Η Amazon.com Inc και η General Motors Co διαπραγματεύονται προκειμένου να επενδύσουν στην Rivian Automotive LLC με μια συμφωνία που θα προσδιορίζει την εκτίμηση για την αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρικών pickup οχημάτων σε 1 έως 2 δισ. δολάρια, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Reuters.

Η συμφωνία θα δώσει στην Amazon και την GM μετοχές μειοψηφίας στην Rivian, σύμφωνα με τις πηγές του Reuters. Θα είναι μια σημαντική ώθηση για την startup από το Plymouth, με έδρα το Michigan, που φιλοδοξεί να είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία στην αμερικανική αγορά με ηλεκτρικό pickup.

“Για να κατασκευάσουμε τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα pickup στον κόσμο, έπρεπε να δημιουργήσουμε ένα νέο είδος εταιρείας αυτοκινήτων”, λέει το motto της Rivian και ο ιδρυτής της, RJ Scaringe, που είναι απόφοιτος του ΜΙΤ.

Εάν οι διαπραγματεύσεις ολοκληρωθούν με επιτυχία, μπορεί να ανακοινωθεί μια συμφωνία ήδη μέσα στον μήνα, όπως λένε οι πηγές που ζητούν να μην αποκαλυφθούν επειδή το θέμα είναι εμπιστευτικό. Υπάρχει πάντοτε μια πιθανότητα να αποτύχουν οι συνομιλίες, προειδοποίησαν οι πηγές.

“Θαυμάζουμε τη συμβολή της Rivian σε ένα μέλλον με μηδενικές εκπομπές και απόλυτα εξηλεκτρισμένο”, δήλωσε η GM σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, αρνούμενη να σχολιάσει συγκεκριμένα περί των συνομιλιών με την εταιρεία αυτή.

Προηγούμενο άρθροΗ Lidl προσφέρει Fiat 500 με private lease
Επόμενο άρθροΟ Τ. Bollore πρόεδρος της Renault-Nissan BV, ο C. Ghosn παραμένει στο ΔΣ