Το Διοικητικό Συμβούλιο του Groupe Renault, που συνήλθε σήμερα (28 Ιανουαρίου) υπό την προεδρία του Jean-Dominique Senard, αποφάσισε να διορίσει τον Luca de Meo ως CEO της Renault SA, και Πρόεδρο της Renault sas, από την 1η Ιουλίου 2020.

Το Διοικητικό Συμβούλιο έκρινε ότι ο Luca de Meo, μέσω της καριέρας, της εμπειρίας και των επιτυχιών του του στις προηγούμενες λειτουργίες του, συνδυάζει όλες τις ιδιότητες για να συνεισφέρει σε όλες τις πτυχές ανάπτυξης και μετασχηματισμού του Groupe Renault.

Η Clotilde Delbos, Interim CEO της Renault S.A., θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της έως ότου αναλάβει ο Luca de Meo. Επιπλέον, η κ. Delbos θα αναλάβει ως Αναπληρωτής CEO της Renault S.A., από την 1η Ιουλίου 2020.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του στη νέα διακυβέρνηση του Ομίλου δηλώνοντας ότι επιθυμεί οι νέοι ηγέτες να επιτύχουν στην αποστολή τους.

Ο Jean-Dominique Senard, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, δήλωσε: “Χαίρομαι για τη νέα ηγεσία, η οποία αποτελεί αποφασιστικό βήμα για τον Όμιλο και τη Συμμαχία. Ο Luca de Meo είναι ένας σπουδαίος strategist και οραματιστής του ταχέως μεταβαλλόμενου κόσμου των αυτοκινήτων. Η τεχνογνωσία του αλλά και το πάθος του για τα αυτοκίνητα τον καθιστούν πραγματικό πλεονέκτημα για τον Όμιλο. Ευχαριστώ επίσης την Clotilde Delbos, η οποία άσκησε εξαιρετική διοίκηση στον Όμιλο. Επιδεικνύει καθημερινά τη δέσμευση και την αποφασιστικότητά της υπηρετώντας τη Renault. Με  την υποστήριξη μιας ανανεωμένης και ενισχυμένης εκτελεστικής επιτροπής, θα δημιουργήσουν μια υψηλής ποιότητας, πολύ ταλαντούχα ομάδα αντίστοιχη με τις φιλοδοξίες της Renault”.

Ποιος είναι ο Luca de Meo

Γεννημένος στο Μιλάνο της Ιταλίας το 1967, ο Luca de Meo σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο Luigi Bocconi στο Μιλάνο.

Ο Luca de Meo ξεκίνησε την καριέρα του στη Renault πριν από τη μετακίνησή του στην Toyota Europe, στη συνέχεια στον όμιλο Fiat, όπου διηύθυνε τις μάρκες Lancia, Fiat και Alfa Romeo. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Luca de Meo έγινε μέλος του Ομίλου Volkswagen το 2009 ως Διευθυντής Marketing, τόσο για τα επιβατικά αυτοκίνητα της μάρκας Volkswagen όσο και για τον όμιλο. Στη συνέχεια, ανέλαβε τη θέση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου που είναι υπεύθυνο για τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ στην AUDI AG το 2012.

Διετέλεσε πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της SEAT από την 1η Νοεμβρίου 2015 έως τον Ιανουάριο του 2020, μέλος των εποπτικών συμβουλίων Ducati και Lamborghini και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου Volkswagen στην Ιταλία.

Η Clotilde Delbos θα παραμείνει Deputy CEO

H Clotilde Delbos γεννήθηκε το 1967 και αποφοίτησε από την EM Lyon. Ξεκίνησε την καριέρα της στην Καλιφόρνια, στη συνέχεια στην Price Waterhouse στο Παρίσι, πριν από την είσοδό της στον όμιλο Pechiney το 1992. Ανέλαβε διάφορες θέσεις πριν γίνει οικονομική διευθύντρια. Μετά την εξαγορά της Pechiney από την Alcan, η Clotilde Delbos διετέλεσε Vice President & Business Finance Director της Διεύθυνσης Μηχανολογικών Προϊόντων από το 2005 μέχρι το 2011.

Η Clotilde Delbos προσελήφθη στο Groupe Renault το 2012 ως Controller του Ομίλου. Την 1η Μαΐου 2014 διορίστηκε Control Global Director της Alliance. Στις 25 Απριλίου 2016 διορίστηκε Executive Vice President, Chief Financial Officer του Groupe Renault. Έγινε επίσης Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της RCI Banque και είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Groupe Renault.

Στις 11 Οκτωβρίου 2019 διορίστηκε CEO της Renault για μεταβατική περίοδο και παραμένει Chief Financial Officer του Ομίλου και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της RCI Banque.

Προηγούμενο άρθροCruise Origin, το πρώτο όχημα χωρίς οδηγό
Επόμενο άρθροSUV Compact Business 2020 το νέο Peugeot 2008