Mercedes-EQ, EQA 250, Edition 1,

H ηλεκτρική και compact νέα Mercedes EQA είναι το βασικό μοντέλο για την είσοδο στον εξ ολοκλήρου ηλεκτρικό κόσμο της MercedesEQ.

Η “ηλεκτρική” αισθητική της σχεδίασής της αποπνέει την χαρακτηριστική σύχρονη πολυτέλεια της μάρκας MercedesEQ. Έξυπνα συστήματα υποβοήθησης υποστηρίζουν τον οδηγό σε πολλούς τομείς όπως η αποτροπή ατυχημάτων, η προνοητική και, συνεπώς, ιδιαίτερα αποδοτική στρατηγική λειτουργίας και η Πλοήγηση με Electric Intelligence[1] (Ηλεκτρική Νοημοσύνη). Επιπλέον, το αυτοκίνητο διαθέτει διάφορες εκπληκτικές λειτουργίες της MercedesBenz, όπως το ENERGIZING Comfort και το MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Η EQA είναι το πρώτο ηλεκτρικό μέλος της επιτυχημένης οικογένειας compact αυτοκινήτων Mercedes-Benz. Προσφέρει τα συναρπαστικά χαρακτηριστικά της GLA, με την οποία έχει πολύ στενή συγγένεια, και τα συνδυάζει με έναν αποδοτικό ηλεκτρικό κινητήρα. Η νέα EQA κατασκευάζεται στο Rastatt (Γερμανία) και στο Πεκίνο (Κίνα). Τα συστήματα μπαταριών της EQA παρέχονται από την Accumotive, μία θυγατρική εταιρεία της Mercedes-Benz με έδρα το Kamenz. Το εργοστάσιο μπαταριών στο Jawor της Πολωνίας προετοιμάζεται να παράγει και τα συστήματα μπαταριών των compact μοντέλων Mercedes-EQ. Από την άνοιξη του 2021, το ηλεκτρικό compact SUV θα είναι διαθέσιμο στις εκθέσεις αυτοκινήτων της Ευρώπης.

“Η Mercedes-EQ φιλοδοξεί να ηγηθεί στα ηλεκτρικά συστήματα μετάδοσης κίνησης και του λογισμικού οχημάτων. Για τον σκοπό αυτό έχουμε θέσει ορισμένους φιλόδοξους στόχους για την ανάπτυξή τους και είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στην ταχύτατη παρουσίαση νέων τεχνολογιών στην αγορά”, δήλωσε  ο Markus Schäfer, Μέλος του ΔΣ της Daimler AG και της Mercedes-Benz AG, και Υπεύθυνος για την Έρευνα στον Όμιλο Daimler και τη Mercedes-Benz Cars. “Η νέα EQA μας επιτρέπει να παρουσιάσουμε το όραμά μας για ηλεκτρική κινητικότητα προσαρμοσμένη στις ανάγκες των πελατών. Θα προσφέρουμε μία ολοκληρωμένη γκάμα μοντέλων EQA με απόδοση ισχύος από 140 έως και 200 kW, και με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς καθώς και τετρακίνηση. Η EQA αποδεικνύει ότι, χρησιμοποιώντας μια δοκιμασμένη αρχιτεκτονική, μπορεί να επιτευχθεί εξαιρετική σχέση μεταξύ απόδοσης, κόστους και χρόνου διάθεσης στην αγορά”.

Η EQA θα κυκλοφορήσει πρώτα ως EQA 250 (ηλεκτρική κατανάλωση σε μικτό κύκλο: 15,7 kWh/100 km, εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 0 g/km)[2] με 140 kW και αυτονομία κατά NEDC 486 χλμ (WLTP: 426 χλμ). Η «διπλή» μπαταρία ιόντων λιθίου, προσαρμοσμένη ως δομικό στοιχείο στο υποδάπεδο του αυτοκινήτου, είναι χωρητικότητας 66,5 kWh. Για να ικανοποιεί τα υψηλά πρότυπα άνεσης που χαρακτηρίζουν τη μάρκα ως προς τον θόρυβο και τους κραδασμούς, έχουν ληφθεί διάφορα μέτρα για την απομόνωση του ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης από το πλαίσιο και το αμάξωμα.

“Η πρωτοποριακή σχεδίαση και ο διαισθητικός χειρισμός είναι τα δύο κυριότερα χαρακτηριστικά της EQA. Με αυτό το αυτοκίνητο, προσφέρουμε για πρώτη φορά στους πελάτες μας μία εξολοκλήρου ηλεκτρική Mercedes στην compact κατηγορία με μεγάλη αυτονομία που διασφαλίζει τη χρηστικότητά της στην καθημερινότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, η νέα EQA αποτελεί ένα σημαντικό αυτοκίνητο στην πορεία μας προς τον εξηλεκτρισμό όλων των κατηγοριών”, επισήμανε η Britta Seeger, Μέλος του ΔΣ της Daimler AG και Mercedes-Benz AG, υπεύθυνη για το Marketing και τις Πωλήσεις των Mercedes-Benz Cars.

“Χάρη στο MBUX, τα οχήματά μας έχουν εξελιχθεί πλέον σε «κινητούς βοηθούς». Με την EQA πηγαίνουμε ένα βήμα παραπέρα: έχουμε ενσωματώσει στο MBUX έξυπνες υποστηρικτικές λειτουργίες, όπως η πλοήγηση με Ηλεκτρική Νοημοσύνη, καθιστώντας το ακόμη πιο εύχρηστο”, τόνισε ο Sajjad Khan, Μέλος του ΔΣ της Mercedes-Benz AG, CASE. “Επιπλέον, η EQA δείχνει πώς καταφέραμε να συνδυάσουμε το υπερσύγχρονο και βιώσιμο σύστημα μετάδοσης κίνησης με την ασφάλεια, μία από τις θεμελιώδεις αξίες της Mercedes-Benz”.

Δείτε εδώ το video της παρουσίασης της νέας Mercedes EQA.

Η “ηλεκτρική” αισθητική της σχεδίασης σηματοδοτεί τη σύγχρονη πολυτέλεια

Η EQA εξοπλίζεται με την επένδυση μάσκας black panel με κεντρικά τοποθετημένο το αστέρι, η οποία αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα της Mercedes-EQ. Άλλο ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της σχεδίασης των εξολοκλήρου ηλεκτρικών οχημάτων Mercedes-EQ είναι η ενιαία φωτεινή λωρίδα LED μπροστά και πίσω. Μία οριζόντια λωρίδα οπτικών ινών συνδέει τα φώτα πορείας ημέρας των προβολέων τεχνολογίας LED, διασφαλίζοντας μία άκρως χαρακτηριστική εμφάνιση μέρα και νύχτα. Το εσωτερικό των προβολέων είναι κορυφαίας ποιότητας και ακρίβειας με προσοχή στην λεπτομέρεια. Γαλάζιες λεπτομέρειες μέσα στον προβολέα ενισχύουν την αναγνωρισιμότητα της εμφάνισης Mercedes-EQ. Τα πίσω φώτα LED ενσωματώνονται άρτια με τη στενή φωτεινή λωρίδα LED, δίνοντας έμφαση στο πλάτος του πίσω τμήματος της EQA. Επίσης, η πινακίδα κυκλοφορίας έχει μεταφερθεί στον προφυλακτήρα. Αποκλειστικά για αυτό το μοντέλο διατίθενται προαιρετικά ζάντες αλουμινίου με δίχρωμη ή τρίχρωμη σχεδίαση και μέγεθος έως 20 ίντσες, ορισμένες από τις οποίες έχουν διακοσμητικά στοιχεία σε rosé gold ή blue.

“Η σύγχρονη πολυτέλεια στην πιο σπορτίφ μορφή της. Μόλις γεννήθηκε ένα πλήρως ηλεκτρικό compact SUV σχεδιασμένο για τη βιώσιμη κινητικότητα του μέλλοντος, η μοντέρνα EQA”, ανέφερε ο Gorden Wagener, Chief Design Officer της Daimler AG. “Οι τέλειες αναλογίες του εξωτερικού και ο θεαματικός εσωτερικός χώρος θέτουν νέα πρότυπα”.

Ανάλογα με τη γραμμή σχεδίασης και εξοπλισμού, σαφή ένδειξη του ηλεκτρικού χαρακτήρα στον εσωτερικό χώρο της EQA δίνει ο διάκοσμος με κρυφό φωτισμό και οι διακοσμητικές λεπτομέρειες σε rosé gold στα στόμια των αεραγωγών, στα καθίσματα και το κλειδί του οχήματος. Το ειδικό μοντέλο Edition 1 διαθέτει επιπλέον διάτρητες δερμάτινες επενδύσεις στα καθίσματα μέσα από τις οποίες διαφαίνεται ύφασμα σε χρώμα blue. Το όργανο πολλαπλών ενδείξεων, με τις ειδικές οθόνες ηλεκτρικού αυτοκινήτου, υιοθετεί τους ίδιους χρωματισμούς με λεπτομέρειες σε rosé gold και blue.

Η θέση καθίσματος είναι υπερυψωμένη και όρθια, όπως περιμένει κανείς από ένα SUV, κάνοντας ευκολότερη την είσοδο και έξοδο από το όχημα, και προσφέροντας πολύ καλή περιμετρική ορατότητα. Ένας από τους βασικούς τομείς έμφασης, γενικά, ήταν η χρηστικότητα. Η πλάτη των πίσω καθισμάτων διαιρείται και αναδιπλώνεται σε αναλογία 40:20:40.

Mercedes-EQ, EQA 250, Edition 1, driving shot, digital white

Προτεραιότητα στην αποδοτικότητα

Με τιμή Cd από 0,28, η EQA επιτυγχάνει εξαιρετικά αποτελέσματα αεροδυναμικής. Η μετωπική επιφάνεια A ανέρχεται σε 2,47 m2. Στα σημαντικότερα στοιχεία αεροδυναμικής συγκαταλέγονται το εντελώς κλειστό σύστημα ελέγχου αέρα ψύξης, η αεροδυναμική μπροστινή και πίσω ποδιά, το πολύ ομαλό υποδάπεδο χωρίς καθόλου σχεδόν ανοίγματα, οι ειδικά βελτιστοποιημένοι τροχοί Aero και οι ειδικά προσαρμοσμένες αεροτομές στους μπροστινούς και πίσω τροχούς.

Η αντλία θερμότητας του βασικού εξοπλισμού αποτελεί στοιχείο του υπερσύγχρονου συστήματος θερμικής διαχείρισης (thermal management system). Το σύστημα έχει διαμορφωθεί για εξαιρετική αποδοτικότητα, και συνεπώς μέγιστη αυτονομία, χάρη σε πολυάριθμες καινοτόμες λεπτομέρειες, όπως η αξιοποίηση της θερμότητας που αποβάλλεται από το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης του συστήματος προκλιματισμού στο εσωτερικό της EQA πριν την έναρξη μιας διαδρομής. Η λειτουργία ελέγχεται κατευθείαν από το σύστημα infotainment MBUX ή μέσω της εφαρμογής Mercedes me App.

Άλλο ένα στοιχείο του εξοπλισμού που αυξάνει την καθημερινή πρακτικότητα της EQA είναι η πλοήγηση με Ηλεκτρική Νοημοσύνη [1] , η οποία υπολογίζει την ταχύτερη διαδρομή προς τον εκάστοτε προορισμό. Με βάση συνεχείς προσομοιώσεις αυτονομίας, το σύστημα λαμβάνει υπόψη πιθανές αναγκαίες στάσεις για φόρτιση καθώς και πολλούς άλλους παράγοντες, όπως τοπογραφία της διαδρομής και οι καιρικές συνθήκες. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να αντιδρά δυναμικά σε αλλαγές, όπως για παράδειγμα στην κατάσταση της κυκλοφορίας ή το προσωπικό στυλ οδήγησης.

Με το Mercedes me Charge, οι πελάτες έχουν πρόσβαση στο μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης του κόσμου σήμερα, το οποίο περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή περισσότερους από 450.000 σταθμούς φόρτισης AC και DC σε 31 χώρες. Το Mercedes me Charge επιτρέπει στους πελάτες Mercedes-EQ να χρησιμοποιούν με ευκολία τους σταθμούς φόρτισης διαφόρων παρόχων για να φορτίζουν τα οχήματά τους, ενώ παράλληλα επωφελούνται από μία ενιαία & προνομιακή τιμολόγηση με απλές διαδικασίες χρέωσης.

Επιπρόσθετα, το Mercedes me Charge επιτρέπει στους πελάτες να φορτίζουν τα οχήματά τους σε περισσότερους από 175.000 δημόσιους σταθμούς φόρτισης σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η Mercedes-Benz εξασφαλίζει τη μετέπειτα αντιστάθμιση με πράσινη ενέργεια.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

    EQA 250
Διάταξη συστήματος μετάδοσης κίνησης   Μπροστά
Ηλεκτροκινητήρας, μπροστινός άξονας Μοντέλο Ασύγχρονος κινητήρας
Ονομαστική ισχύς kW 140
Ονομαστική ροπή Nm 375
Επιτάχυνση 0-100 km/h s 8,9
Τελική ταχύτητα (ηλεκτρονικός περιορισμός) km/h 160
Χωρητικότητα μπαταρίας, ωφέλιμη (NEDC) kWh 66,5
Μικτή κατανάλωση καυσίμου (NEDC) [2] kWh/100 km 15,7
Αυτονομία κατά NEDC4 χλμ. 486
Χρόνος φόρτισης[3] σε wallbox ή δημόσιο σταθμό φόρτισης (φόρτιση με εναλλασσόμενο ρεύμα) ώρες 5:45
Χρόνος φόρτισης[4] σε σταθμό ταχείας φόρτισης (DC) λεπτά 30

 

Ευφυή συστήματα υποβοήθησης οδήγησης 

Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας και η ενεργή υποβοήθηση πέδησης. Σε πολλές περιπτώσεις σκοπός της ενεργής υποβοήθησης πέδησης είναι να προλαμβάνει την πρόσκρουση επιβραδύνοντας αυτόνομα το όχημα ή να μετριάζει τις επιπτώσεις. Με κανονικές ταχύτητες πόλης, το σύστημα μπορεί επίσης να επιβραδύνει όταν ανιχνεύονται σταματημένα οχήματα και πεζοί που διασχίζουν τον δρόμο. Οι διευρυμένες λειτουργίες του πακέτου υποβοήθησης οδήγησης περιλαμβάνουν, ενδεικτικά, τη λειτουργία αλλαγής κατεύθυνσης, τη λειτουργία λωρίδας έκτακτης ανάγκης, τη λειτουργία προειδοποίησης αποβίβασης, που ειδοποιεί τον οδηγό όταν προσεγγίζουν ποδηλάτες ή οχήματα, και ένα σύστημα προειδοποίησης όταν ανιχνεύονται πεζοί κοντά σε διαβάσεις.

Η EQA αποδεικνύεται μια γνήσια Mercedes και στο θέμα της παθητικής ασφάλειας. Βασισμένο στη στιβαρή δομή της GLA, το αμάξωμα της EQA προσαρμόστηκε ειδικά για να αντεπεξέρχεται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Η μπαταρία εδράζεται σε ένα ειδικά ανεπτυγμένο φορέα πλαισίου κατασκευασμένο από διελασμένα στοιχεία με την κατεργασία τεχνικής μορφοποίησης μετάλλου, το οποίο αναλαμβάνει τον ρόλο της προστασίας που επιτελούσαν έως τώρα οι εγκάρσιοι φορείς στο υποδαπέδιο πλαίσιο.Το προστατευτικό μπαταρίας στην περιοχή μπροστά από την μπαταρία μπορεί να αποτρέπει την εισχώρηση ξένων σωμάτων στη μονάδα συσσώρευσης ενέργειας. Φυσικά, η EQA υποβλήθηκε επίσης στο εκτενές και απαιτητικό πρόγραμμα δοκιμών πρόσκρουσης. Ισχύουν επίσης αυστηρές προδιαγραφές για την μπαταρία και όλα τα ηλεκτροφόρα εξαρτήματα.

Υψηλό επίπεδο εξοπλισμού και όργανο πολλαπλών ενδείξεων 

Επίσης, στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται το σύστημα infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) που προσφέρει διαισθητικό χειρισμό. Το MBUX μπορεί να διαμορφώνεται εξατομικευμένα με τη βοήθεια διάφορων επιλογών. Κύρια πλεονεκτήματα του συστήματος: ο πανίσχυρος υπολογιστής, οι φωτεινές οθόνες και τα άψογα γραφικά, η προσαρμόσιμη προβολή, η έγχρωμη οθόνη Head-up (προαιρετικός εξοπλισμός), η πλοήγηση με επαυξημένη πραγματικότητα (προαιρετικός εξοπλισμός), το λογισμικό που μαθαίνει και το σύστημα φωνητικών εντολών που ενεργοποιείται με τη φράση «Hey Mercedes».

Το εικονίδιο Mercedes-EQ στην οθόνη μέσων μπορεί να χρησιμοποιείται για την εμφάνιση των μενού που αφορούν τις επιλογές φόρτισης, την ηλεκτρική κατανάλωση και τη ροή ενέργειας. Η δεξιά οθόνη στο όργανο πολλαπλών ενδείξεων είναι βαττόμετρο αντί για στροφόμετρο. Στο επάνω τμήμα εμφανίζει το ποσοστό ισχύος που χρησιμοποιείται και το κάτω τμήμα την ανάκτηση ενέργειας. Η αριστερή οθόνη μπορεί να χρησιμοποιείται για να εμφανίζει την αυτονομία και την άφιξη στον προορισμό με ή χωρίς ενδιάμεση στάση φόρτισης. Τα χρώματα αλλάζουν ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες: κατά τη διαδικασία ενίσχυσης (boost), για παράδειγμα, η οθόνη γίνεται λευκή. Ανάλογα με τη διάθεση, ή για να ταιριάζει με το εσωτερικό του αυτοκινήτου, ο χρήστης μπορεί να επιλέγει ανάμεσα σε τέσσερα διαφορετικά στυλ. Η έκδοση Progressive περιλαμβάνει ένα ειδικό χρωματικό συνδυασμό Mercedes-EQ.

Είσοδος στον κόσμο της MercedesEQ με πλούσιο εξοπλισμό

Ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός της EQA περιλαμβάνει χαρακτηριστικά, όπως οι προβολείς LED High Performance με προσαρμοζόμενη υποβοήθηση προβολέων, το πίσω καπό EASY-PACK με ηλεκτρική λειτουργία ανοίγματος και κλεισίματος, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός 64 χρωμάτων, διπλή ποτηροθήκη, πολυτελή καθίσματα με οσφυϊκή στήριξη τετραπλής ρύθμισης, κάμερα οπισθοπορείας για περισσότερη ευκολία και καλύτερη ορατότητα κατά τους ελιγμούς, και δερμάτινο σπορ τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών. Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται επίσης το σύστημα Infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) και η πλοήγηση με Ηλεκτρική Νοημοσύνη [1] . Το νέο μοντέλο μπορεί να προσαρμόζεται στις προσωπικές επιθυμίες με τις δύο γραμμές εξοπλισμού AMG Line και Electric Art, καθώς και με το πακέτο Night.

Σύνδεσμος ρυμουλκούμενου με γρήγορη κι εύκολη απασφάλιση

Προαιρετικά για την EQA προσφέρεται ένα σύνδεσμος ρυμουλκούμενου με σύστημα σταθεροποίησης ESP®. Ιδιαίτερα εξυπηρετικό χαρακτηριστικό είναι το ηλεκτρικό σύστημα ασφάλισης της κεφαλής του κοτσαδόρου. Ο διακόπτης απασφάλισης και η ενδεικτική λυχνία βρίσκονται στο πίσω καπό. Αφού απασφαλίσει η κεφαλή του κοτσαδόρου, μπορεί είτε να εκτείνεται προς τα έξω είτε, όταν δεν χρησιμοποιείται, να εισάγεται στην επένδυση του πίσω προφυλακτήρα. Το φορτίο ρυμούλκησης (με/χωρίς φρένο) της EQA 250 ανέρχεται σε 750 κιλά, ενώ το φορτίο στο σημείο σύνδεσης σε 80 κιλά. Ο σύνδεσμος ρυμουλκούμενου έχει εγκριθεί για χρήση με σχάρα ποδηλάτου. Τα μοντέλα με τετρακίνηση θα μεταφέρουν ακόμη μεγαλύτερο φορτίο ρυμούλκησης.

Βασικά στοιχεία

Ηλεκτρικό μοντέλο στα πρότυπα της GLA

Η EQA είναι το νέο βασικό μοντέλο για την είσοδο στον εξολοκλήρου ηλεκτρικό κόσμο της Mercedes-EQ. Η δυναμική σχεδίαση SUV του αμαξώματός της υποδεικνύει την οδηγική απόλαυση που προσφέρει. Με εξαιρετική σχέση μεταξύ απόδοσης, κόστους και χρόνου διάθεσης στην αγορά, η EQA είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μέλος της οικογένειας compact αυτοκινήτων της Mercedes-Benz. Προσφέρει τα συναρπαστικά χαρακτηριστικά της GLA, με την οποία έχει πολύ στενή συγγένεια, και τα συνδυάζει με έναν αποδοτικό ηλεκτρικό κινητήρα.

Αποδοτική οδήγηση

Η EQA θα κυκλοφορήσει πρώτα ως EQA 250. Θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις που θα ικανοποιούν ιδιαίτερες απαιτήσεις των πελατών. Θα περιλαμβάνουν αφενός μια σειρά ακόμη πιο σπορ, τετρακίνητων μοντέλων με πρόσθετο ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης (eATS) και ισχύ 200 kW και άνω. Η Mercedes-EQ θεωρεί ότι το κλειδί για μεγαλύτερη αυτονομία δεν είναι οι διαρκώς μεγαλύτερες μπαταρίες, αλλά στη συστηματική βελτίωση της αποδοτικότητας όλων των εξαρτημάτων του οχήματος.

Αυτόματη προνοητική οδήγηση

Η πλοήγηση με Ηλεκτρική Νοημοσύνη [1] υπολογίζει τη διαδρομή που οδηγεί γρηγορότερα στον προορισμό, λαμβάνοντας υπόψη τους χρόνους φόρτισης και, συνεπώς, ανακουφίζει τον οδηγό από το άγχος προγραμματισμού της διαδρομής. Με βάση συνεχείς προσομοιώσεις αυτονομίας, το σύστημα προβλέπει πιθανές αναγκαίες στάσεις για φόρτιση καθώς και πολλούς άλλους παράγοντες, όπως τοπογραφία διαδρομής και καιρικές συνθήκες. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να αντιδρά δυναμικά σε αλλαγές, όπως για παράδειγμα στην κατάσταση της κυκλοφορίας ή το προσωπικό στυλ οδήγησης.

Εύκολη φόρτιση και τρόποι πληρωμής

Με το Mercedes me Charge, οι πελάτες έχουν πρόσβαση στο μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης του κόσμου σήμερα, το οποίο περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή περισσότερα από 450.000 σταθμούς φόρτισης AC και DC σε 31 χώρες. Το Mercedes me Charge επιτρέπει στους πελάτες Mercedes-EQ να χρησιμοποιούν με ευκολία τους σταθμούς φόρτισης διαφόρων παρόχων, ακόμη και στο εξωτερικό. Με μία εγγραφή, μπορούν να επωφελούνται από μία απλή διαδικασία χρέωσης.

Πράσινη φόρτιση

Το Mercedes me Charge επιτρέπει στους πελάτες να φορτίζουν τα οχήματά τους σε περισσότερους από 175.000 δημόσιους σταθμούς φόρτισης σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η Mercedes-Benz εξασφαλίζει τη μετέπειτα αντιστάθμιση με πράσινη ενέργεια.

Μεγαλύτερη αυτονομία με μικρότερο συντελεστή οπισθέλκουσας

Η χαμηλή αεροδυναμική αντίσταση σημαίνει υψηλή αποδοτικότητα, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τα ηλεκτρικά οχήματα. Η EQA είναι το πρώτο μοντέλο της Mercedes-EQ, η αεροδυναμική του οποίου εξελίχθηκε εξ ολοκλήρου ψηφιακά. Οι μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε αεροδυναμική σήραγγα κατέδειξαν μία τιμή Cd 0,28, επιβεβαιώνοντας έτσι την υψηλή ποιότητα των ψηφιακών προσομοιώσεων. Η μετωπική επιφάνεια A ανέρχεται σε 2,47 m2. Στα σημαντικότερα μέτρα αεροδυναμικής συγκαταλέγονται το εντελώς κλειστό σύστημα ελέγχου αέρα ψύξης, η αεροδυναμική μπροστινή και πίσω ποδιά, το πολύ ομαλό υποδάπεδο χωρίς καθόλου σχεδόν ανοίγματα, οι ειδικά βελτιστοποιημένοι τροχοί Aero και οι ειδικά προσαρμοσμένες αεροτομές στους μπροστινούς και πίσω τροχούς.

Υπερσύγχρονο σύστημα θερμικής διαχείρισης με αντλία θερμότητας 

Η αποδοτικότητα έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο και κατά τον σχεδιασμό της θερμικής αρχιτεκτονικής. Χάρη στην αντλία θερμότητας του βασικού εξοπλισμού, η αποβαλλόμενη θερμότητα από το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης αξιοποιείται για τη θέρμανση της καμπίνας επιβατών. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται δραστικά η κατανάλωση μπαταρίας από το σύστημα θέρμανσης, αυξάνοντας έτσι την αυτονομία. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης του συστήματος προκλιματισμού στο εσωτερικό της EQA πριν την έναρξη μιας διαδρομής. Η λειτουργία ελέγχεται κατευθείαν από το σύστημα infotainment MBUX ή μέσω της εφαρμογής Mercedes me App.

Συστηματική μείωση των θορύβων και εκτενής μόνωση

Καταβλήθηκαν σημαντικές προσπάθειες ώστε το αυτοκίνητο να προσφέρει το υψηλό επίπεδο άνεσης που χαρακτηρίζει τη μάρκα με χαμηλά επίπεδα θορύβου και κραδασμών, όπως η συστηματική απομόνωση του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης από το πλαίσιο και το αμάξωμα. Στο πλαίσιο αυτό εφαρμόστηκαν επίσης πολυάριθμα μέτρα για την πρόληψη της μετάδοσης αερομεταφερόμενων θορύβων.

Συστήματα υποβοήθησης οδήγησης με συνεργατική υποστήριξη από τον οδηγό

Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας και η ενεργή υποβοήθηση πέδησης. Σε κρίσιμες περιστάσεις, σκοπός της ενεργής υποβοήθησης πέδησης είναι να προλαμβάνει την πρόσκρουση μέσω αυτόνομης επιβράδυνσης ή να μετριάζει τη σοβαρότητά της. Με κανονικές ταχύτητες πόλης, το σύστημα μπορεί επίσης να επιβραδύνει όταν ανιχνεύονται σταματημένα οχήματα και πεζοί που διασχίζουν τον δρόμο. Οι διευρυμένες λειτουργίες του πακέτου υποβοήθησης οδήγησης περιλαμβάνουν, ενδεικτικά, τη λειτουργία αλλαγής κατεύθυνσης, τη λειτουργία λωρίδας έκτακτης ανάγκης, τη λειτουργία προειδοποίησης αποβίβασης, που ειδοποιεί τον οδηγό όταν προσεγγίζουν ποδηλάτες ή οχήματα, και ένα σύστημα προειδοποίησης όταν ανιχνεύονται πεζοί κοντά σε διαβάσεις. Το σύστημα υποβοήθησης ECO συντελεί στην εξαιρετικά ήρεμη οδήγηση με τη βοήθεια του DISTRONIC.

Ασφάλεια της Mercedes-EQ και πλήθος δοκιμές πρόσκρουσης

Βασισμένο στη στιβαρή δομή της GLA, το αμάξωμα της EQA προσαρμόστηκε για να αντεπεξέρχεται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις που αντιμετωπίζει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η μπαταρία εδράζεται σε ένα ειδικά ανεπτυγμένο φορέα πλαισίου κατασκευασμένο από διελασμένα στοιχεία με την κατεργασία τεχνικής μορφοποίησης μετάλλου, το οποίο αναλαμβάνει τον ρόλο της προστασίας που επιτελούσαν έως τώρα οι εγκάρσιοι φορείς στο υποδαπέδιο πλαίσιο, το οποίο εξυπηρετεί δομικούς σκοπούς. Το προστατευτικό μπαταρίας στην περιοχή μπροστά από αυτή, μπορεί να προστατεύει τη μονάδα συσσώρευσης ενέργειας από την εισχώρηση ξένων σωμάτων και, κατά συνέπεια, να αποτρέπει παρεπόμενες ζημιές. Φυσικά, η EQA υποβλήθηκε και σε εκτενές και απαιτητικό πρόγραμμα δοκιμών πρόσκρουσης. Επιπλέον, ισχύουν αυστηρές προδιαγραφές για την μπαταρία και όλα τα ηλεκτροφόρα εξαρτήματα.

Προστασία επιβατών Mercedes

Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται αερόσακοι οδηγού και συνοδηγού, αερόσακος γονάτων για τον οδηγό και αερόσακοι παραθύρων. Οι αερόσακοι παραθύρων καλύπτουν την πρώτη και τη δεύτερη σειρά καθισμάτων. Οι αερόσακοι θώρακα-λεκάνης μπροστά περιλαμβάνονται επίσης στο βασικό εξοπλισμό, και διατίθεται προαιρετικά για τη δεύτερη σειρά καθισμάτων. Σε συνδυασμό με το σύστημα PRE-SAFE® (προαιρετικός εξοπλισμός), τα μπροστινά καθίσματα εξοπλίζονται με ηλεκτρικούς, επαναφερόμενους εντατήρες ζωνών ασφαλείας.

Η «ηλεκτρική» αισθητική της σχεδίασης σηματοδοτεί τη σύγχρονη πολυτέλεια:

Η EQA διαθέτει τη χαρακτηριστική σχεδίαση μπροστινού τμήματος Mercedes-EQ: επένδυση μπροστινής μάσκας «black panel» με κεντρικά τοποθετημένο το αστέρι. Άλλο ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της σχεδίασης των εξολοκλήρου ηλεκτρικών οχημάτων Mercedes-EQ είναι η ενιαία φωτεινή λωρίδα LED μπροστά και πίσω: μία οριζόντια λωρίδα οπτικών ινών συνδέει τα φώτα πορείας ημέρας των προβολέων τεχνολογίας LED, διασφαλίζοντας μία άκρως χαρακτηριστική εμφάνιση μέρα και νύχτα. Η κατεργασία του εσωτερικού των προβολέων είναι κορυφαίας ποιότητας και ακρίβειας με προσοχή στην λεπτομέρεια. Εξίσου χαρακτηριστικές της Mercedes-EQ είναι και οι γαλάζιες λωρίδες στους προβολείς. Τα πίσω φώτα LED ενσωματώνονται άρτια με τη στενή φωτεινή λωρίδα LED, προσδίνοντας στο αυτοκίνητο μία ιδιαίτερη εμφάνιση και στο πίσω μέρος.

Εσωτερικός διάκοσμος με κρυφό φωτισμό και λεπτομέρειες σε χρώμα rosé gold:

Στο εσωτερικό της EQA υπάρχουν αρκετά χαρακτηριστικά που εντείνουν τον ηλεκτρικό της χαρακτήρα. Ανάλογα με τη γραμμή εξοπλισμού, περιλαμβάνουν τον διάκοσμο με κρυφό φωτισμό, που παρουσιάζει για πρώτη φορά η Mercedes-Benz. Άλλα αποκλειστικά στοιχεία είναι οι διακοσμητικές λεπτομέρειες σε χρώμα rosé gold στα στόμια αεραγωγών, στα καθίσματα και στο κλειδί οχήματος. Το ειδικό μοντέλο Edition 1 διαθέτει επίσης διάτρητες δερμάτινες επενδύσεις στα καθίσματα, μέσα από τις οποίες διαφαίνεται το χαρακτηριστικό γαλάζιο χρώμα της Mercedes-EQ. Το όργανο πολλαπλών ενδείξεων, με τις ειδικές οθόνες ηλεκτρικού οχήματος, υιοθετεί τους ίδιους χρωματισμούς με λεπτομέρειες σε rosé gold και blue χρώμα. Το πλακίδιο Mercedes-EQ στην οθόνη μέσων μπορεί να χρησιμοποιείται για την εμφάνιση των μενού που αφορούν τις επιλογές φόρτισης, την ηλεκτρική κατανάλωση και τη ροή ενέργειας.

Η εμπορική διάθεση της νέας EQA στη χώρα μας αναμένεται τον Φεβρουάριο.


[1] Ενδέχεται η λειτουργία αυτή να μην είναι διαθέσιμη σε όλες τις χώρες.

[2] Η ηλεκτρική κατανάλωση και η αυτονομία καθορίστηκαν με βάση τον Κανονισμό (ΕΚ) 692/2008. Η κατανάλωση ρεύματος εξαρτάται από τη διαμόρφωση του οχήματος.

[3] Οι χρόνοι φόρτισης αφορούν τη φόρτιση από 10-100% σε wallbox ή δημόσιο σταθμό φόρτισης (σύνδεση AC με τουλάχιστον 11 kW, 16 A ανά φάση)

[4] Οι χρόνοι φόρτισης αφορούν τη φόρτιση από 10-80% σε σταθμό ταχείας φόρτισης DC με τροφοδοσία τάσης 400 V, και ένταση ρεύματος τουλάχιστον 300 A.

 

Προηγούμενο άρθροΤο νέο ηλεκτρικό compact van, Opel Combo-e
Επόμενο άρθροΟ Martin Daum (Daimler) πρόεδρος Επαγγελματικών της ACEA