Ο Κώστας Πετρούτσος αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος της ALD Automotive-LeasePlan στην Ελλάδα, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, για την οποία διαβάσατε ήδη στο fleetnews.gr.

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η ALD Automotive και η LeasePlan στην Ελλάδα ξεκινούν τη διαδικασία συνένωσης, εφόσον ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές.

Για να ηγηθεί της στρατηγικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, ο Tim AlbertsenCEO της ALD Automotive | LeasePlan, επέλεξε τον Κώστα Πετρούτσο, μέχρι πρότινος Διευθύνοντα Σύμβουλο της LeasePlan Ελλάδας, ως Διευθύνοντα Σύμβουλο  της νέας εταιρικής οντότητας, με άμεση ισχύ.

Η Gisèle Urquia, μέχρι πρότινος Γενική Διευθύντρια της ALD Automotive στην Ελλάδα, ορίστηκε ως μελλοντική Διευθύνουσα Σύμβουλος της FRAER Leasing και της SG Leasing στην Ιταλία, θυγατρικών της Société Générale*, με την προϋπόθεση ότι πληρούνται όλες οι διοικητικές και τοπικές απαιτήσεις.

Ο Κώστας Πετρούτσος είναι ένα από τα βασικά πρόσωπα που επιλέχθηκαν τόσο από την ALD Automotive όσο και από τη LeasePlan, ως κατάλληλος να εφαρμόσει το απαιτητικό σχέδιο συνένωσης των δύο εταιρικών οντοτήτων και να υλοποιήσει με επιτυχία το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης.

Ο Κώστας Πετρούτσος έχει περισσότερα από 25 χρόνια επαγγελματικής πορείας στον κλάδο του αυτοκινήτου. Εντάχθηκε στη LeasePlan Ελλάδας το 2005 ως Οικονομικός Διευθυντής και έγινε Διευθύνων Σύμβουλος το 2018. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε καθοριστικό ρόλο στην καθιέρωση της LeasePlan ως ηγέτη της αγοράς, συνδυάζοντας το ισχυρό οικονομικό υπόβαθρο με το πάθος του για τα αυτοκίνητα και τη βαθιά γνώση για τον κλάδο του leasing. Υπήρξε επικεφαλής πολλών παγκόσμιων projects που σχετίζονται με analyticsrisk management και operational excellence. Είναι υποστηρικτής της βιωσιμότητας και της πράσινης κινητικότητας.

Έχει, επίσης, αποκτήσει σημαντική επαγγελματική εμπειρία στις εταιρείες Toyota, Robert Bosch και Sony Music.


*Η Société Générale είναι ο πλειοψηφικός μέτοχος της ALD Automotive.

Προηγούμενο άρθροΗ ALD ολοκλήρωσε την εξαγορά της LeasePlan
Επόμενο άρθροΙσχύουν οι συμβάσεις των ALD Automotive | LeasePlan