Martin Daum
Martin Daum, Chairman of the Board of Management of Daimler Truck AG and member of the Board of Management of Daimler AG.

Ο CEO της Daimler Truck AG, Martin Daum, είναι ο νέος πρόεδρος του ΔΣ Επαγγελματικών Οχημάτων της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), η οποία συγκεντρώνει τους CEO των κορυφαίων κατασκευαστών φορτηγών, βαν και λεωφορείων στην Ευρώπη.

“Η κλιματική αλλαγή βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της βιομηχανίας επαγγελματικών οχημάτων ως η πιο θεμελιώδης πρόκληση για την ανθρωπότητα και την παγκόσμια οικονομία”, δήλωσε ο κ. Daum. “Η πρώτη μας προτεραιότητα φέτος είναι να συνεργαστούμε με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για να ανοίξουμε το δρόμο για οδικές μεταφορές ουδέτερες άνθρακα. Αυτή η διαδικασία πρέπει να επιταχυνθεί περισσότερο καθώς οι πελάτες μας χρειάζονται περίπου δέκα χρόνια για να ανανεώσουν πλήρως τους στόλους τους. Ο τομέας οδικών εμπορευματικών μεταφορών πλήρως ουδέτερου CO2 έως το 2050 είναι ο απώτερος στόχος μας”.

“Ο μετασχηματισμός του τομέα μας για ουδετερότητα άνθρακα θα είναι άνευ προηγουμένου, τόσο σε ταχύτητα όσο και σε κλίμακα”, δήλωσε ο κ. Daum. “Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλους τους ενδιαφερόμενους για να εφαρμόσουμε έναν σαφή χάρτη πορείας που περιλαμβάνει την ανάπτυξη υποδομών φόρτισης και τροφοδοσίας υδρογόνου κατάλληλου για φορτηγά, και ένα πλαίσιο πολιτικής που καθιστά τις τεχνολογίες μηδενικών εκπομπών την καλύτερη επιλογή για τους πελάτες μας”.

Το Διοικητικό Συμβούλιο Επαγγελματικών Οχημάτων της ACEA εκλέγει τον Πρόεδρό του σε ετήσια βάση. Ο Martin Daum αναλαμβάνει τα ηνία από τον Henrik Henriksson, CEO της Scania, ο οποίος κατείχε τη θέση αυτή το 2020.

Ποιος είναι ο Martin Daum

Ο Martin Daum είναι ο Πρόεδρος του ΔΣ της Daimler Truck AG και μέλος του ΔΣ της Daimler AG. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στις Οικονομικές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο του Mannheim.

Η καριέρα του στην Daimler ξεκίνησε το 1987. Μετά από διάφορες διευθυντικές θέσεις στις πωλήσεις, το μάρκετινγκ και τον έλεγχο – στη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες – έγινε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Mercedes-Benz Trucks στην Ευρώπη το 2002. Το 2009, ο κ. Daum διορίστηκε Πρόεδρος και CEO της Daimler Trucks North America και των συνδεδεμένων εταιρειών της.

Από τον Μάρτιο του 2017, ο κ. Daum είναι επικεφαλής της Daimler Trucks and Buses και μέλος του ΔΣ της Daimler AG. Τον Νοέμβριο του 2019, έγινε Πρόεδρος του ΔΣ της Daimler Truck AG.

Προηγούμενο άρθροH νέα Mercedes EQA, ηλεκτρική και compact
Επόμενο άρθροNissan NV350 Office Pod Concept, ένα βαν για τηλεργασία