το ηλεκτρικό σύστημα και μέγιστη ικανότητα κάθετου φορτίου (στη μπίλια) 74 kg.

Ακολουθεί μία ευρεία γκάμα σχαρών για ποδήλατα (μέχρι δύο ηλεκτρικά e-bikes ή τέσσερα συμβατικά) που τοποθετούνται στον κοτσαδόρο. Εναλλακτικά, χρησιμοποιώντας τις σχετικές σχάρες σε συνδυασμό με την αλουμινένια βασική σχάρα οροφής, το Combo (με ή χωρίς ράγες οροφής) μπορεί να μεταφέρει μέχρι δύο συμβατικά ποδήλατα, ποικίλες μπαγκαζιέρες οροφής, με χωρητικότητα έως 320 L ή ικανότητα φορτίου έως 50kg, ένα καγιάκ, ακόμα και ένα snowboard.

Σε εκδόσεις με πίσω πόρτες, η οροφή του Combo Cargo μπορεί επίσης να μετατραπεί σε μία πρόσθετη επιφάνεια φόρτωσης, χάρη στις ατσάλινες ή αλουμινένιες σχάρες οροφής, με ενσωματωμένα ροδάκια για εύκολη φόρτωση/εκφόρτωση, με ικανότητα μεταφοράς έως 115 ή 120kg αντίστοιχα. Χρησιμοποιώντας πρόσθετες λύσεις αξεσουάρ, όπως ιμάντες με καστάνιες, αναδιπλούμενα συστήματα ασφάλισης φορτίων και βάση σκάλας (ικανότητα φορτίου 50kg), το Combo μπορεί να μεταφέρει με ασφάλεια ογκώδη αντικείμενα όπως σκάλες, σωλήνες και σανίδες.

Opel Combo, Opel Combo Life & Opel Combo Life XL

Από εργαλεία μέχρι χαρτομάντιλα

Με τα αξεσουάρ αυτά, τα φορτία μεταφέρονται με τάξη και ασφάλεια και οι χώροι φόρτωσης και αποσκευών προστατεύονται από γρατζουνιές και λεκέδες. Αξεσουάρ, σχεδιασμένα για το Combo Cargo, περιλαμβάνουν ξύλινα δάπεδα και πλαστικά ή ξύλινα προστατευτικά που εφαρμόζουν στα πλαϊνά τοιχώματα του χώρου φόρτωσης. Για το Combo Life, διατίθεται ένα εύκαμπτο, ελαστικό δάπεδο που πλένεται, με υπερυψωμένο περιμετρικό χείλος που εφαρμόζει άριστα στο χώρο αποσκευών και το προστατεύει από υγρασία και ρύπους.

Για διατήρηση της τάξης και της καθαριότητας στο εσωτερικό, ένα πρακτικό organiser με δύο διαχωριστικά, διαστάσεων 61x34x31 cm, διατίθεται για όλες τις εκδόσεις. Εκεί μπορούν να τοποθετηθούν διάφορα αντικείμενα, από πινέλα ζωγραφικής μέχρι εργαλεία υδραυλικού, ενώ όταν δεν χρησιμοποιείται αναδιπλώνεται με πάχος περίπου 30mm. Αποθηκευτικοί χώροι για μικρότερα αντικείμενα, όπως χαρτομάντιλα, σημειωματάρια και υλικά μακιγιάζ, προσφέρονται στη μορφή ένθετων ποτηροθηκών.

Ακόμα, αντιολισθητικά πατάκια – μοκέτα, χυτό πλαστικό ή all-weather, για τη δεύτερη και την εμπρός σειρά καθισμάτων – που παρέχουν προστασία στο εσωτερικό, όχι μόνο από το χιόνι αλλά και από τη λάσπη, το νερό, το αλάτι του δρόμου και τους ρύπους. Εύχρηστες αλυσίδες χιονιού ή αντιολισθητικές ‘κουβέρτες’ χιονιού βελτιώνουν την πρόσφυση του αυτοκινήτου σε χιονισμένους δρόμους.

Η γκάμα βρεφικών ή/και παιδικών καθισμάτων και συστημάτων συγκράτησης καλύπτει τις ανάγκες όλων των ηλικιακών ομάδων και πληροί τα τελευταία πρότυπα ασφαλείας EU ECE-R 44/04, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας από πλευρική σύγκρουση. Για εύκολη και ασφαλή τοποθέτηση, η πρόσδεση των καθισμάτων γίνεται μέσω ISOFIX ή/και των ζωνών τριών σημείων του αυτοκινήτου. Η δεύτερη σειρά καθισμάτων του Combo Life μπορεί να φιλοξενεί έως και τρία παιδικά καθίσματα, το ένα δίπλα στο άλλο, πραγματικό δώρο για οικογένειες και κάτι σπάνιο στην αγορά.

Σε περίπτωση ατυχήματος, το διαχωριστικό ασφαλείας προστατεύει από αντικείμενα που είναι αποθηκευμένα στο χώρο αποσκευών του Combo Life. Αυτό το μεταλλικό πλέγμα τοποθετείται πίσω από τη δεύτερη σειρά καθισμάτων.

Εάν συμβεί το απροσδόκητο, το σύστημα καταγραφής δεδομένων Philips GoSure ADR620 παρέχει στους οδηγούς αποδεικτικά στοιχεία μέσω βίντεο σε ποιότητα Full HD. Η αναπαραγωγή είναι άμεσα διαθέσιμη στην LCD οθόνη δύο ιντσών, ενώ ο αισθητήρας 2.0 megapixel παρέχει ποιοτική καταγραφή ακόμα και τη νύχτα.

Πρόσθετη προστασία για τους πίσω επιβάτες του Combo Life παρέχουν τα σκιάδια για τα πίσω και πλαϊνά παράθυρα, συμπεριλαμβανομένων αυτών των συρόμενων θυρών. Τα σκιάδια, εκτός από το ότι προστατεύουν από τα αδιάκριτα βλέμματα, εμποδίζουν και την ισχυρή ηλιακή ακτινοβολία, διατηρώντας μία ευχάριστη θερμοκρασία στο εσωτερικό.

Το πρακτικό, άνετο και καινοτόμο Opel Combo διατίθεται σε πολυάριθμες εκδόσεις, με στάνταρ (4.40 m) ή XL μήκος (4.75m). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραγγείλουν την επιβατική έκδοση Combo Life με πέντε ή επτά καθίσματα, ενώ οι επαγγελματίες μπορούν να αυξήσουν τον αριθμό καθισμάτων του Combo Cargo LCV από τρία έως πέντε στην έκδοση crew cab. Τόσο οι επιβατικές όσο και οι επαγγελματικές εκδόσεις προσφέρουν πληθώρα καινοτόμων τεχνολογιών και συστημάτων υποστήριξης. Αναλυτικές πληροφορίες εδώ.

Προηγούμενο άρθροΤο Skoda 130 RS του ιστορικού Ράλι Μόντε Κάρλο στη Skoda Μακρής
Επόμενο άρθροΟι Europcar και Manheim δημιουργούν νέο κανάλι remarketing στην Ευρώπη