Ο Steffen Krautwasser European Smart Mobility Manager

European Smart Mobility Manager 2023 ανακηρύχθηκε ο Steffen Krautwasser, Επικεφαλής του Global Car Fleet της SAP. Το βραβείο απονεμήθηκε από τον Michael Poglitsch, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Mobinck, κατά την τελετή των Fleet Europe Awards 2023.

Το βραβείο European Smart Mobility Manager of the Year επιβραβεύει την αριστεία της στρατηγικής πέραν του προγράμματος στόλου και αφορά στο σύνολο των εργαζομένων. Η στρατηγική αυτή περιλαμβάνει εναλλακτικές και καινοτόμες επιλογές κινητικότητας, παράλληλα με το εταιρικό αυτοκίνητο. Το αποτέλεσμα είναι ένα πρόγραμμα που ενισχύει την κινητικότητα των εργαζομένων με πιο οικονομικό, χρονικά αποδοτικό και περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο, προάγοντας παράλληλα την ευημερία τους.

Προϋπολογισμός Κινητικότητας

Η κριτική επιτροπή εντυπωσιάστηκε από την απρόσκοπτη ενσωμάτωση της στρατηγικής κινητικότητας του Steffen Krautwasser στο πρόγραμμα βιωσιμότητας της SAP. Τον Απρίλιο του 2023, η SAP υιοθέτησε ευέλικτο προϋπολογισμό κινητικότητας ως καινοτόμο εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά εταιρικά οχήματα, επιδεικνύοντας δέσμευση για ευπροσάρμοστες και οικολογικές επιλογές μεταφοράς, μεταξύ των οποίων και πρόγραμμα μίσθωσης ποδηλάτων, προωθώντας την βιώσιμη κινητικότητα. Έχοντας υιοθετήσει ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας (BEV) σε ποσοστό 32% στη Γερμανία, η SAP ηγείται στην προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων μεταφορών. Οι δυναμικές στρατηγικές διαχείρισης αλλαγών της εταιρείας, όπως οι ημέρες ηλεκτροκινητικότητας και η μίνι σειρά βίντεο στόλου αυτοκινήτων, ενθαρρύνουν την ομαλή μετάβαση σε αυτές τις βιώσιμες πρακτικές. Επιπλέον, η αποτελεσματική διαδικασία λήψης αποφάσεων της SAP και η καθιέρωση κοινού στόχου για τον στόλο και τις πρωτοβουλίες κινητικότητας εξορθολογίζουν τις προσπάθειες και διασφαλίζουν την επιτυχία του προγράμματος.

Ο Steffen Krautwasser και η ομάδα του διοικούν στόλο 28.415 οχημάτων παγκοσμίως, εκ των οποίων 23.850 στην Ευρώπη.

Οι προηγούμενοι νικητές του βραβείου European Smart Mobility Manager είναι οι ακόλουθοι: Akzo Nobel (2007) I Hewlett-Packard (2008) I Bayer & Barilla (2009) I Nokia Siemens Network & Accenture (2010) I 3M Europe (2011) I Bayer & BNP Paribas Fortis (2012) I Luxottica (2013) I Carglass & Allianz Managed Operations & Services (AMOS) (2014) I Orange (2015) I Royal DSM (2016) I Accenture (2017) Luxottica (2018) I Nokia (2019) I Philips (2020) I Allianz (2021) I EY (2022).

Προηγούμενο άρθροΟ Peter Grøftehauge στο Remarketing Hall of Fame
Επόμενο άρθροΗ Marcella Berta Mauri Global Fleet Manager