Fleet Europe Awards 2018

Τα Fleet Europe Awards απονεμήθηκαν στο Catalunya Congress Centre στη Βαρκελώνη, στις 28 Νοεμβρίου, στο τέλος άλλης μιας επιτυχημένης διοργάνωσης του τριήμερου Fleet Europe Summit.

Τα Βραβεία Fleet Europe αναγνωρίζουν τα εξαιρετικά επιτεύγματα των fleet managers, των προμηθευτών και των νεοσύστατων επιχειρήσεων. Η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται από την Fleet Europe, την κορυφαία ευρωπαϊκή πλατφόρμα B2B για πληροφορίες σχετικά με τη διαχείριση του διεθνούς στόλου και της κινητικότητας.

Στα βραβεία και στο Summit συμμετείχαν πάνω από 1.000 διεθνείς επαγγελματίες του στόλου και της κινητικότητας από όλο τον κόσμο.

Οι κατηγορίες που αναδείχτηκαν στα Fleet Europe Awards 2018 είναι:

  • Global Fleet Manager of the Year (και επιλαχών)
  • European Fleet Manager of the Year (και επιλαχών)
  • International Fleet Mobility Award
  • International Fleet Safety Award
  • International Fleet Innovation Award
  • International Car Remarketing Award
  • International Fleet Hall of Fame
  • International Fleet Industry Award (1ο, 2ο, 3ο βραβείο)
  • Smart Mobility Start-Up of the Year (1ο, 2ο, 3ο βραβείο)

Global Fleet Manager of the Year

Για δεύτερη φορά, η τελετή απονομής των βραβείων Fleet Europe περιελάμβανε ένα βραβείο για τον Global Fleet Manager της χρονιάς. Το βραβείο αυτό απονεμήθηκε από τον Stefan Herbert, Ανώτερο Διευθυντή Διεθνών Εταιρικών Πωλήσεων PKW στη Daimler, στον Almy Sousa Magalhães, στον Global Procurement Executive Fleet, E-Commerce and Distribution της Philip Morris International. “Η σωστή τεχνολογία και η σωστή ηγεσία μας βοήθησαν να πετύχουμε”, ανέφερε ο κ. Magalhães για τη νίκη του.

Ο Almy Sousa Magalhães ηγείται ενός οικονομικά αποδοτικού προγράμματος σε 82 χώρες, το οποίο παρουσιάζει άριστα αποτελέσματα όσον αφορά την ασφάλεια των οδηγών και ανοίγει το δρόμο για τη μετάβαση σε νέους κινητήρες αλλά και την ολοκληρωμένη διαχείριση της κινητικότητας. Διαχειρίζεται ένα στόλο από 22.930 αυτοκίνητα παγκοσμίως.

Τη δεύτερη θέση για το βραβείο Global Fleet Manager της χρονιάς κατέλαβε ο Franz Fehlner, Global Category Leader Fleet Management & Services της Allianz Technology. Έλαβε το βραβείο του από τον Δρ Jörg Löffler, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Fleet Logistics.

European Fleet Manager of the Year

Ο πολυπόθητος τίτλος του European Fleet Manager of the Year απονεμήθηκε στον Heiko Groesch, Manager Fleet EMEA της Goodyear Dunlop Tires. Το βραβείο παρέλαβε από τον Mark Howlett Fleet Sales Manager της Kia Motors Europe.

Η κριτική επιτροπή εντυπωσιάστηκε από τη βαθιά γνώση του σε όλα τα στοιχεία κόστους, καθώς ο Heiko Groesch εφάρμοσε μια αυστηρή πολιτική επικεντρωμένη στη διαδικασία και τη βελτιστοποίηση του κόστους, εν μέρει μέσω μιας προσέγγισης πολλαπλών προσφορών. Η Goodyear Dunlop διαθέτει συνολικό στόλο 6.508 οχημάτων, από τα οποία τα 2.573 στην περιοχή ΕΜΕΑ.

Τη δεύτερη θέση για τον τίτλο του European Fleet Manager of the Year κατέλαβε ο David Omodei, Senior Procurement Engagement Manager Fleet της Microsoft, του οποίου το βραβείο παρουσιάστηκε από την Vinzenz Pflanz, Senior Vice Sales Group της Sixt SE.

International Fleet Mobility Award

Το International Fleet Mobility Award απονεμήθηκε σε μια εταιρεία που έχει εφαρμόσει επιτυχώς ένα «πράσινο έργο ή μια πρωτοβουλία για αποτελεσματικές λύσεις εναλλακτικής κινητικότητας. Φέτος, η κριτική επιτροπή τίμησε την Luxottica για την ισχυρή κεντρική της προσέγγιση σε έναν παγκόσμιο στόλο μεγάλου μεγέθους που συγκροτείται από 2000 οχήματα και λειτουργεί σε διάφορες ηπείρους. Οι λύσεις κινητικότητας που χρησιμοποιεί γίνονται ολοένα και πιο «πράσινες», συμπεριλαμβανομένης μιας εφαρμογής έξυπνης ανταλλαγής αυτοκινήτων και μιας υπηρεσίας e-shuttle για την θυγατρική της στην Κίνα.

Το βραβείο απονεμήθηκε στη Laura Gobbis, Travel and Fleet Procurement Manager στην Luxottica από τον Ralf Kostrewa, Επικεφαλής Fleet Sales International του Ομίλου Volkswagen.

International Fleet Safety Award

Το International Fleet Safety Award απονέμεται σε μια εταιρεία που έχει εφαρμόσει με επιτυχία ένα πρόγραμμα ασφάλειας οδηγών. Το φετινό βραβείο απονεμήθηκε στην Ingersoll Rand, εκπροσωπούμενη από την Christine Siroux, Travel & Fleet Manager EMEA. Η κ. Siroux έλαβε το βραβείο της από τον Lior Sethon, VP & Deputy General Manager της Διεύθυνσης Aftermarket στην Mobileye, που ανήκει στην Intel.

Η Ingersoll Rand εισήγαγε ένα ετήσιο πρόγραμμα 100 ημερών ασφάλειας που αυξάνει την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ασφάλεια των οδηγών μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών, όπως η εφαρμογή ασφαλείας για τους οδηγούς, τα εβδομαδιαία μηνύματα και τις εκπαιδευτικές συνεδρίες. Η Ingersoll Rand διαθέτει παγκόσμιο στόλο 9.097 οχημάτων, εκ των οποίων τα 2.197 στην περιοχή ΕΜΕΑ.

International Fleet Innovation Award

Το βραβείο αυτό απονέμεται σε μια εταιρεία που έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα καινοτόμο πρόγραμμα όσον αφορά την πολιτική αυτοκινήτων, την εφαρμογή, την πράσινη προσέγγιση, την ασφάλεια, την κινητικότητα ή άλλες συναφείς πτυχές.

Ο Dirk Schlimm, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Geotab, απένειμε αυτό το βραβείο στην IBM, εκπροσωπούμενη από τον Ferenc Hegedus, Global Category Lead, Rental and Ground Transportation.

Η κριτική επιτροπή εντυπωσιάστηκε από την καινοτόμο προσέγγιση της IBM όσον αφορά την αποδοτικότητα της διαδικασίας διαχείρισης του στόλου και την παρακολούθηση του κόστους, και ειδικότερα το εργαλείο Pricing IQ. Αυτό το εργαλείο παρέχει συνεχή ανταγωνιστικότητα επιτοκίου, ενισχυμένες δυνατότητες διαπραγμάτευσης και προληπτικές δράσεις. Η IBM διαθέτει συνολικό στόλο 20.275 οχημάτων.

International Car Remarketing Award

Το βραβείο αυτό απονεμήθηκε στην BCA με την 1Europe Transport, εκπροσωπούμενη από τον Bertrand De Techtermann, EU Operations Director, ο οποίος έλαβε το βραβείο του από τον Marcel De Rycker, Διευθύνοντα Σύμβουλο της IWS.

Η υπηρεσία 1Europe Transport είναι μια υπηρεσία μεταφορών “all-in-one” για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που εξάγονται από μια χώρα της ΕΕ σε άλλη, επιτρέποντας έτσι πολύ μικρότερο χρόνο παράδοσης από τα συμβατικά μοντέλα μεταφοράς και υλικοτεχνικής υποστήριξης και κατά συνέπεια πολύ ταχύτερη εναλλαγή που αυξάνει την παραγωγικότητα.

International Fleet Hall of Fame

Στην τελετή απονομής των βραβείων Fleet Europe, ο Simon Dransfield, Γενικός Διευθυντής Fleet & Business Europe της Jaguar Land Rover, πήρε τη θέση του στην International Fleet Hall of Fame. Το βραβείο του απένειμε ο Tim Albertsen, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ALD για τις καινοτόμες υπηρεσίες κινητικότητας. Ο κ. Dransfield επέδωσε το βραβείο που επιβράβευσε την ιδιαίτερη προσοχή της Jaguar Land Rover στον πελάτη. Οι προσπάθειές του Simon Dransfield συνέβαλαν στην άνευ προηγουμένου ανάπτυξη των πωλήσεων, τοποθετώντας σταθερά την Jaguar Land Rover στον χάρτη του στόλου των εταιρικών αυτοκινήτων.

International Fleet Industry Award

Τα τρία International Fleet Industry Awards παρουσιάστηκαν από τον Bertrand Donck, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Macadam. Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στην Athlon και το ChangeMyCar, για το “Tinder of car leasing“. Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στην LeasePlan για το πρόγραμμα LeasePlan Electric και το τρίτο στην ALD Automotive για την ALD Car Sharing.

Smart Mobility Start-Up of the Year

Το πρώτο βραβείο Mobile Start of the Year απονεμήθηκε στη Fixico από τον Amar Gupta, VP Sales και Strategic Alliances της AutoFacets. Ο Erik Maes, Γενικός Διευθυντής της Renta Solutions απένειμε το δεύτερο βραβείο στο AppyParking και το τρίτο βραβείο απονεμήθηκε στην Bestmile από τον Stuart Donnelly, Διευθύνοντα Σύμβουλο Διεθνών Πωλήσεων Βόρειας Ευρώπης και ΗΠΑ της Sixt SE.

Προηγούμενο άρθροAlliance: Κοινή ανακοίνωση των Groupe Renault – Nissan – Mitsubishi
Επόμενο άρθροΣτο Fleet Europe Village παρουσιάστηκαν νέα προϊόντα και λύσεις κινητικότητας