Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) εξέλεξε ως νέο πρόεδρο τον Michael Manley, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Fiat Chrysler Automobiles (FCA).

Από τον Ιανουάριο του 2020, ο Michael Manley θα αναλάβει την προεδρία της ACEA, θέση την οποία κατέχει σήμερα ο πρόεδρος του Ομίλου PSA, Carlos Tavares, ο οποίος παρέμεινε στη θέση αυτή για δύο διαδοχικές θητείες το 2018 και το 2019.

Οι προτεραιότητες της ACEA για το επόμενο έτος περιλαμβάνουν την ανάπτυξη του χάρτη πορείας για τη μετάβαση σε οδικές μεταφορές με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, εξασφαλίζοντας παράλληλα την οικονομική βιωσιμότητα του ευρωπαϊκού κλάδου αυτοκινήτων.

“Ως βιομηχανία θέλουμε να αναλάβουμε ηγετικό ρόλο στη μετασχηματισμό της κινητικότητας κατά τρόπο που να επικεντρώνεται στον καταναλωτή, αλλά να μας επιτρέπει επίσης να παραμένουμε ανταγωνιστικοί και ανθεκτικοί σε παγκόσμιο επίπεδο”, δήλωσε ο Michael Manley.

Ο Πρόεδρος της ACEA εκλέγεται για ένα έτος από τους Διευθύνοντες Συμβούλους των εταιρειών-μελών της – 15 μεγάλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων, βαν, φορτηγών και λεωφορείων στην Ευρώπη (BMW Group, CNH Industrial, DAF Trucks, Daimler, Fiat Chrysler Automobiles, Ford of Europe, Honda Motor Europe, Hyundai Motor Europe, Jaguar Land Rover, PSA Group, Renault Group, Toyota Motor Europe, Volkswagen Group, Volvo Cars, και Volvo Group).

Ο Michael Manley διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat Chrysler Automobiles NV στις 21 Ιουλίου 2018. Μέχρι τότε, ο κ. Manley υπήρξε επικεφαλής της μάρκας Jeep, επικεφαλής της μάρκας Ram και Chief Operating Officer για την περιοχή APAC. Ήταν επίσης επικεφαλής του Ομίλου Chrysler για τις διεθνείς δραστηριότητες εκτός της NAFTA, υπεύθυνος για την εφαρμογή των συμφωνιών συνεργασίας για τη διανομή των προϊόντων του Ομίλου Chrysler μέσω του διεθνούς δικτύου διανομής της Fiat.

Είναι κάτοχος Master of Business Administration από το Ashridge Management College της Αγγλίας και πτυχιούχος της επιστήμης της μηχανικής από το Southbank University του Λονδίνου. Ο κ. Manley γεννήθηκε στο Edenbridge του Kent (Αγγλία) στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Προηγούμενο άρθροΗ BMW προσθέτει το Android Auto στο infotainment
Επόμενο άρθροΟ Όμιλος Renault αναδείχθηκε Κατασκευαστής της Χρονιάς