Ο Frank Weber διορίστηκε νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG. Με ισχύ από την 1η Ιουλίου 2020, ο κ. Weber θα ηγηθεί του τμήματος Εξέλιξης, διαδεχόμενος τον Klaus Fröhlich, ο οποίος συνταξιοδοτείται, καθώς συμπληρώνει το 60ό έτος της ηλικίας του.

Ο Frank Weber, 53 ετών, προσήλθε στους κόλπους του BMW Group το 2011 ως επικεφαλής του τμήματος Total Vehicle Development και αργότερα ανέλαβε τη γραμμή προϊόντων  Rolls-Royce και την πολυτελή κατηγορία BMW. Προηγουμένως, ο μηχανολόγος μηχανικός είχε εργαστεί σε διάφορες διευθυντικές θέσεις σε άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων, κυρίως στον τομέα της Εξέλιξης.

“Είμαστε χαρούμενοι που βρήκαμε έναν πολύ ικανό διάδοχο του Klaus Fröhlich στο πρόσωπο του Frank Weber. Ως επικεφαλής Γραμμών Προϊόντων (Product Lines), έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην επιτυχία ιδιαιτέρως δημοφιλών σειρών όπως: BMW Σειρά 7, Σειρά 8, X5 και X7», δήλωσε ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της BMW AG, Norbert Reithofer.

“Ειδικότερα θα ήθελα να εκφράσω την υπέρτατη εκτίμησή μου στον Klaus Fröhlich για την πολυετή επιτυχημένη συνεισφορά του – όχι μόνον ως μέλους του Δ.Σ. της BMW AG. Για περισσότερα από 30 χρόνια, ο κ. Fröhlich έχει συνεισφέρει σημαντικά στην τεχνολογική υπεροχή της εταιρείας σε τομείς όπως ηλεκτροκίνηση, Efficient Dynamics, ψηφιακή συνδεσιμότητα και διαδικασίες. Εκ μέρους ολόκληρης της εταιρείας, του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για το μέλλον και είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Frank Weber θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία”, πρόσθεσε ο κ. Reithofer.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG, Oliver Zipse δήλωσε: “Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Frank Weber. Η διεθνής θεώρηση και εμπειρία του σε τομείς όπως η συνολική ευθύνη του οχήματος και η ηλεκτροκίνηση τον καθιστούν μία εξαιρετική προσθήκη στο Διοικητικό Συμβούλιο”.

Προηγούμενο άρθροΤο Dacia DUSTER και σε έκδοση ECO-G
Επόμενο άρθροFiat Hybrid: Απλά μαθήματα υβριδισμού