Η Alpine Cars ανακοίνωσε τον διορισμό του Ολιβιέ Γκιντράν ως Αντιπρόεδρο Μηχανικής της Alpine Cars (VP, Alpine Cars Engineering), με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2024.
Στον νέο του ρόλο, ο Guintrand θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Alpine, καθώς η εταιρεία στρέφεται προς την ηλεκτροκίνηση και υλοποιεί το φιλόδοξο έργο “Dream Garage” — μια γκάμα από 100% ηλεκτρικά σπορ οχήματα. Θα αναφέρεται απευθείας στον Philippe Krief, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alpine και Επικεφαλής Τεχνολογίας του Ομίλου Renault.

Ο Olivier Guintrand, απόφοιτος του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Επιστημών της Λυών (INSA) διαθέτει, είναι ένας έμπειρος μηχανικός με περισσότερα από 35 χρόνια στη βιομηχανία αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων 30 ετών στον Όμιλο Renault και σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη μερικών από τα πιο εμβληματικά σπορ αυτοκίνητα της μάρκας, όπως το Alpine A110 και το Mégane IV RS.

Ο Krief εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις ικανότητες του Guintrand, αναφέροντας ότι οι δεξιότητές του, η βαθιά γνώση του Ομίλου Renault και το πάθος του για τα αυτοκίνητα τον καθιστούν βασικό παράγοντα για την υλοποίηση της στρατηγικής της Alpine προς την ηλεκτροκίνηση.

Παράλληλα, επισήμανε επίσης ότι ο διορισμός του Γκιντράν αποτελεί ένα θεμελιώδες βήμα στη στρατηγική της εταιρείας για το 2030, καθώς η μάρκα προετοιμάζεται να επεκτείνει την γκάμα των ηλεκτρικών οχημάτων της και να συνεχίσει την πλούσια ιστορία της στον κόσμο της αυτοκίνησης.

Προηγούμενο άρθροH Dacia στην Auto Athina 2024 με πρωταγωνιστή το νέο Duster
Επόμενο άρθροCUPRA Tavascan: Tο πρώτο ηλεκτρικό SUV της εταιρείας στην Auto Athina 2024