Paul Gao

Η Mercedes-Benz Group AG όρισε τον Paul Gao στη νεοσύστατη θέση του Chief Strategy Officer, με ισχύ από την 1η Ιουλίου 2022.

Ο Paul Gao, με δεκαετίες εμπειρίας στον τομέα του αυτοκινήτου, ήταν προσφάτως Ανώτερος Εταίρος της McKinsey & Company στο Χονγκ Kong, εξυπηρετώντας βιομηχανικούς πελάτες στην Κίνα και παγκοσμίως. Με την διεθνή εμπειρία του θα διευθύνει όλες τις πτυχές της στρατηγικής Mercedes-Benz. Ο κύριος ρόλος του Paul Gao θα είναι η ενσωμάτωση συγκεκριμένων απαιτήσεων και γνώσεων βασικών ασιατικών αγορών στις στρατηγικές επιχειρηματικές αποφάσεις της εταιρείας. Θα αναφέρεται απευθείας στον CEO, Ola Källenius.

«Ο Paul αποτελεί εξαιρετική προσθήκη στην ομάδα μας: αποδεδειγμένος ειδήμων στρατηγικής, με εξαιρετικές αναλυτικές δεξιότητες, έχει αποδείξει την ικανότητα να αναπτύσσει επιτυχώς τις ιδέες του. Διαθέτει 30 χρόνια εμπειρίας στην αυτοκινητοβιομηχανία και ουσιαστική τεχνογνωσία για την κινεζική και άλλες αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας. Είναι η σωστή επιλογή για την περαιτέρω ενίσχυση του διεθνούς προφίλ της μάρκας μας, της διοίκησης και της εταιρείας μας», δήλωσε ο Ola Källenius.

Μετά το πέρας των ακαδημαϊκών σπουδών του στις ΗΠΑ και την Κίνα, ο Gao δραστηριοποιήθηκε σε κορυφαίες εταιρείες υπηρεσιών στην Αμερική και την Ασία, συμπεριλαμβανομένων 20 ετών στην McKinsey & Company. Ως Εταίρος από το 2003 και Ανώτερος Εταίρος από το 2013, ο Paul Gao παρείχε έργο συμβούλου σε κορυφαίες πολυεθνικές και κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Διαθέτει ευρεία εμπειρία στη στρατηγική εταιρικών και επιχειρηματικών μονάδων, τη στρατηγική πωλήσεων και μάρκετινγκ, κοινοπραξιών και στρατηγικών συνεργασιών, διασυνοριακών συναλλαγών, οργανωτικής ανάπτυξης και στρατηγικής προϊόντων με έμφαση στην ηλεκτρονική κινητικότητα. Μιλά άπταιστα Αγγλικά και Μανδαρινικά.

Προηγούμενο άρθροHispano Suiza Carmen: η επιστροφή ενός θρύλου
Επόμενο άρθροBMW Σειρά 7: Έναρξη παραγωγής στο Dingolfing