Ο Geoffrey Bouquot στην Audi για την Καινοτομία και τα SDV

Ενισχύεται η μακροπρόθεσμη στρατηγική τεχνολογίας και καινοτομίας της Audi με ειδική θέση στο ΔΣ για την Καινοτομία και τα SDV, την οποία αναλαμβάνει ο Geoffrey Bouquot. 

Η Audi αυξάνει τον ρυθμό ανάπτυξης. Με την Audi Agenda, υπό την ηγεσία του CEO, Gernot Döllner, κατέστη σαφές σε ποιους τομείς εστιάζει η εταιρεία. Η εστίαση αφορά σε προϊόντα και τεχνολογίες, καθώς και στην ποιότητα και την καινοτομία. Το επόμενο βήμα έχει ήδη γίνει και με την απόφαση δημιουργίας ειδικής θέσης για την καινοτομία και τα οχήματα λογισμικού (Innovation and Software-Defined Vehicle – SDV) στο ΔΣ, το Εποπτικό Συμβούλιο δίνει έμφαση στη νέα κατεύθυνση του οργανισμού και συνεχίζει να προσδίδει κεντρικό ρόλο στο λογισμικό.

«Με τη δημιουργία της νέας θέσης στο ΔΣ, ενισχύουμε τη μακροπρόθεσμη στρατηγική τεχνολογίας και καινοτομίας και επικεντρωνόμαστε στην ανάπτυξη των SDV», δήλωσε ο Manfred Döss, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της AUDI AG. «Είμαστε βέβαιοι ότι ο Geoffrey Bouquot θα δώσει μεγάλη ώθηση στην επιτυχή εφαρμογή της Audi Agenda από κοινού με την ομάδα του ΔΣ».

Ο Jörg Schlagbauer, Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος του Συμβουλίου Εργαζομένων της AUDI AG, δήλωσε: «Ο διορισμός του Geoffrey Bouquot στο ΔΣ της Audi, με έμφαση στα οχήματα λογισμικού και την καινοτομία, υπογραμμίζει και τη φιλοδοξία του ανθρώπινου δυναμικού για Vorsprung durch Technik (πλεονέκτημα μέσω της τεχνολογίας). Προσβλέπουμε σε κάτι νέο και στη συνεργασία ώστε η εταιρεία να προωθηθεί περαιτέρω».

Βασικό στοιχείο της Audi Agenda είναι η επιτάχυνση της ανάπτυξης με την υιοθέτηση κεντρικής οργάνωσης. Ενισχύει τη διαχείριση της σειράς μοντέλων με μεγαλύτερη επιχειρηματική ευθύνη και θέτει τις ικανότητες Τεχνικής Ανάπτυξης. Σύμφωνα με αυτή, η αναπτυξιακή ικανότητα των τεχνικών τμημάτων συνδυάζεται με σαφώς καθορισμένη λογική συστήματος. Αυτό συνεπάγεται μεταστροφή σε ολοκληρωμένη ανάπτυξη οχημάτων βάσει λογισμικού. Ως μέλος του ΔΣ υπεύθυνος Innovation and Software-Defined Vehicle, ο Geoffrey Bouquot θα μετασχηματίσει την εταιρεία με επίκεντρο το λογισμικό.

Ο CEO της AUDI AG, Gernot Döllner, δήλωσε, «Το Vorsprung durch Technik είναι η φιλοδοξία μας και η καινοτομία είναι το κλειδί για το μέλλον. Χρειαζόμαστε ενδελεχή δομική αναπροσαρμογή για να επιτύχουμε ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης και σαφή εστίαση στο λογισμικό. Με την τοποθέτηση του Geoffrey Bouquot, εμμένουμε στον στόχο. Ο Geoffrey διαθέτει πλούσια εμπειρία στην ηγεσία και τον μετασχηματισμό ομάδων ανάπτυξης και λογισμικού. Είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλει καθοριστικά χάρη στον συνδυασμό τεχνολογικής ικανότητας, καινοτομίας και ηγετικών εμπειριών».

Ο Geoffrey Bouquot σχολίασε: «Η Audi για μένα αντιπροσωπεύει την ακρίβεια και το μέλλον – την μηχανική και την ψηφιοποίηση. Ανυπομονώ για τα νέα μου καθήκοντα και επιθυμώ να συμβάλω στην ανάπτυξη, από κοινού με την ομάδα της Audi και το οικοσύστημά της. Στόχος είναι η καλύτερη αποτελεσματικότητα και η περαιτέρω ανάπτυξη της ψηφιοποίησης».

Επιτυχημένη ηγεσία σε περίοδο μετασχηματισμού

Ο Geoffrey Bouquot διαθέτει στιβαρή εμπειρία διοίκησης διεθνών ομάδων σε διαφορετικούς τεχνικούς τομείς. Διηύθυνε μεγάλες μονάδες μηχανικής λογισμικού κατά τη διάρκεια μεγάλων αλλαγών και μετασχηματισμού και ήταν υπεύθυνος στρατηγικής διαχείρισης μακροπρόθεσμων καινοτομιών, όπως στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και της αυτοματοποιημένης οδήγησης.

Τα πλέον πρόσφατα καθήκοντα toy Geoffrey Bouquots ήταν group CTO και ανώτερος αντιπρόεδρος στρατηγικής της Valeo, υπεύθυνος εταιρικής στρατηγικής, Ε&Α, δημόσιων υποθέσεων και βιωσιμότητας, μάρκετινγκ και καινοτομίας. Ήταν επικεφαλής δικτύου Ε&Α 20.000 μηχανικών, καθώς και 20 ερευνητικών και 40 κέντρων ανάπτυξης.

Τα καθήκοντά του περιελάμβαναν εφαρμογή του σχεδίου μετασχηματισμού Ε&Α, επιτάχυνση της ψηφιοποίησης και επίτευξη αυξημένης αποτελεσματικότητας, με εστίαση σε επιλεγμένες πλατφόρμες. Ο Geoffrey Bouquot ίδρυσε επίσης το πρώτο εξειδικευμένο εργαστήριο αυτόνομων οχημάτων AI στη Γαλλία.

Πριν εργαστεί στη Valeo, υπήρξε τεχνικός σύμβουλος βιομηχανικών υποθέσεων του υπουργικού συμβουλίου του Γάλλου Υπουργού Άμυνας.

 

Προηγούμενο άρθροΟ Martin Sander στη Volkswagen Passenger Cars
Επόμενο άρθροAutohellas Group: Επίσημος Διανομέας της XPENG στην Ελλάδα