Ο Όμιλος Renault αναδείχθηκε Κατασκευαστής της Χρονιάς στην ετήσια τελετή απονομής των βραβείων TopGear.com. Το βραβείο αναγνωρίζει τα επιτεύγματα της Renault, της Dacia και της Alpine τους τελευταίους 12 μήνες.

Στην ίδια εκδήλωση, το Mégane R.S. Trophy-R έλαβε το βραβείο του Αυτοκινήτου Επιδόσεων της Χρονιάς “Performance Car“, ενώ το νέο ZOE έλαβε το βραβείο Αυτοκινήτου Πόλης της Χρονιάς “City Car“.

Ο Όμιλος Renault αναδείχθηκε Κατασκευαστής της Χρονιάς στα βραβεία TopGear.com

Σχολιάζοντας το πολυπόθητο βραβείο, ο Vincent Tourette, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Renault UK, δήλωσε:

“Είμαστε ευτυχείς που μας απονέμεται αυτό το βραβείο από το TopGear.com. Το 2019 υπήρξε μια καταπληκτική χρονιά για τον Όμιλο Renault, με την κυκλοφορία του ολοκαίνουριου Renault Captur, του νέου Renault ZOE και του ολοκαίνουριου Renault Clio. Αυτό το τελευταίο συνεχίζει μια επιτυχημένη 30ετή ιστορία επιτυχιών. Η Dacia συνεχίζει να βελτιώνεται και ήταν ένας από τους λίγους κατασκευαστές που ανακοίνωσαν αυξημένες πωλήσεις φέτος. Εν τω μεταξύ, η αναγέννηση της Alpine έχει αποκτήσει περαιτέρω δυναμική με τη συναρπαστική εμφάνιση του νέου A110S. Αλλά δεν σταματάμε εδώ. Το 2020 θα είναι ακόμα πιο συναρπαστικό!”

Το 2019 ο Όμιλος Renault λανσάρισε επτά νέα μοντέλα στην Ευρώπη, τα νέα Clio, Captur, ZOE, Koleos, καθώς και τα επαγγελματικά οχήματα New Trafic και New Master. Η Alpine πρόσθεσε το A110S στη γκάμα της.

Το TopGear.com σχολιάζει τον λόγο για τον οποίο ο Όμιλος Renault αναδείχθηκε Κατασκευαστής της χρονιάς, ως εξής: “Η ποικιλία είναι το κλειδί για την άνοδο της Renault στην κορυφή των βραβείων Top Gear. Τα συμβατικά της αυτοκίνητα είναι καλά, αλλά με την προσθήκη συγκεκριμένων παραμέτρων μπορούν να τελειοποιηθούν όσο κανένα άλλο αυτοκίνητο κατασκευαστή”.

Προηγούμενο άρθροO Michael Manley εξελέγη Πρόεδρος της ACEA για το 2020
Επόμενο άρθροΔιαβούλευση για τις εμπορευματικές και επιβατικές μεταφορές