Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της FCA Greece -που ανήκε στον όμιλο Stellantis- από τις Autohellas και Samelet για την εισαγωγή και διάθεση των μαρκών Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional και Jeep στην Ελλάδα.

Από την 1η Μαΐου 2023, με την σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η FCA Greece πέρασε στη νέα εταιρεία που ανήκει κατά 51% στον όμιλο Βασιλάκη (Autohellas) και κατά 49% στον ισραηλινό όμιλο Samelet Motors.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, η Autohellas, μέσω της εταιρείας ORNOS που έχει από κοινού ιδρύσει με την Samelet Motors, ολοκλήρωσε την εξαγορά από την εταιρεία «FCA Italy S.p.A.» του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με την eπωνυμία «FCA Greece Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία Οχημάτων kαι Ανταλλακτικών», που αποτελεί τον εισαγωγέα και γενικό διανομέα των μαρκών Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional και Jeep στην ελληνική αγορά. Το τίμημα εξαγοράς της FCA Greece ανήλθε στο ποσό των 65.150.000 ευρώ, με πιθανότητα μικρής αναπροσαρμογής με βάση τους όρους του Συμφωνητικού Μεταβίβασης Μετοχών. Η συμμετοχή της Autohellas ανέρχεται σε ποσοστό 51% και συνεπώς κατέβαλε το ποσό των 33.226.500 ευρώ.

Οι Όμιλοι Autohellas και Samelet θα βασιστούν στην υψηλή τους τεχνογνωσία και εμπειρία και θα αξιοποιήσουν το δυναμικό των στελεχών της FCA Greece και του δικτύου των mαρκών αυτών στη χώρα, ώστε να εξασφαλίσουν τη συνέχιση των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους πελάτες τους αλλά και να αναπτύξουν περαιτέρω τη συνολική διείσδυση των mαρκών που αναλαμβάνουν, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Προηγούμενο άρθροΕλέγξτε το TCO με έξυπνη φόρτιση
Επόμενο άρθροΗ BMW i5 σε δυναμικές θερινές δοκιμές