Ο Ralf Brandstätter αναλαμβάνει CEO της Volkswagen

Το Volkswagen Group ανακατανέμει τις ευθύνες διοίκησης της μάρκας και του Ομίλου. Την βασική μάρκα Volkswagen αναλαμβάνει ο πρώην COO της μάρκας, Ralf Brandstätter, από την 1η Ιουλίου 2020.

Ο CEO του Volkswagen Group, Δρ. Herbert Diess, ο οποίος ήταν υπεύθυνος και για τις δύο δραστηριότητες, θα έχει περισσότερο χρόνο για το καθήκοντά του ως CEO του Ομίλου. Θα διατηρήσει την ευθύνη της Volkswagen Passenger Cars και της ομάδας μαρκών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου. Ο στόχος θα είναι η μεγαλύτερη εστίαση στα καθήκοντα στην ανώτατη διοίκηση του Ομίλου και της μάρκας στην τρέχουσα φάση μετασχηματισμού της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως τόνισε το Εποπτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 8ης Ιουνίου.

Μετά τα στρατηγικά θεμέλια των τελευταίων ετών με προσανατολισμό την ηλεκτρική κινητικότητα και τη δημιουργία δομών για την ψηφιοποίηση του τομέα αυτοκινήτου, η εταιρεία ενισχύει πλέον τις δομές ανώτατης διοίκησης του Volkswagen Group και της μάρκας Volkswagen. Ως εκ τούτου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου αποφάσισε στη συνεδρίασή του να διορίσει τον Ralf Brandstätter ως CEO της μάρκας Volkswagen από την 1η Ιουλίου 2020.

“Ο Ralf Brandstätter είναι ένας από τους πιο έμπειρους διευθυντές της εταιρείας. Την τελευταία διετία έχει ήδη καθοδηγήσει ως COO την Volkswagen με επιτυχία και είχε βασικό ρόλο στη διαμόρφωση του μετασχηματισμού της μάρκας”, δήλωσε ο CEO της Volkswagen AG, Δρ Herbert Diess. “Ως εκ τούτου, είμαι ευτυχής που ο Ralf Brandstätter θα ασχοληθεί ως CEO για την ανάπτυξη της μάρκας μετά τις εκτεταμένες στρατηγικές αποφάσεις των τελευταίων ετών”.

Μετά από ένα έτος ρεκόρ το 2019, η μάρκα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, βρίσκεται σε εξαιρετική θέση για το μέλλον. Η Volkswagen ολοκλήρωσε επιτυχώς την πρώτη φάση της στρατηγικής Transform 2025+. Η εταιρεία ξεκινά τώρα την επόμενη φάση. Η μεγάλη ηλεκτρική καμπάνια θα γίνει πλέον πραγματικότητα με την κυκλοφορία νέων οχημάτων. Η Volkswagen ανοίγει το δρόμο για κινητικότητα μηδενικών εκπομπών για όλους. Έως το 2025 πρόκειται να πωληθούν τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Εκτός από την ηλεκτροκίνηση, η μάρκα θα προχωρήσει επίσης με την ψηφιοποίηση τα επόμενα χρόνια.

“Για την Volkswagen, η πορεία προς το μέλλον έχει καθοριστεί. Με βάση τη στρατηγική Transform 2025+, η μάρκα εξελίσσεται σε έναν από τους κορυφαίους παρόχους κινητικότητας ουδέτερου άνθρακα και πρόκειται να καταστεί εταιρεία ψηφιακής τεχνολογίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόκληρη την ομάδα της Volkswagen για την τεράστια αφοσίωσή τους. Θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι αποφασιστικά από κοινού”, λέει ο Ralf Brandstätter.

Ο Ralf Brandstätter γεννήθηκε στο Brunswick στις 8 Σεπτεμβρίου 1968. Αφού εκπαιδεύτηκε ως εφαρμοστής στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Brunswick, σπούδασε βιομηχανική μηχανολογία (industrial engineering) και εντάχθηκε στον όμιλο Volkswagen το 1993. Αναλαμβάνοντας διαδοχικά καθήκοντα στη διεύθυνση διεθνών έργων του τμήματος προμηθειών, έγινε βοηθός του Διοικητικού Συμβουλίου στη Γενική Γραμματεία της Volkswagen AG. Το 1998 ανέλαβε την προμήθεια μετάλλων για εξαρτήματα πλαισίων και κινητήρων και το 2003 έγινε project manager προγραμμάτων νέων οχημάτων.

Το 2005 μετακόμισε στην Ισπανία ως επικεφαλής προμηθειών της SEAT. Έγινε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της SEAT υπεύθυνος αγορών το 2008. Ο Ralf Brandstätter ανέλαβε Επικεφαλής του Group Procurement Exterior 2010. Ανέλαβε Επικεφαλής του Group Purchasing New Product Launches το 2012 και Γενικός Εκπρόσωπος της Volkswagen AG τον Οκτώβριο του 2015. Διορίστηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της μάρκας Volkswagen Passenger Cars τον Δεκέμβριο του 2015. Χρημάτισε COO της μάρκας Volkswagen Passenger Cars από την 1η Αυγούστου 2018.

Dr. Stefan Sommer

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως ο Δρ. Stefan Sommer αποχωρεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Volkswagen Aktiengesellschaft στις 30 Ιουνίου 2020.

Ο Stefan Sommer διορίστηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου υπεύθυνος παρελκομένων και προμηθειών την 1η Σεπτεμβρίου 2018. Αποχωρεί από την εταιρεία κατόπιν αιτήματός του με φιλική και αμοιβαία συμφωνία. Τον τομέα αρμοδιοτήτων του στο Διοικητικό Συμβούλιο θα αναλάβει προσωρινά ο Frank Witter μέχρι νεωτέρας.

Προηγούμενο άρθροJeep Wrangler, βραβεύθηκε ως το καλύτερο Off-Road SUV
Επόμενο άρθροΤο Global Fleet Virtual Conference αυτή την εβδομάδα