Ο Michael Lohscheller παραιτήθηκε από την VinFast για προσωπικούς λόγους, όπως ανακοίνωσε, και επιστρέφει στο τέλος του μηνός στην Ευρώπη.

Από τον Σεπτέμβριο του 2021 που ο Michael Lohscheller ανέλαβε επισήμως CEO της VinFast, θυγατρικής του Vingroup, πέρασαν μόλις τέσσερις μήνες. Στο διάστημα αυτό η βιετναμέζικη αυτοκινητοβιομηχανία προχώρησε τον στόχο της παγκόσμιας επέκτασής της παρουσιάζοντας τον Νοέμβριο, στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, τη μάρκα και δύο ηλεκτρικά μοντέλα SUV, τα VF e35 και VF e36, με πολλές προηγμένες τεχνολογίες. Παράλληλα, άνοιξε γραφεία στην πόλη αυτή. Όπως είχε ανακοινωθεί τότε η κίνηση αυτή αντιπροσώπευε ένα σημαντικό ορόσημο στο σχέδιο της να ηγηθεί της παγκόσμιας επανάστασης των έξυπνων ηλεκτρικών οχημάτων (EV) και της υλοποίησης του μέλλοντος της κινητικότητας για πράσινο πλανήτη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Η επίσημη παρουσίαση της μάρκας ηλεκτρικών οχημάτων VinFast, καθώς και των δύο μοντέλων της, ήταν το πρώτο βήμα στη στρατηγική της εταιρείας να κατακτήσει τη διεθνή αγορά, με στόχο να επεκταθεί στον Καναδά και την Ευρώπη τους επόμενους μήνες.

Michael Lohscheller

Η ανακοίνωση του Michael Lohscheller ανέφερε τα εξής: “Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, θα αποχωρήσω από τη VinFast στο τέλος αυτού του μήνα και θα επιστρέψω στην Ευρώπη για προσωπικούς λόγους”.

“Ήταν τιμή μου να υπηρετήσω τη VinFast και τους ανθρώπους της. Επιθυμώ να ευχαριστήσω όλους στη VinFast για αυτήν την εκπληκτική εμπειρία. Έμαθα πολλά την περίοδο αυτή στο Βιετνάμ που δεν θα ξεχάσω ποτέ”.

“Η VinFast είναι κάτι περισσότερο από μια νέα εταιρεία, είναι μια συλλογικότητα γυναικών και ανδρών με πάθος και ισχυρή δέσμευση για την εξυπηρέτηση των πελατών της”.

“Με το ντεμπούτο στις ΗΠΑ στην Έκθεση του Λος Άντζελες, η VinFast οδεύει να καταστεί μια παγκόσμια μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Είμαι πεπεισμένος ότι η VinFast θα είναι πολύ επιτυχημένη στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία πουλώντας έξυπνα ηλεκτρικά οχήματα. Εύχομαι στη VinFast ό,τι καλύτερο για τις μελλοντικές της περιπέτειες”.

“Ευχαριστώ VinFast, ευχαριστώ VinGroup, ευχαριστώ Βιετνάμ!”.

Ο πολυβραβευμένος κ. Lohscheller – Eurostar 2019 (Automotive News Europe), MANBEST 2019 (AUTOBEST) και Manager of the Year 2019 (Autozeitung) – έχει μεγάλη εμπειρία στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Υπήρξε CEO της Opel για περισσότερα από τέσσερα χρόνια, από τον Ιούνιο του 2017 μέχρι τον Αύγουστο του 2021, με εξαιρετική επιτυχία, ενώ είχε διατελέσει CFO της εταιρείας από τον Σεπτέμβριο του 2012. Προηγουμένως ήταν CFO του Volkswagen Group Αμερικής (Ιανουάριος 2008-Αύγουστος 2012), EVP Marketing της Volkswagen AG (2004-2007), CFO της Mitsubishi Motors Europe (2001-2004) και Controller της Jungheinrich AG (1992-2000). Η επόμενη κίνησή του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Le Thi Thu Thuy

Τη θέση του στην VinFast αναλαμβάνει η μέχρι χθες αντιπρόεδρος Le Thi Thu Thuy – η οποία διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα – διατηρώντας παράλληλα και τα προηγούμενα καθήκοντά της. Σύμφωνα με την εταιρεία, η κ. Thuy θα εργάζεται στο Βιετνάμ, διαχειριζόμενη άμεσα τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στις σημερινές αγορές της VinFast, συμπεριλαμβανομένων του Βιετνάμ, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ολλανδίας. Σε επόμενη φάση, η κ. Thuy θα διερευνήσει την επέκταση της επιχείρησης σε άλλες πιθανές αγορές σε όλο τον κόσμο.

Η Le Thi Thu Thuy σχολίασε: «Είμαι ευτυχής που αναλαμβάνω αυτή τη θέση και θα εργαστώ σκληρά για τον κοινό στόχο, την επιτυχία της VinFast στη διεθνή σκηνή και την αναγνώρισή της παγκοσμίως από τους πελάτες. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω ειλικρινά τον Michael Lohscheller για την αφοσίωσή του στη VinFast κατά το παρελθόν. Λυπούμαστε που πρέπει να τον αποχαιρετήσουμε και του ευχόμαστε τα καλύτερα στην προσωπική και την επαγγελματική του ζωή».

Προηγούμενο άρθροΤαξινομήσεις επαγγελματικών τον Νοέμβριο 2021
Επόμενο άρθροHYVIA, υδρογόνο υψηλών ταχυτήτων