Όπως κάθε χρόνο, η ICDP ανακοίνωσε την κατάταξη των μεγαλύτερων διανομέων οχημάτων της Ευρώπης. Η έκδοση Le Journal de l’Auto, δημοσίευσε το ετήσιο δελτίο με τους μεγαλύτερους διανομείς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Πρώτη είναι η εταιρεία του Sir John Arnold Clark, που φέρει το όνομά του.

Πέρυσι, ο συνδυασμένος κύκλος εργασιών των 50 μεγαλύτερων διανομέων μεταχειρισμένων οχημάτων στην Ευρώπη ήταν 1,93 εκατομμύρια οχήματα – κατά μέσο όρο 38.700 μονάδες ανά εταιρεία.

Βρετανική κυριαρχία

Το Top 50 κυριαρχείται από βρετανικές εταιρείες, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν επικεντρωθεί πολύ στην εμπορία μεταχειρισμένων οχημάτων, κυρίως εξαιτίας της κατάρρευσης του εμπορίου νέων οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Arnold Clark, για παράδειγμα, προηγείται στην κατάταξη με λίγο πάνω από 218.000 μεταχειρισμένα οχήματα πέρυσι, ακολουθούμενη από την Pendragon (204.000 μονάδες), επίσης από το Ηνωμένο Βασίλειο. Στην τρίτη θέση είναι η Emil Frey (155.000 μονάδες), με έδρα την Ελβετία.

Οι 20 μεγαλύτεροι

Η Emil Frey είναι η μεγαλύτερη εταιρεία αυτοκινήτων στην ηπειρωτική Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία της ICDP. Αυτό οφείλεται στην εξαγορά από την Frey ορισμένων σημείων πώλησης, κυρίως στη Γαλλία, από την αλυσίδα λιανικής πώλησης Porsche Holding Salzburg του Ομίλου VW.

Χάρη στην συμφωνία αυτή, η Emil Frey υπερδιπλασίασε τα έσοδά της από το 2016 στο 2017 και τώρα διαθέτει 678 σημεία franchise.

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το Top 20 των διανομέων μεταχειρισμένων οχημάτων στην Ευρώπη.

Προηγούμενο άρθροΠαρελθόν και από τη Mitsubishi ο Ghosn
Επόμενο άρθροHyundai: Βραβείο Κατασκευαστή Ηλεκτρικού Οχήματος της Χρονιάς στο Ηνωμένο Βασίλειο