Martin Sander

Ο Martin Sander τοποθετήθηκε μέλος του ΔΣ της Volkswagen Passenger Cars, αρμόδιος Πωλήσεων, Μάρκετινγκ και After Sales, προερχόμενος από την Ford.

Ο Martin Sander θα είναι το νέο μέλος του ΔΣ της Volkswagen Passenger Cars από την 1η Ιουλίου 2024, υπεύθυνος για τις Πωλήσεις, το Μάρκετινγκ και τις Υπηρεσίες Μετά την Πώληση. Διαδέχεται την Imelda Labbé, η οποία ήταν επικεφαλής του τομέα αυτού τα τελευταία δύο χρόνια. Ο Martin Sander μετακινείται από την Ford Motor Company στο Wolfsburg και θα αναφέρεται απευθείας στον CEO της Volkswagen, Thomas Schäfer.

Ο CEO της Volkswagen, Thomas Schäfer, δήλωσε: “Με τον Martin Sander, αποκτούμε έναν εμπειρογνώμονα στις πωλήσεις και δοκιμασμένο ηγέτη. Ο Martin διαθέτει πολυετή εμπειρία στην αυτοκινητοβιομηχανία και στο Volkswagen Group και θα δώσει νέα ώθηση στις πωλήσεις της Volkswagen. Με την τεχνογνωσία και τις γνώσεις του των διεθνών αγορών, θα θέσει στρατηγικές προτεραιότητες, κυρίως στον τομέα του μάρκετινγκ και των υπηρεσιών μετά την πώληση. Η προκάτοχός του στο Δ.Σ., Imelda Labbé, αύξησε το μερίδιο αγοράς μας από το 2022 χάρη στην εξαιρετική τεχνογνωσία της στις πωλήσεις και έδωσε στη Volkswagen τη φήμη της ως μάρκας μέσω διαφήμισης. Με το πρόγραμμα Energize η Labbé  και η ομάδα της συνέβαλαν ιδιαιτέρως στην επανάκτηση της θέσης της μάρκας. Η Imelda Labbé έδωσε μεγάλη ώθηση στην εταιρεία για το μέλλον. Τρέφω ιδιαίτερο σεβασμό για τη δέσμευσή της και τα επιτεύγματά της και της εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον”.

Ο Martin Sander ήταν πρόσφατα Πρόεδρος του ΔΣ της Ford-Werke GmbH και Γενικός Διευθυντής Ford Model e της Ford Ευρώπης. Ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και λογισμικού και υπηρεσιών συνδεδεμένων οχημάτων της Ford Ευρώπης.

Ως πτυχιούχος μηχανικός διαθέτει 25χρονη καριέρα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Έχει αναλάβει διάφορες διευθυντικές θέσεις στην Audi AG, στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, όπως Ανώτερος Αντιπρόεδρος Πωλήσεων Ευρώπης, Γερμανίας, Αμερικής και Ηνωμένου Βασιλείου.

Γεννήθηκε στο Hildesheim και σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός, αποφοιτώντας από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Braunschweig.

Imelda Labbé

Η Imelda Labbé διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρίας στη διεθνή αυτοκινητοβιομηχανία. Από το 1986 έως το 2013, κατείχε διεθνείς διευθυντικές θέσεις στην Opel και τη General Motors (GM) – μεταξύ άλλων ως Υπεύθυνη Ποιότητας της Opel στο εργοστάσιο της Αμβέρσας και ως Υπεύθυνη Πωλήσεων της Opel στη γερμανική αγορά. Το 2013, μετακινήθηκε στον Όμιλο Volkswagen, ως Εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου της ŠKODA AUTO Γερμανίας. Το καλοκαίρι του 2016, ανέλαβε Παγκόσμια Επικεφαλής After Sales του Volkswagen Group και προσφάτως ήταν υπεύθυνη Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Volkswagen AG. Από τον Μάρτιο του 2022 έως τον διορισμό της στο Διοικητικό Συμβούλιο της Volkswagen, τον Μάιο του 2022, ήταν Εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen OTLG. Είναι κάτοχος πτυχίου διοίκησης επιχειρήσεων και Master of Science στο Management του Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

 

Προηγούμενο άρθροΟι παγκόσμιες πωλήσεις της Volvo Cars αυξήθηκαν κατά 13%
Επόμενο άρθροΟ Geoffrey Bouquot στην Audi για την Καινοτομία και τα SDV