Philippe Krief

Από τις 20 Ιουλίου 2023, ο Philippe Krief διαδέχθηκε τον Laurent Rossi ως CEO της μάρκας Alpine, που ανήκει στο Renault Group.

Ο Philippe Krief Θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του ως Αντιπρόεδρος Μηχανικής και Επιδόσεων Προϊόντων (VP Engineering and Product Performance) της Alpine, εν αναμονή του διαδόχου του. Ως μέλος της Ηγετικής Ομάδας του Renault Group, αναφέρεται στον Luca de Meo, CEO του Ομίλου.

Ο Laurent Rossi θα επικεντρωθεί πλέον σε ειδικά έργα για τον μετασχηματισμό του Ομίλου.

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Laurent για την ακλόνητη δέσμευσή του τα τελευταία δύο χρόνια στο τιμόνι της Alpine. Ο Laurent έθεσε μια ξεκάθαρη και φιλόδοξη στρατηγική για τη μάρκα. Τοποθέτησε την Alpine στην καλύτερη δυνατή θέση για να επιτύχει τους μακροπρόθεσμους στόχους της. Η Alpine είναι πλέον έτοιμη να εισέλθει σε μια νέα φάση ανάπτυξής της και να καταστεί μάρκα του μέλλοντος. Ο Philippe συνδυάζει μακρά εμπειρία στον κλάδο, σπουδαίες τεχνικές γνώσεις με ηγετικές ιδιότητες που είναι βασικές για την επιτυχία του έργου μας, συμπεριλαμβανομένης της κυκλοφορίας των νέων οχημάτων της μάρκας από το επόμενο έτος. Εμπιστεύομαι πλήρως τον Philippe και την ομάδα του να οδηγήσουν την Alpine σε νέο επίπεδο”, δήλωσε ο Luca de Meo.

Απόφοιτος της Ecole Nationale Supérieure de Techniques Avancees, ο Philippe Krief εργάστηκε για τη Michelin και τον Όμιλο Fiat. Ακολούθως, συνέχισε την καριέρα του στη Ferrari και στη συνέχεια στη Maserati, ως Διευθυντής Τμήματος Οχημάτων και Τεχνικός Διευθυντής της μάρκας Alfa Romeo αντιστοίχως. Επιστρέφοντας στη Ferrari τον Ιούνιο του 2016, ο Philippe Krief ανέλαβε Διευθυντής Μηχανικής. Εργάζεται ως Αντιπρόεδρος Μηχανικής και Επίδοσης Προϊόντων της Alpine από τις 21 Φεβρουαρίου 2023.

Προηγούμενο άρθροΗ bp στη γερμανική αιολική υπεράκτια αγορά
Επόμενο άρθροΗ στρατηγική ημιαγωγών της Stellantis