Ο Jochen Paesen αναλαμβάνει Αντιπρόεδρος της Kia για το Interior Design
Ο Jochen Paesen Αντιπρόεδρος της Kia για το Interior Design

Αντιπρόεδρος της ομάδας εσωτερικού σχεδιασμού (Vice President of Interior Design Group) της Kia Motors Corporation ανέλαβε ο Jochen Paesen.

Ο κ. Paesen που ανέλαβε τη νέα του θέση τον Μάρτιο, θα εδρεύει στο Κέντρο Σχεδίασης της Kia στο Namyang της Κορέας και θα αναφέρεται στον Karim Habib, ανώτερο αντιπρόεδρο και επικεφαλής του Κέντρου Σχεδίασης της Kia (Senior Vice President and Head of Kia Design Center).

Ο Jochen Paesen θα επιβλέπει την ανάπτυξη του μελλοντικού εσωτερικού σχεδιασμού της μάρκας. Η παρουσία του θα ενισχύσει τις δυνατότητες της μάρκας στον εσωτερικό σχεδιασμό για μια σειρά μελλοντικών ηλεκτρικών και ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Ο διορισμός του αποτελεί μέρος των ευρύτερων προσπαθειών της Kia να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες σχεδιασμού που παρουσιάζει η ηλεκτροκίνηση.

Ο κ. Paesen διαθέτει σχεδόν δύο δεκαετίες εμπειρίας σε σημαντικά έργα εσωτερικού σχεδιασμού σε μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Ο πιο πρόσφατος ρόλος του ήταν Senior Design Director για τον εσωτερικό σχεδιασμό των μοντέλων της NIO (εταιρεία που πρωταγωνιστεί στο design ηλεκτρικών αυτοκινήτων). Ηγήθηκε μιας παγκόσμιας ομάδας σχεδιαστών στο Μόναχο της Γερμανίας και καθιέρωσε μια εσωτερική ταυτότητα για το εμπορικό σήμα των μοντέλων της ΝΙΟ πριν από την είσοδό τους στην αγορά. Παλαιότερα, αφιέρωσε μεγάλο μέρος της σταδιοδρομίας του στο BMW Group και πιστώθηκε με το σχεδιασμό του μοντέλου BMW Vision Efficient Dynamics του 2009 και του BMW i8 Roadster. Εργάστηκε παράλληλα με τον κ. Habib σε μια σειρά έργων σχεδιασμού στα πρώτα στάδια της καριέρας του.

“Είναι μεγάλη τιμή να συμμετέχω στην παγκόσμια ομάδα σχεδιασμού της Kia σε μια περίοδο τεράστιας αλλαγής στην αυτοκινητοβιομηχανία”, δήλωσε ο Jochen Paesen. “Προσβλέπω να συνεισφέρω στα φιλόδοξα σχέδια της Kia για το μέλλον με συναρπαστικά και καινοτόμα προϊόντα που θα ενισχύσουν τη θέση της στην παγκόσμια αγορά. Η Kia έχει μια πολύ ταλαντούχα ομάδα σχεδιασμού και ανάπτυξης και ανυπομονώ να συνδυάσω τις προσπάθειές μας για την περαιτέρω ενίσχυση της μάρκας με περισσότερες καινοτομίες και κορυφαία σχέδια”.

“Ο Jochen δεν είναι μόνο ένας ταλαντούχος σχεδιαστής με πολύ καλές επιδόσεις, αλλά έχει επίσης μια βαθιά κατανόηση της συνέργειας μεταξύ μάρκας και σχεδίου”, δήλωσε ο Karim Habib. “Σε μια εποχή που η Kia ανακοίνωσε τη στρατηγική της ‘Plan S’ -το πλάνο που υποδηλώνει την στροφή της Kia σε ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα- για να αντιμετωπίσει το μεταβαλλόμενο περιβάλλον της αυτοκίνησης, ο Jochen θα ενισχύσει την ομάδα σχεδιασμού μας και θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε μεγάλες προοπτικές για την εταιρεία. Ανυπομονώ να τον καλωσορίσω στη νέα μας δημιουργική ομάδα σχεδιασμού της Kia στην Κορέα”.

Το Κέντρο Σχεδίασης της Kia στο Namyang της Κορέας βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου δικτύου σχεδίασης της μάρκας. Παρακολουθώντας όλα τα στάδια σχεδιασμού, από την σύλληψη της ιδέας και τη μοντελοποίηση μέχρι το στυλ και την ανάπτυξη του χρώματος και των υλικών, το κέντρο σχεδιασμού συνεργάζεται στενά με τα περιφερειακά κέντρα σχεδιασμού της εταιρείας στην Κίνα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Προηγούμενο άρθροΗ νέα Škoda OCTAVIA Grand Coupe στην Κρήτη
Επόμενο άρθροMercedes-Benz, σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα