Το Hispano Suiza Carmen σηματοδότησε πριν από λίγες ημέρες την επιστροφή ενός θρύλου στο Goodwood Festival of Speed.

Υπήρχαν πολλά νέα αυτοκίνητα στον ονομαστό λόφο κατά την ημέρα έναρξης του Φεστιβάλ Ταχύτητας 2022, από το Czinger 21C έως την BMW M3 Touring. Δεν πρέπει ωστόσο να παραλείψουμε το Hispano Suiza Carmen.

Αν το όνομα ακούγεται οικείο, είναι επειδή η Hispano Suiza ιδρύθηκε στη Βαρκελώνη το 1904, και μέχρι το τέλος, το 1946, παρήγαγε κάποια θαυμάσια και γρήγορα για την εποχή αυτοκίνητα. Αυτό το αυτοκίνητο είναι το πρώτο νέο Hispano Suiza σε περισσότερες από επτά δεκαετίες και το όνομα Carmen προέρχεται από την Carmen Mateu, την εγγονή του Damián Mateu, που ίδρυσε αρχικά την εταιρεία.

Σε τεχνικό επίπεδο, το Carmen είναι πολύ διαφορετικό από αυτά που κατασκευάστηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα. Πρόκειται για αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο πολυτελείας και επιδόσεων, με 1.020 PS (750 kW) χάρη σε δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε οπίσθιο τροχό. Κατά κάποιο τρόπο, όμως, το Carmen μοιάζει πολύ με τα Hispano Suiza του παλιού καιρού, συνδυάζοντας πολυτέλεια και ταχύτητα. Η εταιρεία περιγράφει το Carmen ως «hyperlux», συνδυασμό «hypercar» (υπεραυτοκίνητου) και «luxury» (πολυτέλειας).

Μεταξύ 1904 και 1946, η Hispano Suiza κατασκεύασε περισσότερα από 12.000 πολυτελή οχήματα υψηλών επιδόσεων και 50.000 κινητήρες αεροσκαφών. Επί του παρόντος, με τα κεντρικά γραφεία, το τεχνικό κέντρο και το εργοστάσιο παραγωγής που βρίσκονται στη Βαρκελώνη (Ισπανία), ενσαρκώνει ένα πνεύμα που συνδυάζει την υπερηφάνεια της ισπανικής Μάρκας με μια σταθερή οικογενειακή κληρονομιά.

Θα κατασκευαστούν μόνον 24 από αυτά τα περίεργα σιωπηλά θηρία και, ασχέτως αν το σχεδιαστικό ύφος αρέσει ή όχι, πρέπει να επισημανθεί η επιστροφή αυτού του τόσο διάσημου και ιστορικού ονόματος.

Προηγούμενο άρθροΗ πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα Ducati MotoE
Επόμενο άρθροΟ Paul Gao στη Mercedes-Benz ως Chief Strategy Officer