Αποχωρεί ο Ashwani Gupta από τη Nissan

Η Nissan Motor Co., Ltd. ανακοίνωσε ότι ο Ashwani Gupta, Representative Executive Officer και COO, επέλεξε να αποχωρήσει από την εταιρεία προς επιδίωξη μελλοντικών ευκαιριών, στις 27 Ιουνίου.

Επίσης, ο Ashwani Gupta θα αποσυρθεί από το διοικητικό συμβούλιο στο τέλος της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της Nissan, που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου 2023.

Ως COO της Nissan από τον Δεκέμβριο του 2019, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και την εκτέλεση του σχεδίου μετασχηματισμού Nissan NEXT, το οποίο εστιάζει στη δημιουργία θεμελίων επιχειρηματικής ανάπτυξης της Nissan. Έχει αναλάβει βασικά ηγετικά καθήκοντα και υπήρξε η κινητήριος δύναμη σε διάφορα έργα της Συμμαχίας επί πολλά έτη, με πολλά επιτεύγματα.

Ο νέος αντικαταστάτης θα ανακοινωθεί στις 27 Ιουνίου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Nissan.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με το Reuters, η Nissan έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς ενός ανώτερου συμβούλου ότι ο CEO της Nissan, Makoto Uchida, παρακολουθούσε τον αναπληρωτή του Ashwani Gupta. Οι ισχυρισμοί παρακολούθησης, που αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από τους Financial Times, έγιναν από τον Hari Nada, 58 ετών, ανώτερο σύμβουλο της Nissan, σε επιστολή με ημερομηνία 19 Απριλίου προς τους ανεξάρτητους διευθυντές του διοικητικού συμβουλίου της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Ashwani Gupta, ο οποίος διορίστηκε chief operating officer το 2019, είχε αμφισβητήσει τους όρους της αναθεωρημένης συμφωνίας που θέλει να ολοκληρώσει ο Makoto Uchida με τη Renault, σύμφωνα με την επιστολή του Nada και τεσσάρων ατόμων που γνωρίζουν το θέμα.

Οι λεπτομέρειες της επιστολής που εξέτασε το Reuters υπογραμμίζουν πώς πέντε χρόνια μετά τη σύλληψη του πρώην CEO της Nissan, Carlos Ghosn για φερόμενη απόκρυψη του εισοδήματός του, μεταξύ άλλων οικονομικών επιβαρύνσεων, η Nissan παραμένει διχασμένη για τους δεσμούς της με τη Renault.

Φωτογραφία: Nissan

Προηγούμενο άρθροΟ Lars Korinth στις επενδυτικές σχέσεις του VW Group
Επόμενο άρθροΤο νέο Range Rover Evoque