Ο Jim Hackett (αριστερά) και ο Jim Farley

Ο Jim Farley αντικαθιστά τον Jim Hackett στην ηγεσία της Ford. Ο Jim Hackett, ο οποίος ηγήθηκε του μετασχηματισμού της Ford Motor Company από το 2017 ως πρόεδρος (president) και CEO, επέλεξε να αποσυρθεί από την εταιρεία. Ο Jim Farley, επί του παρόντος chief operating officer, αναλαμβάνει πρόεδρος και CEO της Ford από την 1η Οκτωβρίου.

Εκλέχθηκε επίσης στο διοικητικό συμβούλιο της Ford. Θα συνεργαστεί στενά με τον Jim Hackett για την ομαλή διαδοχή το επόμενο διάστημα. Είχε αναλάβει τη θέση του chief operating officer την 1η Μαρτίου 2020. Ο κ. Farley προσχώρησε στην Ford το 2007 ως παγκόσμιος επικεφαλής Marketing και Sales και διηύθυνε την Lincoln, τη Ford Νότιας Αμερικής, τη Ford Ευρώπης και όλες τις παγκόσμιες αγορές της Ford διαδοχικά. Επίσης, ηγήθηκε της ομάδας νέων επιχειρήσεων, τεχνολογίας και στρατηγικής της Ford, βοηθώντας την εταιρεία να καθορίσει τον τρόπο αξιοποίησης των ισχυρών δυνάμεων που αναδιαμορφώνουν τον κλάδο – όπως πλατφόρμες λογισμικού, συνδεσιμότητα, τεχνητή νοημοσύνη, αυτοματισμοί και νέες μορφές πρόωσης.

Η απρόσκοπτη μετάβαση CEO υπογραμμίζει τη δύναμη της ηγετικής ομάδας της Ford, του σχεδιασμού διαδοχής και της εταιρικής προόδου τα τελευταία τρία χρόνια, δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος (Executive Chairman) Bill Ford.

Ο Hackett, 65 ετών και ο Farley, 58 ετών, θα συνεργαστούν για μια ομαλή μετάβαση στην ηγεσία τους επόμενους δύο μήνες.

Υπό τον Jim Hackett, η Ford προχώρησε επιθετικά στη νέα εποχή των έξυπνων οχημάτων και εστίασε βαθύτερα στις επιθυμίες και τις ανάγκες των πελατών. Ταυτόχρονα, η εταιρεία βελτίωσε τη δραστηριότητά της – αναδιάρθρωσε τη λειτουργία της, τόνωσε το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της και μείωσε την γραφειοκρατία.

O Jim Farley, ηγέτης με βαθιά παγκόσμια εμπειρία στην αυτοκινητοβιομηχανία και επιτυχημένο ιστορικό, συνεργάστηκε με τον Hackett τα τελευταία τρία χρόνια για να αναπτύξει και να εκτελέσει το σχέδιο “Δημιουργώντας από κοινού το αύριο – Creating Tomorrow Together” της Ford, μετασχηματίζοντας τη Ford σε μια επιχείρηση με μεγαλύτερη ανάπτυξη και υψηλότερο περιθώριο.

Φωτογραφία: Ford Motor Company

Προηγούμενο άρθροΤο νέο MINI Countryman ανεβάζει τον πήχη
Επόμενο άρθροVolvo Cars: 7,2% αύξηση στις παγκόσμιες πωλήσεις