Ο Lars Korinth στις επενδυτικές σχέσεις του VW Group

Ο Lars Korinth θα αναλάβει Επικεφαλής Επενδυτικών Σχέσεων στο Volkswagen Group από το φθινόπωρο του 2023.

Σε αυτόν τον ρόλο, διαδέχεται τον Julian Krell, ο οποίος αποχωρεί από την εταιρεία μετά από δικό του αίτημα στις 30 Ιουνίου. Ο Lars Korinth γνωρίζει ήδη την εταιρεία έχοντας διατελέσει Senior Investor Relations Manager στη Volkswagen και πιο πρόσφατα Head of Investor Relations στην TRATON SE. Στο νέο του ρόλο, ο Lars Korinth θα αναφέρεται στον Rolf Woller, Head of Group Treasury and Investor Relations.

Ο Rolf Woller, σχολίασε: “Το Volkswagen Group βρίσκεται σε μια αποφασιστική φάση μετασχηματισμού. Το 2023 ασχολούμαστε με την υλοποίηση των στρατηγικών μας στόχων. Ως πρώην αναλυτής μετοχών, ο Lars Korinth μας προσφέρει αποδεδειγμένη τεχνογνωσία με τις γνώσεις του σε διαφορετικούς βιομηχανικούς τομείς, την ενεργειακή βιομηχανία και τον τραπεζικό τομέα. Είμαι πεπεισμένος ότι θα δημιουργήσει ισχυρή δυναμική μαζί με την ομάδα». Ο Lars Korinth διαδέχεται τον Julian Krell ως Επικεφαλής Επενδυτικών Σχέσεων στον Όμιλο Volkswagen, ο οποίος θα αποχωρήσει από την εταιρεία στις 30 Ιουνίου 2023. Μέχρι να αναλάβει ο Lars Korinth, ο Rolf Woller θα αναλάβει το ρόλο του Head of Investor Relations μαζί με τα άλλα του καθήκοντα.

Ο Lars Korinth είναι πτυχιούχος τραπεζικής διοίκησης επιχειρήσεων και έχει ήδη εργαστεί σε διάφορες θέσεις ως αναλυτής μετοχών και Διευθυντής Επενδυτικών Σχέσεων. Στη Volkswagen, μεταξύ άλλων, διετέλεσε Senior Investor Relations Manager για τέσσερα χρόνια. Ήταν επικεφαλής του τμήματος επενδυτικών σχέσεων του ομίλου καταναλωτικών και βιομηχανικών προϊόντων Henkel για περισσότερα από τέσσερα χρόνια μέχρι τις αρχές του 2022. Πιο πρόσφατα, ο κ. Korinth ήταν Επικεφαλής Επενδυτικών Σχέσεων στην TRATON SE, θυγατρική της Volkswagen AG, η οποία είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες κατασκευής φορτηγών στον κόσμο με τις μάρκες Scania, MAN, Navistar και Volkswagen Truck & Bus.

Φωτογραφία: Volkswagen Group

Προηγούμενο άρθροΗ Toyota Ελλάς έλαβε την πιστοποίηση CRI Pass
Επόμενο άρθροΑποχωρεί ο Ashwani Gupta από τη Nissan