2019 - Jean-Dominique Senard et Thierry Bolloré

Ο Carlos Ghosn παραμένει μέλος του ΔΣ της Renault-Nissan BV, παρόλο που παραιτήθηκε από πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ενώ διατηρεί επίσης τις θέσεις του στις εταιρείες Alliance Rostec Auto BV και Renault do Brasil.

Ο αντικαταστάτης του ως CEO στo Group Renault, Thierry Bollore, είναι πλέον και πρόεδρος της Renault SAS και της εταιρείας συμμετοχών Renault-Nissan BV.

Ο σημερινός πρόεδρος της Renault θα συναντηθεί με τον CEO της Nissan Motor αυτή την εβδομάδα στην Ιαπωνία, καθώς εξετάζουν τρόπους για να εδραιώσουν την εταιρική τους σχέση μετά την απομάκρυνση του πρώην επικεφαλής της συμμαχίας, Carlos Ghosn, ανέφερε η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία την Τρίτη.

Ο Jean-Dominique Senard, που ανέλαβε πρόεδρος της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας τον περασμένο μήνα, θα επισκεφθεί την έδρα της Nissan, στη Γιοκοχάμα, για να συναντηθεί με τα στελέχη της εταιρείας και να γνωρίσει καλύτερα την ιαπωνική εταιρεία.

“Ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Hiroto Saikawa, ανυπομονεί να παρουσιάσει στον κ. Senard τις δραστηριότητες της Nissan και της Alliance, προς βελτιστοποίηση του κοινού τους έργου”, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Με νέα ανακοίνωση, το ΔΣ του Group Renault, αποφάσισε ομόφωνα, στη συνεδρίασή του της 13ης Φεβρουαρίου 2019, να άρει τη δέσμευση περί μη ανταγωνισμού του κ. Ghosn, αφού παραιτήθηκε από πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και, κατά συνέπεια, να μη του καταβάλει την αντίστοιχη σταθερή και μεταβλητή αποζημίωση που αναλογεί σε δύο έτη.

Όσον αφορά στις μετοχές που παραχωρήθηκαν στον κ. Ghosn κατά τα έτη 2015, 2016, 2017 και 2018 ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, τόσο ως μέρος του μεταβλητού τμήματος της αμοιβής του για τα οικονομικά έτη 2014 έως 2017, όσο και ως προς τα σχέδια επιδόσεων για τα έτη 2015 έως 2018, η οριστική εξαγορά τους εξαρτάται από την παρουσία του στην Renault. Το Συμβούλιο σημείωσε ομόφωνα ότι δεν πληρούται η προϋπόθεση αυτή, προκαλώντας έτσι την απώλεια των δικαιωμάτων του κ. Ghosn στην οριστική απόκτηση αυτών των μετοχών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφασίσει στις 15 Μαρτίου 2019 σχετικά με την αμοιβή του κ. Ghosn για το οικονομικό έτος 2018.

 

Προηγούμενο άρθροAmazon και GM σε διαπραγματεύσεις για επένδυση στην Rivian
Επόμενο άρθροΗ Kia κτυπάει την αγορά με το μικρό ηλεκτρικό crossover e-Niro