Το Διοικητικό Συμβούλιο της Mazda Motor Corporation ενέκρινε την τοποθέτηση του Masahiro Moro ως Προέδρου (President) και CEO της εταιρείας, που θα προταθεί στην 157η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων και στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ που προγραμματίστηκε για τον Ιούνιο του 2023.

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου παραμένει ο Kiyotaka Shobuda.

Masahiro Moro

Ο Masahiro Moro, 62 ετών, ο οποίος εργάζεται στην εταιρεία από το 1983, ήταν πρόεδρος της Mazda Motor of America πριν αναλάβει επικεφαλής του διοικητικού τομέα της εταιρείας τον Ιούνιο του 2021, αντικαθιστά τον Akira Marumoto, 65 ετών, ο οποίος είναι πρόεδρος και CEO από το 2018.

Καθώς η εταιρεία προχωρά στη μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, ο Moro προήχθη εν μέρει για την επιτυχία του στη μεταρρύθμιση του δικτύου αντιπροσώπων των ΗΠΑ και για την ανοικοδόμηση της κερδοφορίας της Mazda στην περιοχή, δήλωσε ο Akira Marumoto σε συνέντευξη Τύπου.

Ο ίδιος ο Moro σημείωσε ότι η αύξηση των πωλήσεων ανά κατάστημα στις ΗΠΑ είναι βασικός στόχος στη σημαντικότερη αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας και ότι δύο νέα crossover μεγάλου μεγέθους θα υποστηρίξουν μια άνοδο της μάρκας στις ΗΠΑ.

Ο σημερινός επικεφαλής της Βόρειας Αμερικής, Jeffrey Guyton, θα αναλάβει CFO και μέλος του ΔΣ της Mazda, επιβλέποντας παράλληλα τις δραστηριότητες της Βόρειας Αμερικής και τις καινοτομίες κόστους ενώ στον τίτλο του αναφέρεται και ως βοηθός του προέδρου.

Masahiro Moro, ημερομηνία γέννησης: 8 Νοεμβρίου, 1960

  • Μαρ. 1983: Άρχισε να εργάζεται για την Mazda
  • Αυγ. 2002: Γενικός Διευθυντής, Τομέας Παγκόσμιου Μάρκετινγκ.
  • Μαρ. 2004: Αντιπρόεδρος, Mazda Motor Europe GmbH.
  • Νοε. 2008: Εκτελεστικός Διευθυντής; Βοηθός του επικεφαλής των παγκόσμιων πωλήσεων. Επικεφαλής Παγκόσμιου Μάρκετινγκ
  • Ιουν. 2013:Διευθύνων Σύμβουλος, Παγκόσμιος Συντονιστής Πωλήσεων, Υπεύθυνος για το Παγκόσμιο Μάρκετινγκ, την Εξυπηρέτηση Πελατών και την Καινοτομία Πωλήσεων
  • Ιαν. 2016: Διευθύνων Σύμβουλος, Επίβλεψη της Στρατηγικής Μάρκετινγκ. Πρόεδρος και CEO, Mazda Motor of America, Inc. (Mazda North American Operations)
  • Απρ. 2016: Ανώτερος Διευθύνων Σύμβουλος, Επιβλέπων της Στρατηγικής Μάρκετινγκ. Βοηθός του επιβλέποντος την ενίσχυση της μάρκας. Πρόεδρος και CEO, Mazda Motor of America, Inc. (Mazda North American Operations)
  • Απρ. 2019: Ανώτερος Διευθύνων Σύμβουλος· Επιβλέπων των δραστηριοτήτων στη Βόρεια Αμερική. Πρόεδρος και CEO, Mazda Motor of America, Inc. (Mazda North American Operations)
  • Ιουν. 2019: Μέλος του ΔΣ και Ανώτερος Διευθύνων Σύμβουλος· Επιβλέπων των δραστηριοτήτων στη Βόρεια Αμερική. Πρόεδρος και CEO, Mazda Motor of America, Inc. (Mazda North American Operations)
  • Ιουν 2021: Μέλος του ΔΣ και Ανώτερος Διευθύνων Σύμβουλος· Επιβλέπων Επικοινωνίας, Εταιρικής Επικοινωνίας, Εταιρικής Διασύνδεσης και Διοικητικού Τομέα
  • Ιουν. 2022: Μέλος του ΔΣ και Ανώτερος Διευθύνων Σύμβουλος· Επιβλέπων Επικοινωνίας, Εταιρικής Επικοινωνίας, Εταιρικής Διασύνδεσης, Βιωσιμότητας και Διοικητικού Τομέα.
Προηγούμενο άρθροECTN Alliance: Συμμαχία καθαρών μεταφορών
Επόμενο άρθροΠλησιάζει στη μεγαλύτερη προϊοντική εξέλιξη η Audi AG