Ο Sven Schuwirth ανέλαβε νέος COO της CUPRA την 1η Μαρτίου και αναφέρεται απευθείας στον CEO της μάρκας, Wayne Griffiths.

Ο Sven Schuwirth διαδέχεται τον Antonino Labate, ο οποίος αποχώρησε αυτοβούλως από την εταιρεία.

Ο κ. Schuwirth εντάχθηκε στην SEAT S.A. τον Ιούνιο του 2021, ως Επικεφαλής Ψηφιακών Επιχειρήσεων, Εταιρικής Στρατηγικής και Προϊόντων και τους τελευταίους 20 μήνες συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη της προϊοντικής στρατηγικής της CUPRA και στην επέκταση της μάρκας σε νέες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας.

«Ο Sven Schuwirth είναι ιδιαίτερα εξειδικευμένο στέλεχος, με ιδιαίτερο όραμα για τις μελλοντικές τάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας. Δεν διστάζει να ξεπεράσει τα όρια και υπό την ηγεσία του εγκαινιάζουμε μια νέα εποχή», δήλωσε ο CEO της CUPRA, Wayne Griffiths. «Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Antonino Labate, από τους πρώτους αληθινούς πιστούς της CUPRA, για τη συμβολή του στην δημιουργία της μάρκας σε μόλις μια πενταετία. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον», πρόσθεσε.

Ο κ. Schuwirth έχει πάνω από 20 χρόνια εκτενούς εμπειρίας στην αυτοκινητοβιομηχανία, σε τομείς όπως οι πωλήσεις, το μάρκετινγκ και η ψηφιακή στρατηγική, με το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στο Volkswagen Group.

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μηχανική στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου και στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, ο Schuwirth και εντάχθηκε στην AUDI AG το 1999. Το 2004 ανέλαβε Επικεφαλής Ανάπτυξης Μάρκας και Εταιρικής Ταυτότητας. Ως Επικεφαλής Στρατηγικής Μάρκας, από το 2008, ήταν υπεύθυνος στρατηγικής προϊόντων, χαρτοφυλακίου και επικοινωνίας.

Από το 2009 έως το 2016, ήταν Επικεφαλής Ανάπτυξης Μάρκας και Ψηφιοποίησης. Το 2019, επέστρεψε στην AUDI AG, μετά από ένα έτος στη BMW AG και ανέλαβε το νεοσύστατο τμήμα «Brand Audi, Digital Business and Customer Experience».

Προηγούμενο άρθροΟ κλάδος Leasing απαντά στους ισχυρισμούς της T&E
Επόμενο άρθροΗ Aramco στην εταιρεία των Geely και Renault Group