Η Aramco υπέγραψε υποσχετική επιστολή ως δυνητικός μειοψηφικός εμπλεκόμενος σε νέα εταιρεία τεχνολογίας συστημάτων κίνησης (PWT), που θα ιδρυθεί από την Geely Holding Group (Geely Holding), την Geely Automobile Holdings Limited (Geely Auto) και το Renault Group.

Η νέα εταιρεία θα επικεντρωθεί σε τεχνολογίες εσωτερικής καύσης και υβριδικών συστημάτων κίνησης.

Η επένδυση της Aramco θα υποστηρίξει την ανάπτυξη της εταιρείας και θα συμβάλει στη βασική έρευνα και ανάπτυξη λύσεων συνθετικών καυσίμων και τεχνολογιών υδρογόνου επόμενης γενιάς. Προβλέπεται η Geely και το Renault Group να αποκτήσουν ίσα μετοχικά μερίδια στη νέα ανεξάρτητη εταιρεία.

Με παγκόσμιο δίκτυο 17 εργοστασίων συστημάτων κίνησης και πέντε κέντρα έρευνας και ανάπτυξης σε τρεις ηπείρους, η σχεδιαζόμενη εταιρεία προορίζεται να αποτελέσει αυτόνομο παγκόσμιο προμηθευτή συνολικής δυναμικότητας άνω των πέντε εκατομμυρίων κινητήρων εσωτερικής καύσης, υβριδικών και plug-in υβριδικών και κιβωτίων ταχυτήτων, ετησίως, προμηθεύοντας περισσότερες από 130 χώρες και περιφέρειες.

Ο Luca de Meo, CEO του Renault Group, δήλωσε: «Η συνεργασία με την Aramco θα οδηγήσει την κοινοπραξία μας στο επόμενο επίπεδο και θα της δώσει προβάδισμα στην τεχνολογία κινητήρων ICE εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών. Η είσοδος της Aramco προσδίδει μοναδική τεχνογνωσία και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη σημαντικών καινοτομιών στους τομείς των συνθετικών καυσίμων και του υδρογόνου».

Ο Daniel Li, CEO του Geely Holding Group, δήλωσε: «Καλωσορίζουμε την Aramco στη δημιουργία παγκοσμίως κορυφαίας εταιρείας βιώσιμων συστημάτων κίνησης. Η επένδυση της Aramco αντιπροσωπεύει την αναγνώριση των παγκόσμιων πρωτοπόρων του κλάδου στις μελλοντικές επιχειρηματικές προοπτικές και το όραμα της Powertrain για πρωτοποριακά καύσιμα χαμηλών εκπομπών και ελεύθερων άνθρακα, όπως η μεθανόλη και το υδρογόνο».

Ο Mohammed Y. Al Qahtani, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Downstream της Aramco, δήλωσε: «Η υποσχετική επιστολή αποτελεί νέο ορόσημο της συνεχούς δέσμευσής μας στις τεχνολογίες μετακίνησης και υποστήριξης της έρευνας και ανάπτυξης της Aramco στην καινοτομία κινητήρων. Η συνεργασία με την Geely και τη Renault θα υποστηρίξει την ανάπτυξη συστημάτων κίνησης για ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία, σύμφωνα με τις ευρύτερες προσπάθειες στις παγκόσμιες δραστηριότητές μας».

Προηγούμενο άρθροΟ Sven Schuwirth ανέλαβε νέος COO της CUPRA
Επόμενο άρθροΟλοκληρωμένη αναβάθμιση του νέου ID.3