Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας, SAIC Motor, όρισε τον Xinyu Liu CEO της MG Motor Europe για να ενισχύσει την επιχειρηματική ανάπτυξη της μάρκας στην Ευρώπη.

Ο Xinyu Liu διαδέχεται τον Matt Lei και αναλαμβάνει άμεσα καθήκοντα. Ο κ. Liu έχει επιφορτιστεί με την ανάπτυξη της παρουσίας της MG Motor στις αγορές της Ευρώπης. Ήταν ήδη Αντιπρόεδρος της MG Motor Europe, υπεύθυνος προμηθειών και πωλήσεων.

Ο κ. Liu διαθέτει 20ετή εμπειρία στη SAIC Motor στην Κίνα, προσφάτως ως Εκτελεστικός Διευθυντής του τμήματος Skoda, της κοινοπραξίας SAIC-Volkswagen. Σε αυτόν το ρόλο, ηγήθηκε ομάδας 420 ατόμων ως υπεύθυνος πωλήσεων και μάρκετινγκ, ανάπτυξης δικτύων και υπηρεσιών μετά την πώληση.

Μετατέθηκε στην MG Motor το 2019, όταν η μάρκα SAIC μετέβη στην Ευρώπη. Τον Μάρτιο του 2020, ορίστηκε CEO της MG Motor στη Γαλλία, που εξελίχθηκε στο τμήμα με τις καλύτερες ευρωπαϊκές επιδόσεις. Η MG διαθέτει πλέον περισσότερα από 120 καταστήματα σε όλες τις περιοχές της Γαλλίας.

Με την τοποθέτηση (positioning) της MG στην Ευρώπη, ως πιο έξυπνη νέα μάρκα, ανταγωνιζόμαστε στα EV στις σωστές τιμές», δήλωσε ο κ. Liu. «Το 2021 τριπλασιάσαμε τις πωλήσεις μας στην Ευρώπη. Η πρόκληση για το 2022 είναι ο τριπλασιασμός και πάλι των αποτελεσμάτων μας».

Σήμερα, η MG Motor διαθέτει παρουσία σε 15 ευρωπαϊκές χώρες.

Η μητρική εταιρεία της MG, η SAIC Motor (Shanghai Automobile Industry Corporation), είναι ο έβδομος μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο και ο πρώτος όμιλος αυτοκινήτων στην Κίνα με ετήσιες πωλήσεις που ξεπερνούν τις 7 εκατομμύρια μονάδες. Οι θυγατρικές εταιρείες αυτοκινήτων της SAIC Motor περιλαμβάνουν τις Morris Garages (MG), Roewe και Maxus, αλλά και SAIC Volkswagen, SAIC-GM και άλλες.

Προηγούμενο άρθροΤαξινομήσεις επιβατικών τον Φεβρουάριο 2022
Επόμενο άρθροΈρχεται η καινούργια αμιγώς ηλεκτρική BMW i7