Ο Oliver Hoffmann θα ηγηθεί της Τεχνικής Ανάπτυξης της Audi. Το Εποπτικό Συμβούλιο τοποθέτησε τον σημερινό COO στο Διοικητικό Συμβούλιο της Audi AG, από την 1η Μαρτίου 2021.

Ο CEO, Markus Duesmann αναδιατάσσει την Τεχνική Ανάπτυξη, καλύπτοντας δύο ρόλους από τα μέσα Ιουνίου 2020, με ιδιαίτερη έμφαση στη διαδικασία ποιότητας. Ο κ. Hoffmann έχει ήδη διαδραματίσει βασικό ρόλο σε αυτήν την διαδικασία τους τελευταίους εννέα μήνες.

Ο Δρ Herbert Diess, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Audi AG, δήλωσε: “Αυτή η ανάληψη καθηκόντων αποτελεί άλλο ένα στοιχείο στη διαμόρφωση της νέας Audi. Ο Oliver Hoffmann είναι πετυχημένος μηχανικός με τις απαραίτητες ικανότητες να ηγηθεί της τεχνικής δραστηριότητας αυτής της premium μάρκας. Οι προτεραιότητές του πλέον έγκεινται στην επιτάχυνση επέκτασης του χαρτοφυλακίου προϊόντων στην ηλεκτρική κινητικότητα, στην ανάπτυξη νέων τεχνολογικών καινοτομιών και στη στενή συνεργασία με τους συνεργάτες του για την ανάπτυξη του Volkswagen Group”.

Ο Peter Mosch, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Εργαζομένων, δήλωσε: “Η ανάληψη εκ μέρους του είναι ευπρόσδεκτη ​​για το ανθρώπινο δυναμικό των δύο γερμανικών εργοστασίων. Ο Oliver Hoffmann γνωρίζει την Audi πολύ καλά. Έργο του πλέον είναι να εμπνεύσει τους συναδέλφους του των ομάδων ανάπτυξης για τον μετασχηματισμό της Audi. Σε καιρούς τόσο σοβαρών διαρθρωτικών και τεχνολογικών αλλαγών στην αυτοκινητοβιομηχανία, αυτό για εμάς, του Συμβουλίου Εργαζομένων, έχει ιδιαίτερη σημασία”.

Ο νέος Επικεφαλής Ανάπτυξης θα ξεκινήσει τον Μάρτιο. Χάρη στο έργο του στο Neckarsulm και στη συνέχεια ως COO, ο κ. Hoffmann είναι γνωστός και ως ηγέτης στην ομάδα ανάπτυξης της Audi, που διαθέτει 10.000 εργαζόμενους. Τους τελευταίους μήνες, αναδιοργάνωσε τη δομή του τμήματός του και αφιερώθηκε με ζήλο στην καθιέρωση της νέας εταιρικής κουλτούρας, παράλληλα με τη δραστηριότητα ανάπτυξης της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Markus Duesmann, δήλωσε: “Η Vorsprung durch Technik αφορά μια προσέγγιση που μοιράζονται όλοι εδώ στην Audi – ανεξάρτητα από το αν εργάζονται άμεσα ή όχι στη μηχανική. Ο Oliver Hoffmann και η ομάδα ανάπτυξής του θα προσδώσουν νέα λάμψη στην Audi”. Ο Duesmann επισήμανε ότι η εταιρεία βρίσκεται σήμερα σε διπλό μετασχηματισμό: Τεχνολογικά, ακολουθώντας τον οδικό χάρτη ηλεκτρικής κινητικότητας και ψηφιοποίησης και ως ομάδα, για επίτευξη ευέλικτης συνεργασίας βάσει εμπιστοσύνης. “Ως παλιός συνάδελφος στην Audi και έχοντας αφιερώσει το ένα τρίτο της ζωής του στην μάρκα μας, ο Oliver Hoffmann αποτελεί εξαιρετική επιλογή γι΄ αυτά τα διευθυντικά καθήκοντα. Εκπροσωπεί την ειλικρινή ακεραιότητα και το ομαδικό πνεύμα. Για μένα, αυτά τα ζητήματα είναι απαραίτητα για τη διαμόρφωση ενός νέου τρόπου συνεργασίας”.

Ο Oliver Hoffmann απέδειξε την τεχνική του εμπειρία στη διασφάλιση ποιότητας στη Lamborghini, στο Neckarsulm της Γερμανίας και στο μεγαλύτερο εργοστάσιο κινητήρων στον κόσμο στο Győr της Ουγγαρίας. Έχοντας διατελέσει αρκετά χρόνια επικεφαλής του Powertrain Development (Ανάπτυξη Κινητήρων) στο Győr και αργότερα στο Ingolstadt, εντάχθηκε στην Audi Sport το 2017, ως Επικεφαλής Τεχνικής Ανάπτυξης, όπου ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου το 2018. Το 2019 ανέλαβε δύο ακόμα διευθυντικούς ρόλους: Επικεφαλής Τεχνικής Ανάπτυξης του εργοστασίου Neckarsulm και Επικεφαλής Ανάπτυξης Κινητήρων της Audi AG. Από τον Ιούνιο του 2020 εκτελεί χρέη COO Τεχνικής Ανάπτυξης.

 

Προηγούμενο άρθροΝέος CFO της Audi AG ο Jürgen Rittersberger
Επόμενο άρθροΤο Berlingo της Citroën σε ηλεκτρική έκδοση