H Stellantis NV ανακοίνωσε πως ο Mike Manley θα παραιτηθεί από τα καθήκοντά του ως επικεφαλής της Stellantis και θα αναλάβει CEO της AutoNation Inc., της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης αυτοκινήτων της Αμερικής, στη Φλόριντα, από την 1η Νοεμβρίου 2021.

Η AutoNation είναι αμερικανική εταιρεία λιανικής πώλησης αυτοκινήτων που εδρεύει στο Φορτ Λόντερντεϊλ, παρέχοντας καινούργια και μεταχειρισμένα οχήματα και συναφείς υπηρεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Wayne Huizenga το 1996 και διαθέτει περισσότερα από 360 καταστήματα λιανικής.

Ο Mike Manley είχε αναλάβει επικεφαλής ολόκληρης της Αμερικής μετά τη δημιουργία της Stellantis που προέκυψε από την συγχώνευση των FCA (Fiat Chrysler Automobiles) και PSA. Υπήρξε ένας από τους αρχιτέκτονες της συμφωνίας καθόσον από τον Ιούλιο του 2018 ήταν CEO της FCA.

Στην πορεία του μέχρι να αναλάβει CEO της Fiat Chrysler Automobiles N.V., ανέλαβε διάφορους κρίσιμους ρόλους στις ανώτερες βαθμίδες της FCA ενώ έφτασε τις πωλήσεις της Jeep στα ύψη. Ο Βρετανός M. Manley προσχώρησε στην DaimlerChrysler το 2000 ως Director – Network Development (Ηνωμένο Βασίλειο).

Από τον Δεκέμβριο του 2008, ήταν υπεύθυνος για το σχεδιασμό προϊόντων και όλες τις δραστηριότητες πωλήσεων εκτός της Βόρειας Αμερικής. Υπηρέτησε αργότερα ως Executive Vice President – International Sales and Global Product Planning Operations.

Σε αυτόν τον ρόλο, ο M. Manley ήταν υπεύθυνος για την εφαρμογή των συμφωνιών συνεργασίας για τη διανομή προϊόντων του Ομίλου Chrysler μέσω του διεθνούς δικτύου διανομής της Fiat. Υπήρξε επίσης επικεφαλής της μάρκας Jeep, επικεφαλής της μάρκας Ram και Chief Operating Officer για την περιοχή APAC, καθώς και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου FCA. Διετέλεσε CEO της Fiat Chrysler Automobiles N.V. από τον Ιούλιο του 2018 έως τον Ιανουάριο του 2021.

Μεταξύ άλλων διετέλεσε πρόεδρος του ΔΣ της ACEA (Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων) κατά το 2020.

Ο M. Manley είναι κάτοχος Master of Business Administration από το Ashridge Management College και Bachelor of Science in engineering από το Southbank University (Λονδίνο).

Όπως ανακοίνωσε η Stellantis, ο Mark Stewart (COO Βόρειας Αμερικής) και ο Antonio Filosa (COO Λατινικής Αμερικής), κορυφαία στελέχη της εκτελεστικής ομάδας του Ομίλου, υπεύθυνοι Βόρειας και Λατινικής Αμερικής, θα αναφέρονται πλέον απευθείας στον CEO του ομίλου, Carlos Tavares.

Ο Carlos Tavares δήλωσε: «Είχα το προνόμιο να γνωρίσω τον Mike πρώτα ως ανταγωνιστή και στη συνέχεια ως συνάδελφο και συνεργάτη κατά τη δημιουργία της Stellantis, αλλά κυρίως, πάντα ως φίλο. Από τις πρώτες ημέρες των συζητήσεών μας, μοιραστήκαμε το κοινό όραμα, την πεποίθηση και την δέσμευση και πάνω σε αυτά τα γερά θεμέλια, τα τελευταία χρόνια, η Stellantis απέδωσε εντυπωσιακά πρώιμα αποτελέσματα. Έτσι, ενώ προσωπικά λυπάμαι που δεν θα έχω πλέον τον Mike ως συνάδελφο, είμαι εξίσου ευτυχής για τα νέα του καθήκοντα ως CEO και χαίρομαι που θα ενταχθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Stellantis».

Ο ίδιος ο Mike Manley σχολίασε: «Μετά από 20 απίστευτα, προκλητικά και ευχάριστα χρόνια και με την Stellantis να αποδίδει τόσο καλά υπό την ηγεσία του Carlos, ήλθε η κατάλληλη στιγμή για μένα να γυρίσω σελίδα. Η συνεργασία με τον Carlos για τη δημιουργία αυτής της εξαιρετικής εταιρείας, με τη σαφή υποστήριξη των μετόχων μας, υπήρξε τεράστιο προνόμιο, τόσο επαγγελματικά, όσο και προσωπικά. Είμαι τόσο υπερήφανος για τις ομάδες της Stellantis και τις εξαιρετικές επιδόσεις τους και εύχομαι στον Carlos και σε όλους τους κάθε επιτυχία στη μεγάλη τους περιπέτεια. Τέλος, είναι μεγάλη τιμή το ότι μου ζητήθηκε να συμμετάσχω στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Stellantis».

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Stellantis, John Elkann, πρόσθεσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Mike για όσα έπραξε επί είκοσι χρόνια μαζί μας. Η περίοδος της ηγεσίας του στην Jeep υπήρξε καταλυτική για τη ναυαρχίδα της εταιρείας και στη συνέχεια ως CEO της FCA οδήγησε την εταιρεία σε εξαιρετικά αποτελέσματα ρεκόρ σε κάποιες από τις πιο δύσκολες στιγμές της. Σε στενή συνεργασία με τον Carlos, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία και το επιτυχημένο λανσάρισμα της Stellantis. Του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στα νέα του καθήκοντα».

Προηγούμενο άρθροBMW CE 04: ηλεκτρική αστική κινητικότητα σε δύο τροχούς
Επόμενο άρθροEuro NCAP: ασφάλεια πέντε αστέρων σε όλο το ενεργειακό εύρος