H CDP Global είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επικεντρώνεται στους επενδυτές, τις εταιρείες και τις πόλεις για να λάβουν μέτρα για την οικοδόμηση μιας πραγματικά βιώσιμης οικονομίας με τη μέτρηση και την κατανόηση των περιβαλλοντικών τους επιπτώσεων.

Αποτελείται από το CDP Worldwide Group και το CDP North America, Inc. Σκοπός της είναι μια ευημερούσα οικονομία που να εργάζεται για τους ανθρώπους και τον πλανήτη μακροπρόθεσμα.

Με δεδομένο ότι πρέπει να δράσουμε επειγόντως για να αποτρέψουμε την επικίνδυνη κλιματική αλλαγή και την περιβαλλοντική καταστροφή η CDP δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να γνωρίζουμε τον αντίκτυπό μας, ώστε οι επενδυτές, οι εταιρείες, οι πόλεις και οι κυβερνήσεις να μπορούν να κάνουν τις σωστές επιλογές τώρα.

Και αφού “για να διαχειριστείς οτιδήποτε πρέπει να το μετρήσεις” τις τελευταίες δύο δεκαετίες δημιούργησε ένα σύστημα που οδηγεί σε δέσμευση για τα περιβαλλοντικά ζητήματα παγκοσμίως.

H CDP έχει περιφερειακά γραφεία και τοπικούς εταίρους που καλύπτουν 50 χώρες. Περισσότεροι από 525 επενδυτές που κατέχουν ενεργητικό άνω των 96 τρισ. δολαρίων και 125 μεγάλοι αγοραστές που αντιπροσωπεύουν 3,6 τρισ. δολάρια σε δαπάνες προμηθειών και περισσότερες από 8.400 εταιρείες και 120 κράτη και περιοχές παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις τις δράσεις και τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις στην CDP σε ετήσια βάση.

Κάθε χρόνο, η CDP λαμβάνει αυτές τις πληροφορίες και αξιολογεί τις εταιρείες και τις περιοχές. Μέσω της μεθοδολογίας της, μετρά την πρόοδο τους και ενθαρρύνει τις δράσεις για την προστασία του κλίματος, των δασών και την ασφάλεια των υδάτων, ανάλογα με την εύρος των δεσμεύσεων για το κλίμα, τη διαχείριση περιβαλλοντικών κινδύνων και την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών.

Φέτος 179 εταιρείες κατάφεραν να συμπεριληφθούν στους ηγέτες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, την “Climate Change A-List”. Σε αυτές περιλαμβάνονται επτά αυτοκινητοβιομηχανίες: Το Groupe PSA, η Toyota Motor Corporation, η Nissan Motor, η Hyundai Motor, η Kia Motors, η Ford Motor Company και η PACCAR.

Περιλαμβάνονται ακόμα οι εταιρείες leasing Alphabet, Inc. kai Ricoh Leasing Co., Ltd.  Οι προμηθευτές Brembo SpA, Pirelli, Yokohama Rubber Company και Kawasaki Kisen Kaisha, Ltd. και οι εταιρείες ενέργειας ENEL SpA και ENGIE.

Προηγούμενο άρθροCDP, η Nissan στους ηγέτες της κλιματικής αλλαγής
Επόμενο άρθροΗ Kosmocar στο Eco-Fest 2020