Ο Jürgen Rittersberger θα αναλάβει τις Οικονομικές και Νομικές Υποθέσεις, ως μέλος του ΔΣ της Audi AG τον Απρίλιο του 2021, ενώ ο σημερινός CFO, Arno Antlitz, θα μετατεθεί στο Volkswagen Group ως Group CFO.

Πριν τη μετάβαση, ο κ. Antlitz θα ανακοινώσει τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της Audi για το 2020, όπως προγραμματίστηκε, στις 18 Μαρτίου.

Ο Δρ Herbert Diess, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Audi AG, δήλωσε: “Με τον Jürgen Rittersberger, η Audi αποκτά έναν ειδικό εταιρικής διαχείρισης, ελέγχου και στρατηγικής, που γνωρίζει ήδη πολλές μάρκες του Ομίλου. Τον εκτιμώ ιδιαιτέρως ως συνάδελφο για τη στρατηγική και επιχειρηματική νοοτροπία του”.

Ο Peter Mosch, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου Εργαζομένων, δήλωσε: “Ο Jürgen Rittersberger είναι πολύτιμος συνεργάτης του Συμβουλίου Εργαζομένων. Με την συνεργασία του ελπίζουμε να πραγματοποιήσουμε τις απαραίτητες επενδύσεις για τον επιτυχή μετασχηματισμό της εταιρείας μας. Το εργοστάσιο Audi.Zukunft και οι συμβάσεις εργασίας είναι ιδιαίτερα σημαντικά”.

Ο Markus Duesmann, CEO του Διοικητικού Συμβουλίου της Audi AG, δήλωσε από την πλευρά του: «Ο τρέχων μετασχηματισμός αποτελεί πραγματικό επίτευγμα σχεδιασμού και διαχείρισης του CFO της Audi. Επιζητώ να συμμετάσχουν στο Διοικητικό μας Συμβούλιο άτομα με υψηλά επίπεδα ακεραιότητας και ειλικρινείς συνεργάτες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ανυπομονώ να καλωσορίσω τον Jürgen Rittersberger – θα ενταχθεί στην ομάδα μας, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη συνέχιση του σωστού και επιτυχημένου έργου του Arno Antlitz”.

Ο Jürgen Rittersberger χρημάτισε Γενικός Γραμματέας και Ανώτερος Αντιπρόεδρος  Στρατηγικής Ομίλου της Volkswagen AG από τον Σεπτέμβριο του 2018. Προηγουμένως, από το 2010 έως το 2018, ο Rittersberger υπήρξε Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος Εταιρικής Ανάπτυξης της Porsche AG. Στα τέλη του 2015, η Porsche τον έχρισε επίσης Γενικό Εκπρόσωπο. Είναι κάτοχος πτυχίου Πληροφορικής Επιχειρήσεων. Θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα ως Μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών και Νομικών Υποθέσεων από τον Arno Antlitz, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Frank Witter στο Wolfsburg, ως CFO του Volkswagen Group, τον Απρίλιο του 2021.

Προηγούμενο άρθροΤο Volvo Personal Service επεκτείνεται σε περισσότερα σημεία
Επόμενο άρθροΟ Oliver Hoffmann ηγείται της Τεχνικής Ανάπτυξης της Audi